„Crucial“ žengia į NVMe turgų: ar P1 gali būti F-1?

Intro

Iš esmės lygių pagal siūlomą spartos/kainos santykį neturintis „Crucial MX500“ leidžia „Micron“ kompanijai jaustis labai stipriai SATA kaupiklių rinkoje, tačiau šis gamintojas nori išplaukti ir į platesnius vandenis. Tie vandenys – NVMe protokolas. Jau ne kartą vartotojams pasiūliusi puikių SATA produktų „Micron“ pagaliau leidžiasi ieškoti sėkmės ten, kur „Crucial“ prekinio ženklo nėra nė kvapo, o įsitvirtinęs „Samsung“, A-DATA, pagal kainą labai neprastų NVMe kaupiklių turi ir „Kingston“. „Micron“ customer sektoriuje bando laimę su „Crucial P1“. Šis NVMe protokolą ir PCIe 3.0 x4 magistralę turintis SSD kaupiklis kelia dvigubą susidomėjimą. Kodėl? Taip, tai pirmasis „Crucial“ produktas, turintis NVMe palaikymą, ir bus įdomu pamatyti, ką amerikiečių kompanijai pavyko sukurti. Kita priežastis, jog tai 4-bit QLC NAND atmintį naudojantis SSD. QLC atmintis yra visiška šviežiena, tuo pačiu būsima pagrindinė sudedamoji biudžetinės – vidutinės klasės SSD kaupiklių dalis, todėl bus ne ką mažiau įdomu pamatyti, kaip atrodo „Micron“ pagaminta pirmos kartos 3D QLC atmintis.

15 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kaip tik is topo centro paemiau uz 119 eur. Manau, kad nvmi baigia m2 isstumti, nes kaina beveik identiska tapo tik greitis nvmi daug geresnis.

  2. SarzzeR parašė:

    Hmmmm, visai greitas aparatas, gal reiks pasiimti, tik reikia rasti pigiausią variantą. 😀

  3. BC00 parašė:

    Pagal kainą radau dar vieną rimtą konkurentą. Silicon Power P34A80: Phison E12 + Toshiba 3D TLC + DRAM. Turėtų panašiai performinti į Patriot Viper VPN100, bet gal patiems pavyks gauti testams.

    http://www.skytech.lt/sp001tbp34a80m28-silicon-power-ssd-p34a80-1tb-pcie-gen3-nvme-32003000-mbs-p-449394.html

  4. SarzzeR parašė:

    Na va, pagaliau pasiėmiau P1, esu labai patenkintas. Pagaliau turiu daug vietos sudėti visus norimus žaidimus. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.