„ADATA XPG Gammix S70“: daugiau spartos nei deklaruoja gamintojas

Intro

„Seagate FireCuda 530 Heatsink“ tapo proveržiu aušinant karštus Gen 4 NVMe kaupiklius gamykliniais radiatoriais. Ilgą laiką šilumos plokštelėmis (angl. heatplates) besirėmusi ADATA žengė naują žingsnį kartu su XPG Gammix S70. Dabartinis kompanijos flagmanas įdomus ne vien savo aušinimo sprendimu, bet ir pačia sparta, kadangi ADATA pasirinko ne „Phison E18“, o kitą Gen 4 valdiklį. Šiuo atveju IG5236, kurį sukūrė Kinijos kapitalo „InnoGrit“. Savo sparta 1 TB talpos XPG Gammix S70 bandys mesti iššūkį identiškos talpos „Samsung 980 PRO“. Pažvelgus į popierines specifikacijas (7400/ 5500 MB/s) ADATA turi realių šansų prieš „Samsung“ flagmaną. Tą patį galima pasakyti ir apie radiatoriaus potencialą, kurio gabaritai pranoksta ant „Seagate FireCuda 530 Heatsink“ sumontuotą EKWB radiatorių.

14 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Del ko pvz lagina SATA SSD atsiunčiant torrent (30MB/s), jeigu jo galimas greitis kokie 400MB/s?

  2. Raijmiss parašė:

    CPU 12600, Windows i vieną SSD įsirašęs o siunčia į kitą. Todėl ir keista. Kaip pasakojo draugas, to nėra ant NVMe SSD. Tai su laiku reiks peršokti i NVMe SSD

  3. DeepMind parašė:

    Pirkau šį 1TB modeliuką 2021 lapkričio gale už 154eur. Keista, kad tiek laiko kaina nesikeičia. Tikrai spartus ir veikia be problemų. Problema tik suderinamume su pagrindinėmis plokštėmis, nes dėl didelio radiatoriaus, kuris gali trukdyti šalia esantiems pcie lizdų fiksatoriams, iš trijų m2 nvme lizdų kaupiklį pavyko įtalpinti tik viename virš pirmo pcie lizdo. Jau yra naujas firmware 3.2.F.66 .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.