Enermax Briskie belaidė klaviatūra ir pelė

 

Šiandien Jums pristatome dar vieno „Enermax“ produkto apžvalgą. Tiksliau sakant, tai produktų rinkinys – belaidis pelės ir klaviatūros komplektas, pavadintas „Briskie“. Vis labiau mobilėjant technikos įrenginiams, didelė vartotojų dalis ieško kaip susikurti kuo patogesnę atmosferą įrenginių naudojimui namuose. Erzinančių laidų, kurie riboja judėjimą, nusprendžia atsisakyti vis daugiau komforto ieškančių žmonių. Ir iš tiesų, kodėl gi ilgas tekstų rengimo darbas turi būti nepatogus, jei bevieliai įrenginiai dabar yra siūlomi už labai nedidelę kainą?

 

Apie „Enermax“

 

Įmonė „Enermax“ buvo įkurta 1990 metais Taivane. Užsitarnavusi gerą vardą aukštos klasės maitinimo blokais bei ventiliatoriais, „Enermax“ paskutiniais metais nusprendė išbandyti laimę ir kitose PC komponentų srityse – taip gimė pirmieji „Enermax“ gamybos korpusai bei centrinių procesorių aušintuvai. Panašu, jog ši įmonė vien tuom neapsiribojo – tarp naujausių gaminių dabar galime sutikti  klaviatūrų, HDD dėklų bei prieš kelias dienas apžvelgtą garso stiprintuvą – „DreamBass Genie.”

 

Pakuotė ir komplektacija

 

Priešingai nei ką tik apžvelgtas „Enermax“ išorinis garso stiprintuvas, „Briskie“ komplektas yra įtalpintas į labai vietą taupančią pakuotę. Visgi dėl to nenukenčia apsauga – tiek pelė, tiek ir klaviatūra yra saugiai įspraustos į kartono laikiklius. Galinėje įpakavimo pusėje įvariomis kalbomis yra aprašytos gaminio savybės bei specifikacijos. Abu komplektą sudarantys elementai yra saugiai laikomi maišeliuose ir įtvirtinti į kartonines ertmes.

Nuklijavę lipdukus ir atidarę dežutę be klaviatūros ir pelės radome mikro USB siųstuvą, tris AAA tipo baterijas, brošiūrą su visa „Enermax“ produkcija, vartotojo instrukciją bei papildomą dovaną, apie kurią lipduku pranešama ant pakuotės. Kompanija teigia, kad tai tris paskirtis turintis daiktas, kurio vertė yra apie 16 JAV dolerių. Jį galima naudoti kaip pelės kilimėlį, šluostę arba ekrano apsaugą nuo dulkių, kai nešiojamasis kompiuteris yra užverstas. Šią medžiaginę skiautę galima plauti vandeniu ir taip naudoti ilgą laiką.

 

Specifikacijos ir savybės

Pelė pasižymi simetrišku dizainu, todėl yra vienodai patogi tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams. Ratuko pasukimas yra labai tylus ir minkštas, o jo eiga kontroliuojama vadinamais “laiptukais”, kaip įprasta daugumai pelių. Kiek žemiau ratuko yra lemputė, kuria pranešama apie išsenkančias baterijas. Jų pelėje yra naudojamos dvi, ir kaip jau minėjau, AAA standarto. Aukščiau randame DPI mygtuką, kuriuo galima reguliuoti pelės jautrumą. Pelės apačioje yra speciali ertmė laikyti itin mažą USB siųstuvą, kad jis nepasimestų, kai yra pernešamas iš vienos vietos į kitą. Apačioje taip pat yra iš įjungimo/išjungimo mygtukas.

 

Klaviatūra suprojektuota labai minimalistiškai – ji taisyklingos stačiakampio formos, ganėtinai plona bei žemo profilio mygtukais. Iš papildomų mygtukų ant klaviatūros galima paminėti tik garso reguliavimo mygtukus. Visgi asmeninė patirtis rodo, kad dažniausiai papildomi mygtukai įprastose (ne specialiai žaidėjams) yra naudojami labai retais atvejais. Virš kryptinių mygtukų yra lemputė, kuri praneša apie besibaigiančią bateriją. Pasak „Enermax“, „Briskie“ mygtukinė yra atspari skysčiams, o trupiniams čia užkristi turėtų būti sunku, nes tarpai tarp mygtukų yra labai maži.

 

Įspūdžiai

 

Pradėjus spausdinti su „Enermax Briskie“, kai ankščiau naudojama klaviatūra buvo laidinė, aukšto profilio mygtukų, pirmas įspūdis tikrai puikus. Mygtukai spaudžiasi naudojant labai mažai jėgos bei sukelia labai mažai triukšmo. Kaip jau minėjau, mygtukų išdėstymas yra visiškai standartinis ir tai yra didelis pliusas, nes netenka keisti spausdinimo įpročių – be papildomo žvilgtelėjimo jauti, kurioje vietoje yra mygtukas.Ypač tai yra būdinga Enter ir kitiems pagalbiniams mygtukams, kurie kai kuriose klaviatūrose būna išdėstyti neįprasta tvarka arba nebūdingais atstumais. Klaviatūrą laikant ant kelių, o ne stalo, spausdinti taip pat yra patogu, nes jos svoris yra labai mažas.

 

Pati pelė nėra didelė, tad ji neapimama visu delnu. Tačiau rankoje ji gula visai patogiai. Galima sakyti, kad ji primena nešiojamam kompiuteriui skirtą pelėną. Tiesą sakant, tam ją ir galima puikiausiai naudoti, neperkant antro gaminio, nes su ypač mažu siųstuvu ją galima persinešti ir naudoti atskirai nuo klaviatūros. Pelės jautrumo nustatymų kasdieniam naudojimui tikrai pakanka – tikriems žaidėjams ji nebus geriausias pasirinkimas, tačiau žaidžiantiems tik kartas nuo karto tikrai turėtų užtekti. Galiausiai dauguma žaidėjų renkasi laidines peles, dėl jų užtikrinamo nepertraukiamo veikimo ir greitesnio atsako.

 

Išvados

 

„Enermax Briskie“ yra naujausias kompanijos pelės ir klaviatūros komplektas. Džiugu, kad jis išpildo visus reikalavimus, kuriuos būtų galima kelti tokio tipo gaminiui – „Briskie“ yra patogus ir paprastas naudoti, lengvai pernešamas. Komplektas leidžia maloniai dirbti su ilgais tekstais ar užduotimis, kurioms įvykdyti reikia įdėti daug darbo pele. Tiek klaviatūros, tiek pelės mygtukų paspaudimai palieka malonų įspūdį, abu gaminiai yra tylūs ir nevargina rankų. Be abejo, svarbiausia dalis, kurią reikia aptarti kalbant apie tokius įrenginius, yra kaina. Būtent šioje vietoje ir vyksta didžiausia konkurencija tarp gamintojų. Šiuo metu Lietuvoje įrenginį galima įsigyti tik BalticMart.eu 86,9 LT. Tai yra priimtina, nes analogiškų įrenginių su kitais prekės ženklais kainos yra mažesnės arba didesnės keliolika litų, t.y. vyrauja panašiame lygyje. Be to, dovanojamas kilimėlis-šluostė yra tikrai labai kokybiškas ir dar labiau pagerina naudojimąsi šiuo įrenginiu.

2 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Apzvalga nebloga, sakyciau kad savo kainos vertos prekes 😉 Minusas tas, kad pele turi tik 4 mygtukus. O siap gerai padirbeta 😉

  2. Kestas28 parašė:

    kaina gera, bet taip kaip esu turėjes enermax klaviatūra ir ja nusivyles daugiau šios firmos klavų ar pelių vengčiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.