Įdomus sprendimas iš TrippLite – USB Proximity Lock

Šiandien Jums pristatome tikrai neįprasto ir retai sutinkamo produkto apžvalgą – tai TrippLite Wireless USB Proximity Lock. Jo paskirtį ir veikimą aš pabandysiu paaiškinti šiandienos apžvalgoje. Visi supratote, kad tai USB jungtį turintis prietaisas, tačiau kokia jo paskirtis? Tiksliausiai tai skambėtų kaip skaitmeninis USB užraktas. Tiesą sakant ši apžvalga tikrai bus neilga, tačiau pasistengsiu kiek įmanoma plačiau nupasakoti įvairiais smulkmenėles.

Turinys

Apie TrippLite

Pakuotė ir dizainas

Instaliacija ir veikimas

Išvados

Apie TrippLite

Tripplite yra amerikiečių kompanija, kurios istorija pakankamai įdomi. 1922-iais išradėjas Graham Trippe gavo patentą naujiems automobilio žibintams. Naujas unikalus dizainas gavo auksinį medalį 1928 ir 1929 metų Paryžiaus inovacijų parodoje. Tripple \“Speed light\“ greitai tapo aksesuaru, pagerinančiu automobilių vairuotojų matomumą. 70-ųjų pradžioje Tripp Lite pagamino liniją DC-AC srovės inverterių. Per tolimesnius 20 metų Tripp Lite išaugo iki geriausiai pasaulyje žinomo nešiojamų inverterių gamintojo.

Tripp Lite tapo pirmąja kompanija, pradėjusia gaminti specialiai kompiuteriams pritaikytus UPS. 1982 su Isobar® Premium Surge Suppressor pristatymu Tripp Lite pradėjo tiekti aukštos kokybės energijos apsaugos įrangą kompiuteriams. Kad užtikrintų 100% serverių stabilumą, Tripp Lite patobulino savo UPS linijos apsaugos funkcijas. Be to, Tripp Lite pristatė ir kelias naujas produktų linijas: kabelius, KMP šakotuvus, energijos paskirstymo įrenginius (PDU) ir kt.

Nuo 2000 metų iki šiandienos, pardavę daugiau nei 16 milijonų \“Izobarų\“ ir daugiau nei 6 milijonus USP sistemų, Tripp Lite teigia ir toliau besitaikantys prie kiekvieno kliento individualių poreikių. Pagrindinė kompanijos būstinėje įsikūrusi Čikagoje, Ilinojaus valstijoje, JAV.

Pakuotė ir dizainas

Wireless USB Proximity Lock yra tik nedidelės Noteables serijos produktas. Iš pavadinimo aišku, kad tai linija produktų skirtų nešiojamiesiems kompiuteriams. Ne išimtis ir šiandien bandomas aksesuaras, skirtas apsaugoti priėjimą prie operacinės sistemos, kai kompiuterio savininkas nuo jo atsiduria toliau nei 10 pėdų – 3,048 m.

Šio TrippLite aksesuaro pakuotė labai paprasta – apvalios formos plastikinė dėžutė, kurios atidarymui prireikė žirklių. Būtų maloniau, jei kompanija būtų sugalvojusi paprastesnį, papildomų įrankių nereikalaujantį atidarymo būdą. Pakuotėje rasime USB imtuvą, siųstuvą, kurį galima prikabinti prie raktų ar pan., lipduką kuriuo įspėjama, kad kompiuteris apsaugotas TrippLite Proximity Lock, Mini CD (80 mm skersmens) su programine įranga ir vartotojo instrukciją.

Pats produkto dizainas nieko neišsiskiriantis ir, nors ir pagamintas iš plastiko, USB Proximity Lock neatrodo labai pigiai. Jis pakankamai gerai derėtų su tamsios spalvos nešiojamaisiais kompiuteriais. Naudojama 3V ličio jonų baterija, pagaminta Indonezijoje. Iš esmės, veikimo principas labai paprastas, kai tik USB imtuvas pajungtas į kompiuterį nebegauna signalų iš siųstuvo įsijungia langas su prašomu įvesti slaptažodžiu. Drįsčiau sakyti, kad deklaruojamas dešimties pėdų atstumas smarkiai keistųsi jei tarp imtuvo ir siųstuvo atsirastų trukdžių.

Instaliacija ir veikimas

SEC4002RF programinė įranga labai paprasta ir atrodo neprofesionaliai. Galbūt taip yra dėl to, kad ji pritaikyta ir senesnėms operacinėms sistemoms? Čia susiduriama ir su didžiausiu įrenginio trūkumu – palaikomų OS sąraše yra tik Microsoft kūriniai – Windows 98 SE/ME/2000/XP. Windows Vista čia nėra, tačiau neabejoju, kad tokia primityvi programinė įranga čia veiks. Savo nešiojamajame kompiuteryje esu įdiegęs Ubuntu 8.04 operacinę sistemą, Wireless USB Proximity Lock čia pajungti nepavyko, todėl gaminį išbandžiau su staliniu kompiuteriu.

Pradinis langas labai neišvaizdus, TrippLite dizaineriams (ar jie tokių turi?) reikėjo labiau pasistengti.

Pasirenkame katalogą, į kurį bus instaliuota programinė įranga.

Smagi staigmenėlė – vietoje įprasto dokumento skrendančio iš katalogo į katalogą – du amerikietiški sedanai 🙂

Pasirenkame slaptažodį ir suvedame jį dar kartą. Įdiegimas baigiamas šia operacija.

Tiesą pasakius, apie šio skaitmeninio užrakto veikimą neturiu daug ką pasakyti. Jis veikė ir tiek – nutolus deklaruojamu 10 pėdų atstumu atsirasdavo langas, kurį galima uždaryti tik suvedus slaptažodį arba turint siųstuvą. Kai užraktas veikia, o USB imtuvas ištraukiamas – vienintelė galimybė atrakinti yra slaptažodžio suvedimas. Jis, beje, gali būti sudarytas iš 64 skaičių ir raidžių.

Pašalinti programinę įrangą galima per Add/Remove Programs skydelį arba paprasčiau – paspaudus ant atitinkamos piktogramos.

Išvados

Apie periferinius įrenginius apžvalgas rašyti visada sunku. Ne išimtis ir šis TrippLite gaminys. Tai produktas turintis savų minusų – skurdokas operacinių sistemų palaikymas ir pakankamai primityvi programinė įranga ir tikrai didelė kaina – 59,99 JAV dolerių. Visgi tiems, kurie nori patogios apsaugos savo kompiuteriui ir, be abejo, nepagailės savo piniginės, TrippLite Wireless USB Proximity Lock bus visai neblogas pasirinkimas

Pliusai

*Pakankamai solidi išvaizda

*Nesudėtingas įdiegimo procesas

*Įdomus sprendimas

*Veikia be sutrikimų

Minusai:

*Nepalaikomos ne Windows operacinės sistemos

*Pigiai atrodanti programinė įranga

*Labai didelė kaina

Dėkojame Sabrina Castro iš TrippLite už suteiktą galimybę testuoti produktą. 

Autorius: Wicked Akuba

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.