A-DATA XPG Z1 DDR4-2800 MHz 16 GB atminties rinkinys

Intro

Prieš metus testuotų DDR4 atminties komplektų kainos susitraukė daugiau nei dvigubai susilygindamos su DDR3 kainomis  – dabar iki lubų neužtempto dažnio 16 GB rinkiniai kainuoja mažiau nei 100 eurų. Iki šiol į mūsų rankas buvo pakliuvę didžiausio 2666 MHz dažnio G.SKILL ir „Crucial“ moduliai, tačiau šiandien pakilsime iki 2800 MHz, o galbūt pasieksime ir 3000 MHz atžymą. Šito tyliai leidžia tikėtis gana laisvi vėlinimo laikai (CL17), kuriais pasižymi „A-DATA XPG Z1“ šeimos moduliai. Nekoreguojantiems DRAM nustatymų tai nėra itin gera savybė, todėl greta spartinimo rezultatų bus įdomu patikrinti, ar laisvesnius CL laikus gali kompensuoti kiek didesnis modulių taktinis dažnis, kuriam į pagalbą ateina dar šis tas…

AdataXPGZ1main

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Labai gera apžvalga, ir tikrai neblogi ramai. Tiek dizaino, tiek spartos atžvilgiu. Aišku CL laikai nuteikia nelabai gerai, kadangi yra tikrai aukšti. Gal kiek labiau norėtųsį „lygesnio“ palyginimo, pvz. su G.Skill 2800 Mhz atmintine.
    Ir keista kad jie brangesni nei G.Skill, kuriems suteikiama Lifetime garantija ir kurie žymiai geriau overclockinasi.

    Beje, kokius planuojate testuoti 3200 Mhz ramus? Nes kaip tik tokius pirkau. Būtų įdomu palyginti.

  2. BC00 parašė:

    Geras klausimas ar bandyti G.SKILL būtų padarę >3000 MHz su CL17. Greičiausiai, nes su CL15 įlipo į OS 🙂
    Bus vėl G.SKILL 2x 8 GB rinkinukas, pabandysime patikrinti ar tikrai sistema su pora VGA turi naudos iš 3000+ MHz atminties.

    • IFeelYou parašė:

      Na manau tikrai būtų 🙂 Mano G. Skill RipJaws V stabiliai veikia 3333 su CL13. O šiaip šaunu kad bandysit G. Skill atmintines, tikiuos kad ši kompanija labiau paplis Lietuvoje, nes ramai tikrai nerealūs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.