Akasa BayMaster kortelių skaitytuvas

Taigi, po neilgos pertraukėlės grįžtų su apžvalga. Šiandieną nepristatysiu milžiniškų aušintuvų ar galingo nešiojamojo kompiuterio, tačiau trumpai aprašysiu pakankamai naudingą šiais laikais kompiuterio priedą.

Ar pamenate laikus, kai visuose kompiuteriuose buvo būtinybė turėti diskasukį-floppy, kurių talpa tenkino tik dokumentų saugojimui ar keletui mažos raiškos nuotraukų. Tačiau jau gan seniai pastarųjų era praėjo ir šiandien mes duomenis saugojame tūkstančius kartų talpesniuose ir daug mažesniuose USB raktuose, atminties kortelėse ar kietuosiuose diskuose.

Flash tipo atmintis ar atminties kortelės paplitusios visur nuo paprasčiausių mobiliųjų telefonų iki vaizdo kamerų. Taigi šiandien pristatau Akasa Baymaster universalų kortelių skaitytuvą.

>Šiek tiek apie Akasa

>Produkto pakuotė

>Komplektacija

>Savybės

>Išvada

Šiek tiek apie Akasa

Akasa Grupė buvo įkurta 1997 metais su pagrindiniais ofisais Taivane bei Jungtinėje Karalystėje. Kaip prekinis ženklas, Akasa startavo 2000 metais. Kompanijos produktų asortimentą sudaro įvairiausi kompiuterių priedai, įskaitant kietųjų diskų dėklus, aušintuvus, maitinimo blokus ir taip toliau. Šiuo metu kompanijos produkciją galimą įsigyti iš įvairiausių interneto pardavėjų esančių Azijoje, Vidurio Rytuose, Šiaurės ir Vakarų Europoje bei Pietų Amerikoje.

Produkto pakuotė

Mūsų skaitytuvo pakuotė pakankamai kompaktiška ir paprasta, niekuo ypatingai neišsiskiria iš kitų, panašių produktų pakuočių. Jau iš pakuotės viršelio, aiškiai matome, kas per daiktas viduje slepiasi ir trumpai aprašytos jo pagrindinės funkcijos.



Galinėje pakuotės dalyje, jau matome kur kas daugiau informacijos ir paveikslėlių.

Kiek žemiau po iliustracijomis, matome lentelę, kurioje gausus kiekis palaikomų atminties kortelių sąrašas. Net penkiomis, skirtingomis kalbomis, trumpai aprašytos pagrindinės produkto savybės ir reikalavimai.



Trumpai apibendrinant pakuotę, matosi, jog gamintojas nešvaistė daug pinigų pakuotei, taip išlaikant protingą kainą.

Komplektacija

Atvėrus pakuotę, randame skaidrų, plastikinį “lukštą”, kuriame simboliškai įpakuotas pats kortelių skaitytuvas ir priedai.



Išpakavus produktą, randame malonią staigmeną. Jeigu pirkdami kitus panašius įrenginius savo kompiuteriui, stengiatės, kad priekinės panelės spalva atitiktų jūsų korpuso, tai čia dėl to nereiktų jaudintis. Kaip matyti žemiau esančioje nuotraukoje, čia pridedama juoda ir balta priekinė skaitytuvo dalis-panelė, kurią paprastai galima pakeisti. Deja pasigedau sidabrinės spalvos dangtelio.

Kaip įprasta yra reikalingi varžtai tvirtinimui ir vadovas (manual) taipogi parašytas 5 kalbomis, kuris padės sumontuoti ir prijungti esamą skaitytuvą prie jūsų kompiuterio.







Savybės

Dar viena ypatinga šio skaitytuvo savybė, jog galime įstatyti ir naudoti SATA 2,5 colio kietuosius ar SSD diskus. O palaikomų kortelių sąrašas išties puikus, tad paprastas namų vartotojas neturėtų pasigesti reikiamos nišos. Turbūt tik vieno kortelių lizdo pasigedau, tai CompactFlash, kuris dažnai sutinkamas aukštesnės klasės kamerose.

Pats įrenginys jungiamas per vidinį USB prievadą, esantį pagrindinėje plokštėje. O 2.5 colio diskams maitinti, jungiamas per SATA maitinimo jungtį. Deja iš SATA disko duomenys, keliaus tuo pačiu USB prievadu, nes nėra išeinančio SATA duomenų kabelio, tad perkeliant duomenis, nevertėtų tikėtis didelės spartos. Mums naudojant ypač spartų OCZ Agility 2 SSD diską ir ATTO programinę įranga, pavyko pasiekti 34MB/s skaitymo ir ~30MB/s rašymo spartą. Tad dirbant su dideliais duomenų kiekiais, sugaišime nemažai laiko juos perkeliant.



Priekyje yra du šviesos indikatoriai. Žemiau esantis žalias indikatorius užsidega tik įstačius atminties kortelę ir mirksi esant aktyvumui. Įstačius 2,5 colio diską ir jam būnant aktyviam, užsidega šalia esantis mėlynas indikatorius.



Išvados

Keliaujant prie pabaigos, galime teigti, jog šis skaitytuvas geba skaityti praktiškai visus, šiai dienai, dažniausiai naudojamus kortelių tipus, įskaitant SDXC ir Hot Swap palaikymą. Pastarasis leidžia bet kuriuo metu prijungti 2,5 colio diskus, be kompiuterio perkrovimo. Taipogi maloni staigmena, jog pridedamos skirtinų spalvų panelės ir rečiau sutinkamas 2,5 colio diskų skaitytuvas. Tačiau jo sparta galėjo būtų ir geresnė, jeigu būtų jungiama per SATA prievadą.

Apibendrinant šią gana trumpą apžvalga, noriu pasakyti, kad tai visai geras sprendimas ieškant kortelių skaitytuvo su 2.5 colio diskų palaikymu. Deja Lietuvos parduotuvėse nepastebėjau šio produkto, bet jo kaina svyruoja apie 20 eurų. Jeigu paklaustumėte ar jis vertas savo kainos, turbūt atsakyčiau dvejopai. Jeigu ieškote būtent tokio varianto su SSD/HDD diskų palaikymu, turbūt patarčiau paieškoti, kuris būtų jungiamas per SATA sąsają, dėl galimos didesnės spartos. Tačiau jeigu jums sparta nėra labai aktuali ir ieškote universalaus varianto, tai šis būtų kaip. Dėkoju kompanijai AKASA, už suteiktą galimybę išbandyti šį produktą.

P.S. jeigu pastebėjote klaidų apžvalgoje ar turite klausimų apie šį produktą, susisiekite su manimi el. paštu arba privačiomis žinutėmis

2 Komentarai

  1. -NRJ- parašė:

    idomus istiesu sprendimas del 2.5 standarto kieto disko lizdo, as asmeniskai visai rasciau kur tai panaudoti

  2. Linas parašė:

    Jo isties neiprastas sprendimas, man patiko, kad kietaji diska gali bet kada istraukti ir vel prijungti kaip paprasta flash laikmena.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.