„Corsair K100 RGB“ – naujasis flagmanas su optomechaniniais jungikliais

Intro

„Corsair“ paskutiniu metu štampuote štampuoja periferijos prietaisus. Strategijos modelis nė iš tolo nebeprimena to, kuris egzistavo per pirmuosius dešimt kompanijos egzistavimo metų. SSD kaupikliai ir operatyvioji atmintis tapo „tik tarp kitko“ atšviežinamais produktais, kai didžiausias dėmesys sutelktas į žaidėjams skirtą įrangą: peles, klaviatūras ir headset’us. Tarp šios įrangos klaviatūros buvo dažniausias svečias mūsų apžvalgose ir šis modelis toliau nesikeičia. Ką tik „Corsair“ išleido kelias kompaktiškas (60 % ir tenkeyless) klaviatūras, tačiau ši apžvalga ne apie jas. K95 RGB Platinum XT savininkams liūdna žinia. Ji nebėra flagmanas – juo prieš kelis mėnesius tapo naujoji K100 RGB, kuri su savimi be dar didesnės rekomendacinės kainos nešasi ir keletą naujovių, turinčių į aukštesnį lygį pakelti klaviatūrų, kaip įrenginių, funkcionalumą. Ar tai pavyko padaryti galėsime pasakyti pasinaudoję būtent K100 RGB, kuri priedo dar ir naudoja išskirtinai „Corsair“ kompanijos sukurtus optomechaninius OPX jungiklius. Savo parametrais jie labai artimi Cherry MX Speed Silver jungikliams, bet reikalauja dar mažesnės eigos iki aktyvacijos, plius dėl kitokios kilmės turėtų aplenkti mechaninių jungiklių trūkumus.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Vienintelis kas man patiko, tai laidų pravedžiojimas ir papildomas usb. Visa kita nereikalinga man, o ir kaina ohoho. Gal pasiliksiu prie Steelseries 6GV2.

    Kiek skaičiau, daug kas skundžiasi jog lengva netyčia nuspausti klavišą su tais cherry silver, tai su corsairo mygtukais turėtų dar ryškesnė problema būti.

    • BC00 parašė:

      Tas papildomas USB toks questionable dalykas, nes atima portą iš motininės. Galbūt dėl patogumo, bet didesnio skaičiaus USB gauti neišeina.

      OPX spaudžias tikrai lengvai, plius registro kelias labai trumpas, bet viskas ok buvo. Jei koks layout būtų neįprastas tada galimai sukeltų problemų, nes pirštai atsidurtų virš ne tų klavišų, kuriuos reikia nuspaust, dabar kai viskas įprasta no problem 🙂

      Šiaip aš sukeisčiau ratukus vietomis pagal paskirtį. Garsui skirtą padaryčiau personalizuojamą, o sukamą į kairę/dešinę garsui. Asmeniškai taip labiau limpa judėjimo kryptis prie atliekamos paskirties.

  2. ToBeX parašė:

    Aš corsair nebegaliu pakeist į ką nors kito, vien dėl jų tobulo softo. Macro galimybės neribotos. Pas mane nėra dedikuotų mygtukų, bet 11 mygtukų pakeitę savo reikšmes į macro funkcijas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.