„ASUS TUF Gaming B550M-Plus WiFi“ ir retas APU procesorius – „Ryzen 5 Pro 4650G“

Intro

Kai AMD paskelbė, kad „Renoir“ („Ryzen 4000G“) hibridiniai procesoriai bus skirti tik OEM rinkai, paprastų namų vartotojų rate nuvilnijo nepasitenkinimo banga. Visgi AMD žodžiai išsipildė tik iš dalies – nors ir mažais kiekiais, bet „Ryzen 4000G“ APU pateko į kai kurių Europos šalių parduotuves, įskaitant ir Lietuvą. Stingant komponentų paskutiniu metu šių APU paklausa dar labiau išaugo, kadangi įprastai rinkai atsiradusius kiekius pradėjo supirkinėti didelės, jau surinktus kompiuterius pardavinėjančios, įmonės. Kainoraščiuose pasirodžiusių 4350G ir 4650G modelių akimirksniu nelikdavo. Dėl šiandien testavimams paruošto „Ryzen 5 4650G“, kuris turi šešis „Zen 2“ branduolius ir dar kartą atšviežintą „Vega“ grafiką, reikėjo kiek pasistengti. APU procesoriai su brangiomis pagrindinėmis plokštėmis paprastai nėra komplektuojami, todėl „ASUS TUF Gaming B550M-Plus [Wi-Fi]“ gali tapti puikiu pasirinkimu. Priklausomai palaikomas WiFi ar ne, kaina svyruoja nuo 135 iki 150 eurų. Patikrinsime, kokia VRM grandinė buvo integruotą į šią mATX pagrindinę plokštę, bet svarbiausiu akcentu taps gebėjimas palaikyti 4400 MHz dažnio operatyviąją atmintį. „Ryzen 4000G“ APU procesoriai turi specifiškai modifikuotą atminties valdiklį, kuris sinchronizuotu režimu geba dirbti su gerokai aukštesnio dažnio DDR4 atmintini nei „Ryzen 3000“ ar „Ryzen 5000“ staliniai procesoriai.

5 Komentarai

  1. Knocknevis parašė:

    Labai gera MB. Turiu modeli be WiFi jau 3 menesius ir veikia perfect, jokiu nusiskundimu. Su senesniu 2700X sukasi be priekaistu.

    • BC00 parašė:

      Nebestebina. Anksčiau TUF reikėdavo aplenkti per atstumą, dabar nusipirkus galima būti tikram, kad tai viena iš geresnių value turinčių mobo. Aišku tai dar ne taisyklė.

  2. 1Xtra parašė:

    O kur iGPU testai? Nes kaip CPU jis prasmes neturi ir del nasumo ir kainos 🙂 visi tikisi tokio APU kad discrete GPU nereikalingas butu, bet panasu negreit dar.

    • neblogai parašė:

      Blogos žinios- iGPU pajėgumas daugmaž toks pat, kaip 3400G/RX550/GT1030. O geros- tai kad net ir su ta pačia Vega8, 5000-oji karta daugmaž tą patį greitį sugeba išlaužti U-serijos nešiojamuose kompiuteriuose (5500U/5700 su 7/8CU veikia net ~1500MHz su vos ~15W CPU package power).

    • BC00 parašė:

      iGPU testai bus kitoje apžvalgoje. Čia galima sakyti pirma dalis buvo. Irgi išbandysim su greitesniais RAM ir didesniu IF dažniu. Skirtumas turėtų būti nemažas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.