Dublis Nr. 2: visomis prasmėmis sunkiasvoris „Plextor M8PeY“

Intro

Greičių skirtumo tarp NVMe naudojančio „ADATA SX8000“ ir senuoju AHCI protokolu paremto „Samsung 850 EVO“ tyrimo rezultatai vieniems galėjo pasirodyti dėsningai logiški, antriems netikėti, o tretiems nemaloniai šokiruojantys. Pastarųjų širdgėlos nuraminimui reikia pripažinti, kad SX8000 nei teoriškai, nei praktiškai nėra greičiausias iš NVMe protokolą turinčių SSD kaupiklių. Galbūt vaizdas pasikeistų ir NVMe atotrūkį nuo AHCI galėtų padidinti kitas SSD? Savo portfeliuose tokiam pabandymui tinkančios produkcijos šiais laikais turi mažiausiai 3/4 gamintojų, anksčiau užsiėmusių vien tik SATA magistralę naudojančių SSD gamyba. Į NVMe rinką kol kas neįšokę tik nykštukinę rinkos dalį užimantys gamintojai, pavyzdžiui, kaip „Silicon Power“. „Lite-on“ koncerno, ir jai priklausančios „Plextor“, tokiu, anaiptol, nepavadinsi. Dar iš M5P laikų ar net iš anksčiau užsitarnautas kaip patikimo ir neretai tarp lyderių pagal spartą įsiterpiančius SSD sugebančio kurti gamintojo vardas. Tokį norima išlaikyti rinkai sulaukus jau M8Pe kartos SSD kaupiklių, iš kurių sparčiausieji geba pasiekti 2500 MB/s linijinį nuskaitymo ir beveik pusantro tūkstančio siekiantį įrašymo greitį. Skamba kaip neblogas pabandymas NVMe pozicijų sutvirtinimui? Patikrinkime.

10 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Produkto kode yra Y raidė, tai tas pats.
    M8Se serija yra su TLC vietoj MLC, dvigubai mažesnė ištvermė, lėtesnė sparta.

    • Minde parašė:

      kuri issirinkti, ar 960pro m2 ar sita? kokios nuomones?

      • IFeelYou parašė:

        Na čia tubūt BC00 klausei, bet man asmeniškai atrodo 960 Pro, nes Pro greičiai (iki cache pasibaigimo jeigu tas aktualu) yra žymiai didesni: 3500 vs 2250, 2100 vs 1300. Taip pat IOPS greičiau pas Samsungą žymiai didesni ~330.000-360.000 vs 260.000 IOPS, o tas aktualu ir realiame naudojime.
        Kitas dalykas tai šitas diskas užima fizinį PCIe slotą, aišku jeigu neturi SLI ir visokių garso plokščių tas gal ir neaktualu, bet M2 slotas tikrai labai patogu ir nekrenta į akis.
        Just my 2 cents.

    • DasMachine parašė:

      Permeciau modelius skyteche, tai Y reiskia HHHL form factor, G reiskia m.2. Jei lygint su 960 Pro, tai Samsung spartesnis tikrai, bet ir brangesnis. 512GB modeliai 270€ vs 330€. As toki daikta pirkdamas netaupyciau „keliu“ euru 🙂

  2. BC00 parašė:

    Truputį pataisysiu tave, IFeelYou 🙂
    960 Pro neturi to pSLC cache, skirtingai nei 960 Evo. Taip pat maksimalūs IOPS iš esmės yra visiškai bereikšmiai, svarbiausia kiek IOPS būna kai QD=1-3, tai yra tipiškas komandų skaičius, kurį naudoja Win programos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.