„Corsair K68“ – nebijanti skysčių ir kainuojanti mažiau už K70

Intro

Jau seniai apie „Corsair“ niekas negalvoja kaip apie atminties gamintoją – dabar tai premium prekės ženklas, siūlantis žaidėjų periferiją ir kitus kompiuterio komponentus. Šioje apžvalgoje patyrinėsime dar vieną „Corsair“ klaviatūrą žaidėjams, kurios pavadinimas yra K68.

Kaip ir kitos premium klaviatūros žaidėjams, taip ir „Corsair K68“ turi mechaninius jungiklius, o tiksliau „Cherry MX Red“. Tai labiausiai žaidėjams tinkantys jungikliai, o juos jau pažįstame iš senesnių apžvalgų. Klaviatūra taip pat turi IP32 sertifikatą, o tai reiškia, kad ji yra atspari skysčiams ir dulkėms. Nors klaviatūros po vandeniu plauti negalėsime, bet netyčia ką nors užpylus problemų kilti neturėtų. Žinoma, nepamirštas ir daugeliui būtinybe tapęs RGB apšvietimas. RGB apšvietimą ir kitas funkcijas bus galima įvairiai sukonfigūruoti naudodami „iCue“ programinę įrangą, su kuria jau esame susipažinę seniau.

Jei sudominome, kviečiame į „Corsair K68“ pasižiūrėti iš arčiau mūsų apžvalgoje.

18 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Naudoju virš metų laiko, labai patenkintas, neiškilo jokių problemų, tik vienas BET
    kai ranka atsipalaiduoja ant mygtuko, jis nejučiamai nuspaudžiamas, man čia mechaninių mygtukų minusas, dėl perlengvo click svorio.
    Dėl riešo poilsio vietos, tai tikrai tvirtai laikosi ir nulūžti nebando, nes net kai krausčiausi radau pridėtų daiktų ant jos ir buvo užsilenkęs į viršų, bet ničnieko nenutiko.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aš jau kai mačiau ne viena klavą, tikrai prastokas tas riešo elementas. Iš darbinės pusės atrodo normaliai, bet jei normaliau pačiupinėji ir pavartai matai, kad plastmasė tikrai prastoka, o tos auselės irgi tokios šiaip sau. Šiaip normaliai naudojant niekas aišku nelūš.

      Dėl Red switchų paspaudimo seniai aišku, netyčią užkliudai mygtuka ir jau pasispaudžia, nes labai lengvas paspaudimas. Su kokiu Blue taip nebus, bet triukšmo daug nuo traškėjimo.

      • iTroubl3 parašė:

        Manau optimaliausias variantas yra Cherry Brown jungikliai, puikiai tinka žaidimams, juntamas nuspaudimas ir už MX Blue veikia daug tyliau. Brown naudoju apie 3 metus namuose ir Blue switcus darbe tai pat apie 3 metus. Blue gerai jeigu nežaidi žaidimų, Brown kaip ir minėjau yra idealus variantas tiek žaisti, tiek rašyti bent jau mano nuomone. Red kiek bandęs tai man visai nepatiko, jokio feedback neturi..

  2. BC00 parašė:

    Kas prieš 10-15 metų būtų pagalvojęs, kad pirksim klavas po 500 litų ir daugiau…

    Black’ai pagal pojūtį dar šiek tiek sunkiau pasispaudžia, bet šitie switch’ai visai liko visai neprigiję.

    • Strelok parašė:

      Nu kasmetinė infliacija 2-3% tai kai pensijos (ne)sulauksime tai tokios klavos jau ne vieną tūkstantį litų kainuos.

      • kernelis parašė:

        Dauguma HW pabrangimo sudaro ne infliacija, o gamintoju marketinginiai bullshit’ai. Galit atsidaryt skaiciuokle ir pasiziuret ta infliacija per 7-10m. Spoiler alert: ne 2+x gaunasi 🙂

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš negaliu patvirtinti nei paneigti, bet manau ir pagaminimo kaštai irgi kažkiek didėja. Azijoje žmonės irgi nori gyventi geriau. Bet yra kitas faktas, pelno maržos yra daug išaugusios beveik su visais produktais, ypač su tais kur žodžiai gaming ir turi RGB.

          • kernelis parašė:

            Taip, viskas turi itakos. As taip pat nesakau, kad mano ideja universaliai teisinga visiems produktams, nes ne visos sritys ir segmentai vienodi. Konkreciai klaviaturoms tas galioja gal ir maziau.

            Bet jei paziureti i pastaruju keliu metu marketinga, tai jo zinute mazdaug tokia „musu nauji produktai brangesni, ir tai normalu, nes jie daug geresni“. Tai yra BS. Nauji produktai savaime aisku, kad turi buti daug geresni del pacios technologines pazangos, arba jie nera nauji produktai apskritai. HW gamintojai prisidengia kazkokiom pasakom, kaip „sudetingos technologijos/dizainas“, „beprecedentis performance’as“ (lyg tai negaliojo nuo ~1980m) ir iveda super-premium klases ir uzkelia tier’iu entry kainas.

            Del gaminimo kastu sunku kazka pasakyt, nes realiai nei vienas gamintojas tiksliai neatskleis, kiek jiem kainuoja kazka padaryti. Yra kas brango, yra kas pigo. Daug faktoriu automatizacijos. Tarkim, paziurejus i nauju nesiojamu kompu vidurius, tai as ten nematau is vis uz ka moket: 5x10cm PCB su viskuo integruotu, popieriniai korpusai ir pan. Viskas cheap & shit, bet be 700EUR faktiskai net nera ka dairytis i nors patenkinamo lygio nesiojamus 😀

        • Strelok parašė:

          Tai kas be ko, kad daugiausia lemia RGB ir markentingas. Aš tik norėjau pasakyti, kad kainos eina tik viena kryptimi. Tik laikinai per krizę pajuda priešingai.

  3. Stipena parašė:

    Aš va nesuprantu kaip nuėjus į kokį skytech, negali pasispaudyt tų switchų pavyzdžių, nes neturi to mini pado su įvairiais switch’ais, o gal situacija pasikeitė?

  4. vycius9 parašė:

    nežinau užsisakiau „Gateron Brown“ switch pabandymui vietoje red, pabandysim pajausti skirtumą.
    suintrigavo video https://www.youtube.com/watch?v=zlSPH3HvxhQ

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.