„Fractal Design Lumen S24 RGB“: netikėtai ryškus liumenas

Intro

Paskutinio bandyto „Fractal Design“ kompanijos AIO, „Celsius+ S28 Prisma“, sužavėti nelikome. Nors 280 mm AIO pasirodė savame lygyje aušinant spartintą i7-10700, tačiau efektyvumas ant „Ryzen 7 3700X“ netenkino. Įtariame dėl neoptimalios dviejų taškų tvirtinimo sistemos. Šviežiausias produktas – „Lumen“ – užduoda dar daugiau klaustukų. Vis dar palikta dviejų taškų tvirtinimo sistema, o pompa iš CPU bloko perkelta ant radiatoriaus. „be quiet! Pure Loop“ įrodė, kad toks kaštus taupantis dizainas nėra prastas ir galima pasiekti labai teigiamų rezultatų. Tai neleidžia iškart nurašyti naujojo „Lumen“, tačiau veržimąsi į priekį tarp kitų konkurentų apsunkina ir dar vienas faktas. Bandomas modelis vos 240 mm. Iki šiol mūsų testuoti AIO buvo bent 280 mm dydžio. Nepaisant su „Lumen“ pirmą kartą komplektuojamų „Aspect“ ventiliatorių sėkmingas pasirodymas pakibęs ore, bet kaip visada viską įvertinkime objektyviai.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Man toks pompos montavimas nepatinka, spėju testuojant su Intel rezultatai būtų pastebimai prastesni. NZXT M22 taip prastai atrodė, kad tokio tipo aušintuvo tikrai nenorėčiau nors čia ir nebus taip prastai, kaip yra su M22, dėl didesnio radiatoriaus.

  2. BC00 parašė:

    Kažkada esu bandęs M22 ant 2700X, tai sugebėjo įvirinti 97 C. Klaikus rezas prisiminus, kad Dark Rock Slim susitvarkė. Taigi ant AMD platformos tarp M22 ir šito Lumen nepamatuojamas skirtumas. Intel platforma gal sugrįš su Adler Lake, nebuvo kad specialiai ant Intel netestavau 😀

    http://www.technews.lt/portal/reviews/be-quiet-dark-rock-slim-bandant-iveikti-nuozmu-konkurenta/6/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.