Bandom telefoną be „Google Play“: „Huawei nova 9 SE“ apžvalga

Intro

„Huawei nova 9 SE“ yra naujausias kompanijos telefonas, kuriuo Lietuvoje buvo pradėta prekiauti šio mėnesio pradžioje. Mes jau spėjome jį išbandyti ir perduodame karšiausius įspūdžius apie šią naujieną.

Tai trečiasis „nova 9“ serijos telefonas, prisijungiantis prie pernai išleistų „Huawei nova 9“ ir „Huawei nova 9 Pro“. Šiandien bandomas modelis yra pigiausias minėtosios serijos atstovas, praradęs tokias funkcijas kaip 120 Hz OLED ekranas, ar po juo įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas. Tiesa, tai paskutinis kartas, kai „Huawei nova 9 SE“ lyginame su kitais serijos telefonais, nes skirtumų tarp jų daugiau nei panašumų, todėl juos matau kaip visiškai atskirus modelius.

Šis telefonas yra labai panašus į buvusios „Huawei“ dukterinės įmonės „Honor“ produktą „Honor 50 SE“. Esminis skirtumas yra tai, kad vietoj 5G ryšį palaikančio „Mediatek Dimensity 900“, mes gauname 4G tinkle veikiantį „Qualcomm Snapdragon 680“ procesorių. Gaila, bet „Honor 50 SE“ nėra galimas Europos rinkoje, todėl jį įsigyti būtų kiek kebliau.

„Huawei“ pardavė „Honor“ padalinį kitai įmonei dar 2020-aisiais. Tiesa šis sandoris buvo labai įdomus. Įvykus skilimui, „Honor“ telefonai neturėjo nieko bendro su „Huawei“, todėl jiems negaliojo JAV taikomos sankcijos. Deklaruojamas bendrumo neturėjimas labai keistas, nes telefonai turi per daug panašumų, kad juos būtų galima laikyti atsitiktiniais.

„Huawei nova 9 SE“ telefonu gamintojas taikosi į jaunus pirkėjus ir žada juos patraukti siūlydamas gerą kainos ir kokybės santykį. Nors aukšta kameros rezoliucija jau neturi didelės reikšmės, reikia pažymėti, kad tai pirmasis kompanijos telefonas, turintis 108 MP raiškos kameros sensorių. Taip pat, dėl „Huawei“ taikomų JAV sankcijų, šis telefonas neturi „Google“ paslaugų. Pažiūrėsime, ar bus lengva išgyventi be jų.

15 Komentarai

  1. Tinkinimas parašė:

    Na ne 🙂 pusiau veikiančio aparato nereikia 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kas blogiausia, kad prekybininkai šiuos kastratus kiša nesuprantantiems žmonėms. Nusiunčiau tetą į Avitelą su konkrečiu modeliu. Skambina paskui, sako Huawei va geresnį tik už šiek tiek brangiau nupirkau, nes konsultantas patarė, bet gerai, kad paskui pakeitė. Tik dar pasakė, grąžinti jau nebegalima, tik pakeisti. Aišku ir teta žiopla, nesugeba nusipirkti ko nusiunti. O kiek tokių žiopliukų perka, tai ir kiša jiems, tikriausiai, iš viršaus nurodymai eina, nes sveiko proto žmogus telefo be Google Play niekam nesiūlytų, nu nebent tam, kas nori krapštytis, ten pats diegtis viską ir panašiai.

  2. newdiamond parašė:

    aha kaip faina….visi priklausomi nuo vienos kompanijos…google…
    aisku yra religiningu, ir priklausomi nuo apple…

    „neveikiantis“ aparatas nes nera google play…Jusu tai negasdina ?

    primeskite kad masinas gamina daug gamintoju, bet variklio kompo softa pateikia tik dvi kompanijos pasaulyje….
    speju visi butumet patenkinti….
    joooo atejom i nebloga civilizacijos finisa….

    P.S. ir tai niekaip nesusije su valstybe ar tauta…

    • vycius9 parašė:

      mes jau nuo daug ko priklausomi.. užtektų pradžiai, kad dingtų elektra.. kiek daug dalykų iškarto išnyktų ir pasikeistų.. susimastykime apie tai

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai čia tas pats kaip iPhone telefonas be Apple App Store. Androidas googlo, tai ir parduotuvė lai būna googlo. Man tai visai nereikia, kad rankiniu būtų tektų programas diegtis, kiti net nemoka to padaryti.

      P.S. nei viena kompanija korporacija man nepatinka ir nei vienos nepalaikau, bet be jų gyventi irgi neišeina.

      • Ndx parašė:

        Visiškas mitas, kad appsus reikia diegtis rankiniu būdu. Su Petal search, užtenka įvesti appso pavadinimą ir viskas bus tiek pat paprasta kiek ir su google play. Tame problemos tikrai nėra, gal ir buvo kada pradžioje, kai dar nebuvo Petal search atsiradęs, bet dabar viskas tvarkoje.

        Problema tame, kad neaišku kiek reiks pastangų, kad programa veiktų gerai. Daug šansų, kad programą teks susieti su GSpace. Retais atvejais (pvz. SEB, Swed bankai) appsas iš viso neveiks ir į banką teks jungtis pasitelkus naršyklę.

        Dėl žmonių prisirišimo prie Google. Iš esmės, programiniu klausimu, telefonai be Google paslaugų galėtų veikti idealiai. Ne žmonės prisirišę prie Google, o appsų kūrėjai. Dabar situacija tokia, kad kai kurie appsai, tik juos ijungus, iš karto eina jungtis prie googlo paslaugų, jų neranda ir negali veikti toliau. Tenka jungti Gspace. Jeigu tie appsai būtų pritaikyti dirbti be googlo, problemų nebūtų.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Galėjau apžvalgą paskaityt. Nemeluosiu, tikrai nesidomėjau kaip ten yra su Huawei, tik žinojau, kad savo kažkokią parduotuvę turėjo. Tik kaip pats sakai, tokia ekosistema Androido, dėl ko paskui kyla problema su įvairiomis programomis, jei nepalaikomos Google paslaugos. Išvada gaunasi ta pati, dabar Huawei tikrai ne kiekvienam.

  3. Frantisekas parašė:

    Nzn kas gali pirkt ta huaweju, nu nebent mazochistas. O buvo neblogi aparatai kol Gplay buvo.

  4. Sigitas.lk parašė:

    Realiai prie kokius 4 metus, huawei su P20 pro isdarinejo stebuklus, uz mazesne kaina nei konkurentai. Dabar, kai kainomis pasivijo, o kartais ir aplenke konkurentus, o kazko ryskiai geresnio nebegali pasiulyti, ir dar turi papildomu apribojimu, tapo neverti demesio.

    • nemesis parašė:

      Ir aišku šių dienų kontekste, dar reikia vertint kodėl tas kainos skirtumas toks. O atsakymas didele dalim turbūt toks, kad vienu atveju mokama demokratiško pasaulio darbuotojui, o kitu – komunistinės sistemos vergui. Sunku su kaina pakonkuruoti kai taip yra…

      • Sigitas.lk parašė:

        Bet tai kad ir visi telefonu gamintojai ten pat savo aparatus gamina ir parduoda vistiek brangiai ir dar be pakroveju daznu atveju. O kalbant apie ta pati Huawei, buvo pigus ar brangus vistiek gaminami ten pat.

        • nemesis parašė:

          Taip, teisingai, bet turėkim omeny, kad pvz iPhone pagaminti reikia 350eur, o kainuoja jis parduotuvėje 1000eur. Ir klausimas gaunasi pagrindinis toks, kur mes norim kad tie likę 650eur nueitų įskaitant sumokamus mokesčiui? Kinui – geriausiam Rusios draugui ar Amerikonui ir LT/EU? Taip kad tegul gamina tą Samsung ar Apple – Kinijoj, kaip ir Xiaomi, bet bent kompanija kuri nuo to uždirbs daugiausiai nebus komunistinės šalies.

          Mano, sau ir ne sau paskutiniai pirkti 5 telefonai buvo xiaomi, sekantis su 95% tikimybe bus gal Samsung, gal Apple (esu kaip ir pasižadėjęs jei Apple išjungs RU telefonus tikrai jį pirksiu iš solidarumo).

          Deja, kad ir kaip norėčiau kinų kompanijos bent Xiaomi man nepavyks atsisakyti dėl smart house elementų, kurių analogų, bent kiek panašaus kalibro, rinkoje nematau…

          • Ndx parašė:

            Na, dar reikia atsižvelgti ir į specs ir features. Jeigu kinietis pardavinėja telefoną, kurį pagaminti kainuoja 350e už 500e, o vakarų pasaulio brandas už 1000e, tai kažkaip nesinori remti ir to vakarietiško brando

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.