„ADATA XPG Gammix S11 Pro“: kiek kitoks „ADATA XPG SX8200 Pro“ arba naujas kainos/spartos lyderis

Intro

Laikui bėgant 512 GB talpos XPG SX8200 Pro kaina sumažėjo iki ~65 eurų. Atliktas testavimas parodė, kad ADATA pasirinko grynų skaičiukų vaikymosi politiką ir SX8200 Pro realiose užduotyse nėra toks greitas, koks galėtų pasirodyti žiūrint į linijinės spartos parametrus. Visgi agresyvi kainodara leidžia laikytis iškėlus galvą virš vandens ir dažnai rasti kelią į naudotojų sistemas. Šiandien galime sakyti, kad turime dar vieną, jau trečiąjį, XPG SX8200 Pro kaupiklį. Prieš tai be 512 GB modelio bandėme ir 256 GB talpos versiją. Gammix XPG S11 Pro šeimą galime drąsiai tapatinti su XPG SX8200 Pro, kadangi tiek techninės (valdiklis, NAND, DRAM), tiek spartos charakteristikos yra identiškos. Beveik nėra abejonių, kad programinis kodas irgi bendras. Gammix XPG S11 Pro išsiskiria tuo, kad turi originalios išvaizdos radiatorių/plokštelę, kuomet XPG SX8200 Pro priklauso tik termo filmutė. Jau vien ji savo darbą aušinant NVMe kaupiklį atlieka tinkamai, todėl neturime jokių abejonių, kad Gammix XPG S11 Pro galėtų susidurti su perkaitimo problemomis. Darbinės temperatūras būtinai vis tiek patikrinsime, tačiau mus labiau domina atsakymas į klausimą, kur 1 TB Gammix XPG S11 Pro atsidurs jį palyginus su tokiais varžovais, kaip „Patriot Viper VPN100“, „Samsung 970 EVO Plus“ ir puikią vertę turinčiais „Kingston KC2000“ ir A2000 kaupikliais. Kainuodamas ~140 eurų Gammix XPG S11 Pro tiesiogiai varžosi su VPN100 ir kiek pigesniu A2000.

6 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Ir pagal userbenchmark visapusiskai spartus, nevienoje srityje nestabdo. Pagal userbenchmark sumini bala lygus SX8200 Pro, gal kiek smalsu kaip varzytusi 1TB vs 1TB Technews testuose, nes 512GB smarkiai gauna i kaulus, o pagal userbenchmark 1TB lygus.

    Dar pirmose vietose galetu buti HP EX920 ir EX950. Userbenchmark aukstai stovi ir LT kaina gera, tik kazkodel nepopuliarus modelis tarp test puslapiu.

    • BC00 parašė:

      Tarp 1 TB būtų lygybė, viena sekundė vienam, kita kitam. Kaip rašiau apžvalgoje, HW tas pats, o softe, manau, skiriasi tik AES-256 palaikymas.

      Taip, HP savo SSD marketingu nelabai rūpinas 🙂

  2. Lets Do parašė:

    turiu 500gb, nesiskundziu… zveris 🙂 temp daugiau 45 nebuvau perzenges

  3. BC00 parašė:

    Kaina prognozuotai pakilo iki 150 €. Žiūrėsim kaip elgsis likusi SSD rinka…

    • vycius9 parašė:

      Bloga tendencija 🙂 . Siūlau prieš paleidžiant kokią nors šaunią price/performance apžvalgą į eterį. Bent užuominą apie tą daiktą forume kokia savaite ar dvi ankščiau, kad paimtumėme kai jo kaina nepakilo po apžvalgos 🙂

      • BC00 parašė:

        Taip išeitų, jeigu testai stovėtų kurį laiką, dažniau būna, kad pratestuoji ir parašai ir paleidi į eterį, bet mintį supratau. Šiaip kainos kilimas nėra susijęs su apžvalgos publikavimu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.