„Corsair H150i Pro“: laikas pasveikinti naują AiO karalių?

Intro

360 mm AiO sistemas savo portfeliuose šiai dienai turi daugelis gamintojų, tačiau paanalizavus istoriją detaliau galima teigti, kad naujokai, kaip „Fractal Design“, „Be Quiet!“ ar ARCTIC, ilgai netrunka rinkon mesti didžiausias galimas AiO sistemas, kai senbuviai niekur neskuba ir apsiriboja 240 mm radiatoriais. Tarp jų išimtimi galima laikyti paskutiniu metu Lietuvoje populiarumo stokojančias amerikiečių kompanijas „Thermaltake“ su „Antec“. Iki šiol nei viena iš dviejų bandytų AiO sistemų, turinčių 360 mm radiatorių, ant aukščiausio laiptelio mūsų diagramose neužlipo, kur įsitvirtinusios mažesnės (240 mm) NZXT ir „Corsair“ sistemos. Šiandien tikėsimės, kad ne kažkas įsiterps tarp lyderių, bet pakeis patį lyderiaujantį produktą. Ant laurų užmigusią „Corsair H110i GTX“ iš sosto vers „Corsair H150i Pro“. Tai pirmoji, ilgai laukta, „Corsair“ uždara skysčio sistema, turinti 360 mm radiatorių. Dar didesnį ažiotažą sukelia „Corsair“ sprendimas pirmą kartą panaudoti ML serijos ventiliatorius, kurie turėtų būti kur kas malonesni ausims, bei integruoti Zero RPM funkciją. Turintiems aukštesnės klasės „Corsair“ maitinimo šaltinį ar tiesiog sekantiems jų apžvalgas Zero RPM paskirtis puikiai žinoma –  esant mažai apkrovai ventiliatorius išjungiamas, taip tausojant guolius, švarą ir tylą. Tokią pačią rolę Zero RPM privalo atlikti ir H150i Pro sistemoje. Metas atsakyti į du svarbiausius klausimus. Ar identiškai paprastas sprendimas praktiškas ir AiO sistemų pasaulyje ir ar H150i Pro taps nauju efektyvumo karaliumi nepaisant lėčiau besisukančių ventiliatorių?

Hail the new comers? Hail the new king?

21 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Tyli sistema iš Corsair? Hmm, čia jau kažkas įdomaus 🙂

  2. BC00 parašė:

    NH-D15S nėra pats tyliausias orinis cooler’is, bet tik ~1 dBA skirtumas nuo jo daug ką pasako 🙂

  3. YOman parašė:

    taip ir nesupratau ar yra atskiras varžtas skysčio papildymui? O aliuminis ir plonas radiatorius nėra pliusas.
    Eilinė sistema masėms.

    • IFeelYou parašė:

      Atskiro varžto nėra, nes BC00 rašo: „Tai pirmoji, ilgai laukta, „Corsair“ uždara skysčio sistema, turinti 360 mm radiatorių.“ Uždara yra uždara.
      O šiaip jo, sistema masėms. Gal nėra visai eilinė, tokia lyg ir prie high-end, bet…

      • YOman parašė:

        na ne visai taip dėl to uždarumo. Kai kurios AIO turi tą atskirą varžtą. Bet jas vis vieną vadina AIO 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Uždara yra uždara, atvira yra atvira. AIO reiškia All in One, t.y. kad ji turi visas reikiamas dalis ir yra jau surinkta. Gali būti AIO dalinai atvira – t.y. su praplėtimo galimybe, kaip pvz. Swiftech, kurią nesenai pardaviau.

          • YOman parašė:

            Žinau ką reiškia AIO. Nereikia man En kalbos mokytojų. Norėjau pasakyti kad kai kurias tokias aušinmo sistemas taip vadina o ir žodelį „uždara“ prie to pačio pavartoja.. Ok, tada kokia šita? Uždara ar ne? http://www.skytech.lt/bw004-quiet-water-cooler-silent-loop-360mm-lga-115-1366-2011-amd-am2-am3-p-359151.html#tabsnav-1

            • IFeelYou parašė:

              Beabejo kad uždara. Tas filling port yra visiškas gimmnick’as. Daugelis paprastų vartotojų net nežinotų ką ten pilt. Čia daugiau reklaminis triukas dėl ilgaamžiškumo. Realiai taip, vanduo kažkiek nugaruoja ir iš AIO sistemų, bet tai trunka ne vienerius metus. Kad po 2 metų dapilsi 10 ml distiliuoto vandens – iš esmės niekas nepasikeis.

              • YOman parašė:

                gal ir „gimmnick’as“ kaip sakai, tačiau tie du metai ne toks jau labai ilgas laiko tarpas (aišku tiems, kas kompus kas metai keičia tai kažkas iš fantastikos)..
                O ir gerokai palengvina gyvenimą kai reikia pasipildyt. Ir ne tik po 2 metų tas skystis nugaruoja. Būna gi visokių nutikimų dėl sujungimų ir šiaip neatsargaus elgesio.

                • IFeelYou parašė:

                  Na šiais laikais per 2 metus žmonės net ne vieną build’ą pakeičia man rodos 🙂
                  Dėl to nugaravimo sunku tiksliai pasakyt, yra žmonių kurie turi 3-4 metų senumo AIO sistemas, be jokių filling portų ir sėkmingai naudojasi iki šiol.

              • koloniukas parašė:

                Kokio distiliuoto, antifrizo 🙂

              • Stipena parašė:

                Gal ir gimmnick’as, bet kai reikia remontuotis tą AIO tai gali tik melstis kad dievas duotų kantrybės n kartų su adata pildant skystį per 3mm skylutę. Nors kita vertus turbūt čia tik aš bomžara kuris remontuojasi antikvarinius AIO.

      • newdiamond parašė:

        turiu hyper evo 212 ir 6700K uztenka nedarant beprotisku CPU OC..taigi net AIO yra entuziastu reikalas….as jau net nekalbu apie custom loop

    • Daimonass parašė:

      Tokius coolerius perka paprasti žmonės. Tie kurie klausinėja tokiu klausimu, tikrai ne jiems skirta AIO sistema.. Imk custom ir viskas. Už panašią kainą galima dar visai padorų susirinkti.

  4. mafo parašė:

    Turiu klausimą dėl testo geležies. Kodėl naudojama sena VGA? Ar procesorius esant šiai VGA apsikrauna 100 prc. kažkodėl man atrodo, kad jūs neapkraunat proco ir leidžiat jį ant kokio 50 prc. Ar čia kokie spec testai kur VGA aplamai neturi reikšmės?

    • mafo parašė:

      Tai jau ir pasiskaičiau apie Prime95… atsakinėti nebūtina. Tik juokingai jūsų 7 min atrodo fone to kaip aprašo testą – stress testai nuo 10 iki 24 valandų 😀

      • IFeelYou parašė:

        Prime95 testui tos 24 val. yra visiškai nereikalingos. Mano nuomone tai visiška atgyvena, o ir šiaip CPU bei elektros bereikalingas gadinimas. Jeigu CPU bus nestabilus – tai per pirmas kelias minutes tą pamatysi. O kad leisi 24 val. ir bus „atseit“ stabilu, tai dar nereiškia kad po 25 val. irgi bus stabilu 🙂
        Stabilumui testuoti geriausia naudoti kuo daugiau ir kuo įvairesnių testų su skirtingom apkrovom ir skirtingom CPU instrukcijom.

        • koloniukas parašė:

          Pritariu. Aš stabilumą tikrinu pakuręs oc savaitę, kasdieniškai naudodamas žaidžiant, testus atliekant, dirbant su ivairiu softu. Jeigu nelūžo +- voltage ar mhz.

    • BC00 parašė:

      Mes ne CPU stabilumą tikrinam, o temperatūras. Per 7 min jos pilnai nusistovi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.