„Fractal Design Torrent RGB“: išpučiančio fano neturintis aušinimo monstras?

Intro

„Fractal Design Torrent (RGB)“ yra visiškai naujas korpusas, kuris buvo kurtas su mintimi į bekompromisį aušinimo efektyvumą. Galbūt todėl „Torrent“ yra atskirtas ir nuo „Define“, ir nuo „Meshify“ šeimų. „Torrent“ turi ne vieną įdomų sprendimą/ savybę, pradedant korpuso viršutinėje dalyje esančia PSU zona ir pirmą kartą panaudotais „Prisma AL-18 PWM“ 180 mm skersmens ventiliatoriais. Gigantiškus aušinimo įrenginius savo korpusuose toli gražu nenaudoja kiekvienas gamintojas. Kaip pionierių galima išskirti „Silverstone“, o šiais laikais tokią strategiją perėmė pagrinde „Cooler Master“ su „Lian Li“. Įdomu, kad visi „Torrent“ korpuse sumontuoti penki ventiliatoriai ora traukia į vidų – čia nėra nei vieno išpučiančio aušinimo įrenginio. Toks įspūdis, kad „Fractal Design“ taip pasitiki savo korpuso pajėgumu, kad nusprendė priimti labai nepopuliarų ir gana pavojingą sprendimą. Senesni testavimai rodo, kad bent vienas išpučiantis ventiliatorius daro didžiulę įtaką bendram aušinimo efektyvumui. Visgi „Torrent“ yra nauja istorija, kurios laimingai pabaigai išpučiantis ventiliatorius galbūt ir nereikalingas. Tai patikrinsime sumontavę papildomą „Prisma AL-140 PWM“ mm ventiliatorių į korpuso galą.

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Neišsigandai pirmą kartą, kai bios įsijungė išgirdęs full blast? 😀
    Pora savaičių naudoju, pradžioj case fanus buvau ant cpu pajungęs, bet nepatiko, padariau nuo chasis fan, pasidariau normalų profilį, tai dabar viskas liux. Bet pilnom apsukom tai kažkoks kosmosas.

  2. SoTOP parašė:

    Per daug aušintuvų mano nuomone, vien dviejų 180mm priekyje turėtų užtekti geram aušinimui, o juos prisukus iki <700RPM PC būtų vos girdimas.

    Plius galėtų būtų mažesnis, bent po porą cm nuo visų kraštinių nuimti tikrai būtų galima, nes dabar tie nepanaudoti plotai tik aušinimo efektyvumą mažina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.