„ASUS Vivobook 15“ (X512UA) – ultrabook’as taupiems pirkėjams

Intro

Nešiojami kompiuteriai yra nedažnas svečias pas mus, ir tokių apžvalgų tikrai trūksta. Daugeliui nešiojamas kompiuteris tampa pagrindiniu net turint stalinį variantą. Visa tai dėl mobilumo ir stipriai pagerėjusios nešiojamų kompiuterių spartos. Pastariausiais metais išaugo ne tik sparta, bet gerėja ir kompiuterių dizainas, ekranai ir funkcionalumas.

Mes mielai išbandytume kažką labai galingo, skirto žaidimams, bet prieš mus ant stalo „Asus Vivobook 15“ kompiuteris, kuris net neturi diskrečios grafikos. Tad šioje apžvalgoje apie žaidimus nekalbėsime. Tai – „Asus“ kompiuteris, nutaikytas į pirkėjus, kurie ieško ne pačio brangiausio ultrabook kompiuterio su 15.6 ekranu. „Asus“ siūlo įvairių modifikacijų „Vivobook“ kompiuterius, tad galime rasti gan biudžetinių specifikacijų kompiuterius, o taip pat daug brangesnius modelius su geresniu ekranu, galingesniu procesoriumi ir diskrečia grafika.

16 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Labas, Mindaugai. Šį kompiuterį sesuo nusipirko prieš 3 savaites ar daugiau. Pirmas pastebėjimas buvo, kad nieko nedarant (kompiuteris ant stalo) pradeda užti ventiliatorius. O jei filmą ar serialą pažiūri (1080p x264 mkv VLC) tai CPU temeperatūra pašoka iki 70 laipsnių. Aš jai sakiau vežk į garantinį, nes su tokiu CPU, tas 1080p lengvas kasnis turi būti, dar ypač, kai nieko nedarant nesąmonės ten vyksta. Stebint temperatūras per HWinfo dažnai vienam Core parodydavo tik +4 arba nulį. Taigi, ar kaitimą (aušinant) prie labai lengvo darbo pastebėjai? Kas blogiausia, kilobaitas nenori tartis, tik nebent servisas (garantinis) pripažintų broką. Tai sesuo nebežino ką daryti…

    • SoTOP parašė:

      Atrodo, kad čia jums pirma patirtis su nešiojamais 🙂

      70 laipsnių yra labai normali temperatūra, reikia suprasti kad tokiam plonam kompe aušinimas juokingas ir dėl to(ypač jeigu aušintuvas dar ir neagresyviai sureguliuotas) net jeigu CPU ir nėra labai apkrautas tas karštis nepašalinamas greitai. „Nieko nedarant“ dar nereiškia kad niekas nevyksta, OS gali kažką daryti porai sekundžių stipriai apkraunant CPU ir aušintuvas pulsuoti šitaip, čia ne naujiena.

      Apibendrinant, nematau nieko dėl ko reikia į garantini vežti.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aušinimas nėra stiprioji šio kompiuterio sritis, bet su 70 dar nėra blogai procesoriui. Jokio broko čia nebus, tiesiog šis kompiuteris toks yra. Jis skirtas mažai nusinamantiems ir norintiems Ultrabook kuo pigiau. Tokie pirkėjai nei žino kas HWinfo yra, nei jiems kada reikės žinoti, kad pažiūrėti procesoriaus temperatūrą. Kompas veikia ir tiek užtenka.

      Man asmeniškai YouTube žiūrint apie 50 laipsnių procas sukosi, gal koks grotuvas labai reiklus kur naudojate? Patarčiau pabandyti Windowsų integruotą playerį.

      EDIT: komentarą skaičiau anksčiau, o atsakinėjau kiek vėliau. Matau grotuvas VLC naudojamas, kažkada bandžiau aš juos, tai jis vienas iš reikliausių.

  2. nemesis parašė:

    Pritariu SoTOP.
    Pagal Intel puslapį (i5-8250U) TJUNCTION (Junction Temperature is the maximum temperature allowed at the processor die.) – 100°C. Taip kad 70C čia tik gėlytės ir lapeliai…

    Pas notebook man ir žiauriai nepatinka kad dažnai jie sureguliuoti būna – dabar man karšta, ventiliatoriau 90%, po 3 sec – man per šalta, ventiliatoriau – 20%, po 5 sec, oi man vėl karšta – 90%. Ir deja, bet tu viso šito proceso dažniausiai negali reguliuoti nei per bios, nei per gamintojo softą, nei ten kokį undervolt daryti… Gal dabar mano žinios jau pasenę ir naujuose modeliuose pasikeitę. Kas blogiausia kad bent mano ausis prie nuolatinio triukšmo gan greit pripranta, o čia viskas kinta – sukam stabdom, stabdom sukam…

  3. nemesis parašė:

    Ir beje Egidijui dar, jei norite grąžinti kompiuterį vienas argumentas prieš pardavėją/garantinį – bandyčiau pasiremiant apžvalga išprovokuoti 1GHz dažnį leidžiant tuos pačius testus kaip ir apžvalgos autorius, ir duočiau nuorodą į intel puslapį (https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/124967/intel-core-i5-8250u-processor-6m-cache-up-to-3-40-ghz.html) kur nurodoma kad šio procesoriaus „Processor Base Frequency“ dažnis yra 1.60 GHz, ko ir tikėjotės jį pirkdami, o ne 1GHz… Na ne Jūsų bėda kad dėl blogo aušinimo jis turi lėtintis dar labiau…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kažin ar Prime95 su smallFFT sueis jiems, sakys nereali naudojimo situacija.

      • nemesis parašė:

        Na nežinau. Gamintojo yra numatytos sąlygos kuriose kompiuteris veikia – santykinės drėgmės, temperatūros ribos ir t. t. Na o kokias programas tu norėsi leisti – jie tikrai neturėtų kontroliuoti. To betrūko kad nusipirkus notebook po kažkiek laiko jie tau pasakys – Windows nediek, tik linux, 7z kartu su youtube nenaudok, video peržiūrai naudok tik VLC, bet ne su kita programa kartu, o inteneto naršyklę naudok tik Opera, bet be pluginsų.

  4. neblogai parašė:

    Nelabai geras būtų tokio nešiojamo pasirinkimas. Vien jau pasiėmus modelį su AMD 3500U, galima gauti: už pigiau (apie 580), jis turės gerenį iGPU, pašvietimą klaviatūrai ir atrakinimą piršto atspaudu. Bet ir tuomet, ekranas kiek mačiau vistiek čia Europoje siūlomas TN.

  5. Daimonass parašė:

    Viskas čia normalu. Vivobook šeima yra taikomą į labiau mažo biudžeto ultrabook’us. Zeenbook jau yra premium klasės ultrabookas.

  6. Teftilijus parašė:

    Truputi OffTopic, bet…
    Nežinau kaip tu EgidijusL, bet aš po vieno pirkimo Kilobaitą apeinu ir niekam nerekomenduoju. Prekės nenorėjo priimti iki kol nesusisiekiau su Razer supportu ir jie sakė pasakyt Kilobaitui, kad patys Razeriai liepė padaryt prekės pakeitimą ir kai pasakiau, kad susisiekiau su Razer. Tada be kalbų pakeitė.

  7. AndriusCer parašė:

    Laba diena,
    ši problema yra išlindusi su praktiškai visais šios kartos mobile CPU, nesvarbu kokio galingumo aušinimas bebūtų, CPU pikuoja ir pasiekęs apkrovą užkaista. Esu MSI GL62MVR naudotojas, vienintelis išsprendęs šią situaciją sprendimas yra CPU maksimalaus pajėgumo mažinimas iki 90%. Change Power options; Change Advanced Power Settings; Processor Power Management; Maximum Processor state pasirinkite 90% ar net šiek tiek žemiau, nesijaus greičio sumažėjimo, o temperatūros kris kardinaliai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.