DDR4 atminties įtaka „Ryzen 5 2400G“ spartai kartu su „Patriot Viper 4 Blackout“ 3600 MHz rinkiniu

Intro

„Ryzen 3000“ serijos procesorių spartos priklausomybė nuo DDR4 operatyvios atminties dažnio ir atsako ciklų yra labai įdomi tema, kurią būtinai panagrinėsime ateityje. Tačiau be įprastų „Ryzen“ procesorių yra ir hibridiniai, taip vadinami APU, kurie papildomai turi dar ir integruotą „Radeon Vega“ vaizdo posistemį. Kol kas AMD yra išleidusi du APU modelius (3200G ir 3400G), bet jie naudoja senesnės „Zen+“ architektūros branduolius, o grafinė dalis nesiūlo didelio spartos proveržio. Dėl šios priežasties mums puikiai tiks 2400G modelis norint pamatuoti kaip APU reaguoja į spartesnę operatyviąją atmintį. Šiandien neieškosime optimalios MHz ir CL kombinacijos, bet pabandysime nustatyti, kiek papildomos spartos galima ištraukti peržengus @3000 MHz DRAM slenkstį. Kaip atskaitos taškas bus 2666 MHz dirbantys „Kingston HyperX Predator RGB“ moduliai, kurie priims 3600 MHz dažnį turinčių „Patriot“ modulių iššūkį. Apie naujausią „Viper 4 Blackout“ šeimą yra dvi geros žinios. Pirma, ji specialiai sertifikuota darbui su „Ryzen 3000“ procesoriais. Antra, šie moduliai neturi RGB pašvietimo, kas leidžia sumažinti galutinę produkto kainą. Nereikia galvoti, kad be RGB negali būti puikiai atrodančių DRAM modulių. Mūsų akiai „Blackout“ yra būtent tokie.

Savaitėlei pasiskolintas 2400G

13 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Labai įdomi apžvalga, gaila, kad dažniausiai dėmesys skiriamas tik mid/high segmentui.

  2. Frantisekas parašė:

    Seip yra programa su kuria nuskaitai atminties tipa neardes ramo „THAIPHOON BURNER“, poto paziuri datasheetus koks tos atminties max darbinis daznis, poto gamintojo puslapi paziuri tapati ramai su tokiu dazniu ir susivedi timingus bei itampa. Gamintojai deda tapacia atminti su dideliu zingsniu, tarpiniai varijantai tai tik ju isiuti nustatymai.

  3. EscO parašė:

    Gramatikos policija ieško autoriaus BC00 dėl „Intro“ skiltyje padarytos klaidos „priešpastatysime „

  4. BC00 parašė:

    Žiaurūs tie policininkai… ar tai kelių būtų, ar gramatikos 😀

  5. EgidijusL parašė:

    Daug apžvalgų pažengusiems HW žinovams. Nors esu programeris, krapštaus prie kompų, bet apie tuos CL ir pnš mažai ką nutuokiu. Gerai būtų, kad redakcija parengtų seriją straipsnių apie tą informaciją (apie komplektacijas – kur nedaryti klaidų, kur geriau daugiau pagalvoti, kur galvoti daug nereikia, į ką visad kreipti dėmesį į atitinkamą komplektacijos elementą).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.