„Asus ROG Rapture GT-AC5300“ bevielio maršrutizatoriaus apžvalga

Intro

Nepameluosiu pasakęs, jog kai paskutinį kartą atnaujinau bevielio ryšio įrangą namuose, „Asus“ nebuvo mano kandidatų sąraše. Tačiau sužinojęs, jog „Asus“ siūlo apžvelgti patį didžiausią ir pikčiausią bevielį maršrutizatorių, susidomėjau ar beveik 400 € kainuojantis tinklo įrenginys iš tiesų yra vienas pajėgiausių namų vartotojų rinkai skirtų įrenginių.

Nors tikrai ne vienas kolega namuose naudoja būtent „Asus“ maršrutizatorius, su jais susidurti tekdavo nebent prieš kelerius metus mažose įmonėse, kai maršrutizatorius (kaip ir visa IT infrastruktūra) buvo renkama pagal moto „pigiau=geriau“. Tuomet kažkur ofiso kampe rasdavai pigiausią apdulkėjusį „Asus“/„TPLink“/„Buffalo“/„Dlink“ ar kitą įrenginį, kuris girdavosi iki 300 Mbps siekiančiais greičiais, nors siūlydavo tik 100 Mbps tinklo prievadus ir geriausiu atveju tinkamai susidorodavo su pora bevielių įrenginių.

Tačiau per daug nenukrypkime. Tai tik ganėtinai senstelėję prisiminimai apie pigiausius bevielio ryšio įrenginius. Su didėjančiais interneto greičiais ir ypač 802.11ac bevielio standarto išpopuliarėjimu, tinklo įrangos gamintojai tikrai turėjo pasistengti tobulindami savo įrangą. Jei kalbėtume apie „Asus“, pastarosios RT-AC6x ir RT-AC8x serijos yra sulaukusios nemažai teigiamų atsiliepimų. Kaip ir kiti gamintojai, „Asus“ siekia vartotojus pritraukti dideliais greičiais, papildomų funkcijų gausa ir išlaikyti paprastą, daug tinklo žinių nereikalaujantį įrangos konfigūravimą. O GT-AC5300 yra „Asus“ tinklo įrangos flagmanas, besipuikuojantis ROG logotipu. Juk tai visgi šį tą reiškia, ar ne?

21 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Nerealus daiktas 🙂 Dizainas iš vis kosmosas 🙂

  2. newdiamond parašė:

    norejau rasyti…bet vel gausiu atsakyma – cia entuziastu portalas…
    Tai nesakysiu 🙂

  3. Minde parašė:

    Jei atvirai, noriu tokio daikto. Tik jame SPEJU nera sim korteles modulio, na kad galetu buti ir mobilaus rysio imtuvas. Tai iskart pajamciua toki geri.

    Pas mane namie du intrentai. Jei sugebetu 2 tinklus palaikyti….

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Norintiems gatavo sprendimo daiktas tikrai fainas.

    Asmeniskai as, kai megstu darytis viska pats, tai uz tokia suma imciau kitoki komplektuka:

    https://www.pcengines.ch/apu3a4.htm

    Po to kazka is situ pagal poreiki: https://www.compex.com.sg/wifi-module/ (Gal net imciau didesne galia vietoj MU-MIMO – mano use case’ams geriau).

    Ir zinoma command line-only linux’a kalciau, su custom’iniais wifi config’ais – nes nemegstu GUI 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.