Sunbeamtech Core-Contact Freezer apžvalga

Mūsų rankose – dar vienas aušinimo sferos produktas, tiksliau tariant Sunbeamtech aušintuvas procesoriams vardu Core-Contact Freezer. Besidomintys šia niša, turėtų žinoti, kad šis produktas, kaip ir ankščiau apžvelgti Xigmatek aušintuvai, naudoja tiesiogiai su procesoriaus pagrindu besiliečiančių šiluminių vamzdelių technologiją, kuri dar žinoma kaip IHS (angl. Integrated Heat Surface), DHT (angl. Direct Heatpipe Touch) arba HDT(angl. Heatpipe Direct Touch) Xigmatek atveju.

IHS technologiją naudojantis Sunbeamtech produktas yra dar vienas iš daugybės naudojančių 12 cm ventiliatorių ir tower tipo formą turinčių aušintuvų. Tiesiog iš gausybės rago pasipylusių tokio tipo aušintuvų, galima spręsti, kad nė viena kompanija neturi HDTtechnologijos patento. Būtent dėl šios priežasties galima rinktis iš didelio būrio tokio tipo produktų. Šiandien įsitikinsite, ar Sunbeamtech Core-Contact Freezer yra pakankamai rimtas varžovas savo tiesioginiams konkurentams.

Turinys:

Apie Sunbeamtech

Pakuotė ir komplektacija

Specifikacijos

Radiatoriaus ir ventiliatoriaus konstrukcija

Montavimas

Testų metodai

Testų rezultatai

Išvados

Apie Sunbeamtech

Sunbeamtech kompanija buvo įkurta 2000-iais metais Kinijoje ir savo verslą pradėjo kaip CCFL lempų gamintoja. Dabar kompanija gamina kompiuterių korpusus, maitinimo blokus, aušintuvus panašią produkciją. Turbūt geriau pažįstamas vardas yra Tuniq, po kuriuo slepiasi tokie produktai, kaip TX-2 termopasta, ar Tower 120 aušintuvas. Šiuo metu apžvalgų svetainėse turbūt dažniausiai linksniuojamas Ensemble maitinimo bloko vardas.

Pakuotė ir komplektacija

Testams iš gamintojo aušintuvas atkeliavo DHL tarnyba, tačiau nebuvo įpakuotas į papildomą dėžutę. Transportavimo metu dėžutė buvo šiek tiek apdaužyta, tačiau jos vidus nenukentėjo. Kadangi ant jos buvo užklijuoti siuntimo lipdukais, norėdamas parodyti kaip iš išorės turėtų atrodyti galutiniam vartotojui skirta pakuotė. Priekinėje dalyje pirkėjas matys aušintuvo nuotrauką, gamintojo logotipą ir aprašomas aušintuvo technologijas.



Pasukę dėžutę į dešinę pusę randame specifikacijų lentelę, o gale – plačiai aprašytas Core-ContactFreezer radiatoriaus ir ventiliatoriaus savybes. Be to, čia patalpintas ir grafikas parodantis, kaip Sunbeamtech produktas pirmauja efektyvumu lyginant su standartiniu Intel aušintuvu. Paskutinėje likusioje sienelėje pamatysime tris aušintuvo ir vieną termopastos švirkšto nuotrauką. Pamiršau paminėti, kad aušintuvo dėžutė gali būti nešama laikant už plastmasinio laikiklio pakuotės viršuje.



Atidarę dėžutę rasime radiatorių, ventiliatorių, TX-2 termopastos tūbelę, ventiliatoriaus apsukų reguliatorių, varžtą jam prisukti prie korpuso, montavimo elementą Intel LGA775 sistemai, keturis spaustukus jai tvirtinti, vartotojo instrukciją ir dvi vielutes ventiliatoriaus montavimui. Pakuotė tikrai nėra išskirtinė, o jos turinys ir netgi vartotojo instrukcija labai primena NorthQ produktus.



Specifikacijos

Gamintojas prie triukšmo lygio skilties nepateikė, kokiais matavimo vienetais yra matuojama.

Daugiau informacijos rasite gamintojo puslapyje

Radiatoriaus ir ventiliatoriaus konstrukcija

Vos tik išėmus aušintuvą iš pakuotės pastebimas jo dydis. Kitaip nei dauguma tower tipo konkurentų, Sunbeamtech Core-ContactFreezer yra labai platus į visas puses. Dėl to jis atrodo kur kas stambesnis už savo konkurentus, ir bent man asmeniškai, kur kas mažiau labiau tinkantis naudoti atvirose sistemose, ar korpusuose su langeliu. Žinoma, čia kiekvieno asmeninis skonis – apžvalgoje nerinksime patraukliausiai atrodančio aušintuvo.



Be abejo, labiausiai akcentuojama aušintuvo savybė yra tiesiogiai su procesoriaus paviršiumi besiliečiantys šiluminiai vamzdeliai. Jie, kaip jau įprasta, yra pagaminti iš vario ir keturiese sudaro U formą. Kalbant apie pačią DHT, HDT ar IHS technologiją (visa tai yra vienas ir tas pats) reikia pasakyti, kad Technews skaitytojams ji yra puikiai pažįstama, ir apie ją plačiai pasakoti nebereikia. Užtenka paminėti, kad kitaip nei daugumoje aušintuvų, karštis nuo procesoriaus yra tiesiogiai perimamas į šiluminius vamzdelius, t.y. nėra papildomo, tarpininko vaidmenį atliekančio pagrindo.



Norint kuo efektyviau šalinti karšti nuo procesoriaus reikia kuo lygesnio pagrindo. Nors ir Core-ContactFreezer neturi veidrodį primenančio šlifavimo, tačiau nelygumus turėtų kompensuoti užtepta termopasta ir pati IHS technologija. Beje, paviršius čia visgi lygesnis nei tiesioginių konkurentų iš Xigmatek kompanijos ir kaip šios nišos produktui yra tikrai pagirtinas.



Aušintuve iš viso naudojama 51 aliuminio plokštelė, per kurią eina jau minėti keturi „heatpipe“ vamzdeliai. Pačios plokštelės, nėra tobulos stačiakampio formos. Šonuose jos yra „išpjautos“, toje pusėje, kur dedamas ventiliatorius – irgi išlenktos į vidų, o priekinėje dalyje – išlenktos į išorę. Aušintuvo be ventiliatoriaus aukštis siekia 155, plotis – 125, o storis – 104 milimetrus. Radiatorius sveria 590 gramų.



Ventiliatorius komplektuojamas kartu su aušintuvu niekuo neišsiskiria. Jis yra juodos spalvos ir neturi jokių LED lempučių ar sparnų įpjovimų, ką matėme NF-P12 ventiliatoriuje. 90,65 CFM oro srautas gali būti sukeliamas sukantis 2000 aps./min sparta, o padedant reguliatoriui apsukos gali būti sumažintos iki 1000 per vieną minutę.



Montavimas

Jau minėtas panašumas į NorthQ aušintuvus dar labiau atsiskleidžia pradedant montuoti aušintuvą. Kaip bebūtų gaila – blogąja puse. Vos išimtas iš pakuotės aušintuvas gali būti naudojamas AM2 sistemoje, tačiau tenka išryškinti žodi „gali“. Kitų apžvalgininkų patirtis rodo, kad aušintuvo su AM2 sistema naudoti praktiškai neįmanoma – laikiklių niekaip nepavyksta sumontuoti ant kai kurių motininių – jie lizdo tiesio nepasiekia.



Situacija su Intel LGA775 lizdu ne tokia tragiška, tačiau toli gražu ne pasakiška. Komplekte yra pridedamas push in tipo montavimo elementas, kurį reikia pritvirtinti prie motininės plokštės. Beje, atkreipkite dėmesį, kad tai ne push-pin, o push in būdas, todėl nuimti aušintuvą bus kur kas sudėtingiau. Iš pradžių bandžiau Core-Contact Freezer sumontuoti neišimdamas motininės plokštės iš korpuso, tačiau galiausiai tai teko padaryti, nes tvirtinimui labai trukdė maitinimo blokas ir lustų rinkinio radiatorius.



Sisteminę plokštę išėmus iš korpuso užduotis pritvirtinti radiatorių iškart palengvėjo. Vos uždėjus pastarąjį elementą buvo galima prikabinti ir 12 cm ventiliatorių. Tam naudojau komplekte rastas vielutes, kurios jau yra įprastas būdas. Turbūt su didžiausiomis bėdomis susidūriau išiminėdamas aušintuvą iš sistemos. Itin sudėtinga buvo ne tik nuimti patį radiatorių, tačiau ir push in elementą. Tam vėl prireikė išimti pagrindinę plokštę iš korpuso ir netgi panaudoti reples laikikliams suspausti.

Testų metodai

Testams buvo naudojama ta pati sistema, kaip įprasta, komplektaciją matote lentelėje. Kaip visada rezultatams jokios įtakos neturėjo jokie pašaliniai veiksniai. Visuose testuose naudojama NT-H1 pasta, ji keičiama po kiekvieno bandymo. Testuojama buvo kambario temperatūroje – maždaug 21 laipsnis paga Celsijų. Korpusas viso testavimo metu buvo atidarytas. Palyginimui buvo pasitelkti Xigmatek S1283, Xigmatek 1284 Achilles bei ZEROtherm FZ120 aušintuvai.

Procesoriaus apkrovimui naudota Prime 95v 25.3, o temperatūrų nustatymui RealTemp 2.60 programa. Norėdami didesnių skirtumų tarp aušintuvų šiek tiek labiau pakepinome procesorių, jis veikė 2333 ir 3003 MHz dažniais, tačiau antruoju atveju įtampa buvo pakelta iki 1,5 V. Laukimo būsenos testų metu procesorius buvo neapkrautas 15 min, o apkrovos metu, pilnai apkrautas tiek pat laiko.

Testų rezultatai

Sunbeam Core-Contact veikiantis minimaliomis apsukomis sugeba prilygti geriausią efektyvumą iki šiol turėjusiam ZEROtherm FZ-120 ir pralenkti tą pačią tiesioginio šiluminių vamzdelių lietimosi technologiją naudojančius Xigmatek analogus. Ventiliatoriui besisukant maksimaliomis apsukomis, artimiausią konkurentą šiandien apžvelgiamas aušintuvas lenkia 2-3 laipsniais, o Xigmatek S1283 – net 3-8 laipsniais pagal celsijų.

Maksimaliomis apsukomis besisukantis ventiliatorius sukelia pakankamai nemažą triukšmą, tačiau naudojant pridedamą valdiklį galima apsukas sumažinti iki minimumo, o tokiu atveju aušintuvas veikia netgi tyliau nei konkurentai.

Išvados

Aušinimo efektyvumas – tai aspektas, kurį Sunbeamtech Core-Contact Freezer išpildo tiesiog neįtikėtinai. Didžiule persvara aplenkti iki šiol efektyviausi aušintuvai rodo, kokį spartinimo potencialą šis aušintuvas gali suteikti. Triukšmo lygis taip nėra didelis, beje, jį galima reguliuoti komplektuojamu reguliatoriumi. Didžiausia problema yra itin nepatogus montavimo elementas, nuo kurio aušintuvą nuimti net sunkiau, nei uždėti. Kaina yra pakankamai patraukli – ji prasideda nuo maždaug 35 JAV dolerių.

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.