Grakštus ir tvirtas – „ASUS ZenBook 14“ (UX433F)

Intro

Dabar besirenkantys nešiojamą kompiuterį jo nori kuo plonesnio, su siaurais ekrano rėmeliais, lengvo ir funkcionalaus. Šias savybes gamintojams sutalpinti į vieną įrenginį yra tikrai sunku, bet dabar matome vis daugiau tokių nešiojamų kompiuterių, o svarbiausia – už vis patrauklesnes kainas.

ASUS išdidžiai sako, kad jų „ZenBook“ 14 colių kompiuteriai yra bene kompaktiškiausi tokio tipo kompiuteriai pasaulyje. Iš tiesų pažvelgus į „ZenBook 14“ nešiojamą kompiuterį atsiskleidžia grakštus korpusas, siauri ekrano rėmeliai, o specifikacijose matome galingus procesorius ar net diskrečias vaizdo plokštes. Mums kliuvusi „ZenBook 14“ versija nėra prifarširuota galingiausių komponentų, negauname diskrečios grafikos, bet su tokiu kompiuteriu, ar šiap, ar taip, žaidimai nėra prioritetas, tad tenkinsimės „Core i5-8265U“ procesoriaus galia ir grafikos užduotyse. Svarbiausia, kad matome SSD kaupiklį ir IPS tipo ekraną. Ko kompiuteris vertas, paskaitysite apžvalgoje.

13 Komentarai

  1. lux parašė:

    Puiki apžvalga, ačiū! Kilo klausimas dėl baterijos tarnavimo laiko („11. Baterija“). Grafikas rodo 610min (kas yra 10val ir 10min), o tekste parasyta 6val ir 10min. Ar ne taip grafiką skaitau?

  2. SiurbliuMeistrs parašė:

    Geras laptas, keliems žmonėms esu nupirkęs, tai realiai pigiausias normalus ultrabookas – tik gaila, jog ASUS nelabai turi į verslo klasę orientuotų priedų. Visgi, niekaip nerandu normalių analogų Dell XPS, kuris yra baisiai brangus, bet vienintelis pilnai pritaikytas verslui – turi didelį kiekį kokybiškų priedų, tas pats Thunderbold gerai veikia, pakankamai geras portų pasirinkimas, driveriai ir software nėra tokie baisus kaip Asus atveju (paskutinis driver update garso plokštei yra pzdc kaip baisu). Dar neblogas buvo HP Spectre Pro 13 (ne x360), bet kažkaip numarino antrąją kartą jo, neberandu jo, net official site, nors dar visai nesenai buvo 🙂

  3. Marius2019 parašė:

    Turiu pora ankstesniu zenbook. Wifi veikimas tragiskas. Naudoju isorini usb-wifi moduli. Del sios priezasties neremomenduoju zenbook.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kažkaip pražiopsojau komentarą. Aš, žinoma, kompo mėnesį nenaudojau, bet tą savaitėlę kol testavau jokių problemų su WiFi nebuvo. Kažin kiek čia paplitusi problema? O tau kas nutinka, pameta ryšį?

      • Marius2019 parašė:

        prasidejo nuo pastebejimo, kad vakare lovoje planseteje eina puslapius vartyti, o asus zenbook – nevarto. Pradejau testuoti – su bet kokiu irenginiu (plansete, telefonas) wifi veikimo atstumas ilgesnis apie 3 kartus lyginant su zenbook. bandziau su skirtingais routeriais. Skaiciau uzsienio forumus, kad cia dazna problema, ir, jei gerai pamenu, wifi modulio pakeitimas issprendzia problema. uzsinyje garantinis tai atlikdavo. Lietuvoje garantinis nekeite modulio, nes „wifi veikia“, o kiek jis turi veikti, kokiu atstumu – nieko neirodysi. Neturejau kantrybes, ir nenorejau tam eikvoti energijos. Ikisau isorini wifi usb moduli, ir wifi atstumas yra normalus. Be isorinio wifi modulio, naudotis kompiuteriu viesuose vietose pakankamai sudetinga (pvz. viesbuciai, oro uostai). kol nesupratau, kad cia problema asus zenbook, tiesiog kaltindavau bloga interneta. del sios priezasties neberizikuosiu daugiau pirkti asus.
        va cia nufilmavau palyginima:
        https://youtu.be/dbikkdkg8kk

  4. neblogai parašė:

    Paaiškėjo, kad bus Zenbukas ir su Zen (3550U bei 3700U). Skirtumų nedaug- spalva tik sidabrinė, šiek tiek kita forma ištekintas korpusas, nereikšmingi svorio/plonumo skirtumai, nėra MX150 galimybės ir TB.
    https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-14-UM433DA/Tech-Specs/

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Man tai tokiam kompui diskreti grafiko visai nereikalinga, ką ten su juo žaisi. Kokį senovinį žaidimą galima ir su integruota palošti. Šiaip gera žinia, kad ASUS daug kur naudoja AMD procesorius nešiojamuose kompiuteriuose, kai tuo tarpu kiti to nesiūlo.

      • neblogai parašė:

        O aš visai teigiamai vertinu kad ir MX150- visgi tai leidžia paleisti bet kurį naujausią žaidimą (kad ir labai žemais nustatymais). Taip pat, lengviau pakelia pilną 1080p lyginant su iGPU. Ryzen Mobile variantas, tikėtina, turės apsiriboti 720-900p, ir tai dar turbūt teks jį spartinti norint kad iGPU kažkiek vežtų.

        Na o apie apžvalgą- tai gerai viskas papasakota, tik kitoms apžvalgoms norėtųsi dar kelių smulkmenų:
        1) išbandyti SD lizdą, ar kortelė įlenda pilnai (tokiu atveju patogu ją ten ir laikyti)
        2) USB-C išbandyti ir dėl vaizdo išvedimo.
        3) iGPU įvertinime, geriau naudoti pora kokių žaidimų, arba bent jau 3DMark combined testą, o ne atskirus graphics/physics testus. Tada kaip ir žaidime galios biudžetas bus išdalintas CPU bei GPU, o ne paskirtas kam vienam- kas išpučia atskirų testų rezultatus.

        Pats Zenbook 14 man pasirodė turintis teigiamų savybių, bet ne iki galo atidirbtas gaminys. Pirštų atspaudai ant korpuso, nepilnai išnaudojamas USB-C, norėtųsi atskirų garso mygtukų, bei išjungimo mygtuko kur kitur. Na ir 50Wh baterija, kaip su i5 8265U- laiko trumpai. Man tiek pilnai pakaktų- tačiau pagal specifikacijas- atrodytų kad turėtų veikti ilgiau- taip pat ir Vivobook atveju.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Čia aišku nuomonė, man atrodo nereikalingas daiktas, kai kas norės laisvalaikiu kokį žaidimą supliekt bent kiek geresne grafika tai tiems MX jau neblogai bus. Gerai, kad perkant galima pasirinkti pagal poreikius.

          1) Galėsiu pabandyti. Bet greičio nepatestuosiu, nes kortelės tokio paprasto pas mane.
          2) Neturiu nei laido Type C, nei moniko su Type C įvestim.
          3) Su VivoBook CounterStrike prasukau, bet kažkodėl ZenBook nepaleido žaidimo, jis tiesiog neįsijungė.

          Su baterijom visi parašo best case aš taip suprantu, čia kaip mašinų kuro sąnaudos pas gamintoją. Viskas yra nerealu. Šiaip aš nelabai suvokiu kaip jie deklaruojamą laiką iš baterijos padaro testą, nes YouTube peržiūros metu ten tik keli W nuo ramybės prisidėjo. Beje baterijos nusidevėjimą HWinfo rodė tik kelis %.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.