Kai perteklinė sparta leidžia nesidairyti į kompromisus: 960 EVO ir 960 Pro iš „Samsung“

Intro

„Samsung“ vardas imamas linksniuoti kai pradedama kalbėti apie daugelį su SSD kaupikliais susijusių dalykų: užimamą rinkos dalį, spartos rekordus, patikimumą ir didelius pinigus. Galvoje labiau turime ne itin draugiškas kainas. Nėra ko slėpti ir tai, kad nepasibaigusios 840 EVO spartos problemos nesutrukdė 850 EVO tapti vienu populiariausių pasirinkimų neišlaidaujantiems. Panašu, kad nepatenkintų pirkėjų absoliuti mažuma, nors tai yra pirmasis TLC V-NAND atmintį turintis „Samsung“ kaupiklis. Reikia pažymėti, kad opia problema tapęs 840 EVO gamintojui nebuvo nepažįstamas produktas, mat dar prieš jį išleisto ir taip pat 2D TLC atmintį naudojusio (tik pagamintą pagal kitą techprocesą) 840 modelio problemos į paviršių neiškilo. Bet tai epicentre buvo prieš mažiausiai porą metų, o paskutiniu metu „Samsung“ produkcija besidomintys pirkėjai galėjo būti nebent nepatenkinti tuo, kad kompanija juos ilgokai vertė laukti plačiam vartotojų ratui skirtų 960 EVO ir 960 Pro serijų. Kurį laiką OEM sektoriui, o tuo pačiu ir oficialaus programinio palaikymo neturintys, PM961 ir SM961 modeliai buvo vienintelis pasirinkimas trokštantiems NVMe protokolą ir PCIe 3.0 x4 magistralę naudojančio naujos kartos „Samsung“ produkto. Kadangi Lietuvoje deficitas kurį laiką nebejaučiamas, mums atsirado galimybė išbandyti tiek 960 EVO, tiek 960 Pro, toliau tęsiant palyginimą ne tik tarp SATA ir PCIe 3.0 x4 magistrales turinčių kaupiklių, bet jau ir tarp susidariusio NVMe ketverto.

11 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    patarimo noriu.
    Kai turi du m.2 . SSD m.2 plokstele geriau deti virs VGA ir taip tikintis kad apipus case fanai in ir out. Ar vis del to geriau deti po VGA taip isvengiant silumos nuo VGA ?
    Cia konkreciai apie 960 EVO
    Apzvalga super….

    • IFeelYou parašė:

      Na kadangi turiu 960 Evo, tai galiu pasakyt kad esant normaliai aušinamam korpusui, net stipriai benchmarkinant temperatūros man nepakyla daugiau 42C*, tai problemų iškilt neturėtų, nebent kopijuoji milžiniškus kiekius duomenų.
      Tiesiogiai jokio ventiliatoriaus nesu nukreipęs, M2 yra maždaug GPU lygyje, po ja.

  2. IFeelYou parašė:

    Dėl apžvalgos tai super, padėjo apsispręsti. O šiaip tai mintis skaito, norėjau nusipirkęs padaryt trumpą apžvalgėlę.

  3. BC00 parašė:

    Kaip minėjau, pas mane ~40 C buvo 960 EVO/Pro idle temperatūra. Ilgo testavimo metu saugojau savo klausą, tai Phanteks Enthoo Primo ventiliatoriai buvo visiškai prisukti. Bet kuriuo atveju abejoju, ar max RPM būtų padėję kažką išpešti pagal unikalią korpuso apačios struktūrą.

  4. Minde parašė:

    kaip tik planuoju nusipirkti 1TB 960Pro. 2TB siek tiek per brangu.
    1TB samsung 850pro neuztenka man.

  5. svabas parašė:

    „Intel Rapid Storage Technology“ gal kas domėjotės kiek jis praktiškai ir kam naudingas?

  6. BC00 parašė:

    Su RAID neteko susidurti. Arba geriausias draugas google, arba pačiam išbandyti, tik ar nepradings RAID keičiant softą? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.