„Lexar NM620“: 1 TB iš mažai kam žinomo gamintojo

Intro

Tikrai ne kiekvienas žino kompaniją (o tiksliau prekinį ženklą) „Lexar“, o jeigu ir yra girdėjęs, tai ją tapatina su USB atmintinukais ir atminties kortelėmis. Laikas bėga, o „Lexar“ portfelis pildosi nauja produkcija. Šią vasarą (gal kiek anksčiau) Lietuvos parduotuvėse pasirodė šio prekinio ženklo SATA ir PCIe SSD kaupikliai. Greičio entuziastus iškart galime atšaldyti – „Lexar“ netikėtai neištraukė nieko, kas galėtų prilygti greičio demonui. Atvirkščiai. „Lexar“ ženklą valdanti Kinijos kompanija sau ramiai išmetė kelis biudžetinės klasės modelius. Vienas iš jų yra NM620. Kadangi tai DRAMless tipo NVMe kaupiklis, automatiškai bus įdomu jį palyginti su kitais tokio tipo pavyzdžiais, kaip „Western Digital Blue SN550“ arba „ADATA Swordfish“. NM620 naudoja mums visiškai nepažįstamą „Innogrit“ valdiklį, greičiai ant popieriaus atitinka PCIe 3.0 x4 lygį, ir „Lexar“ galbūt turi šansą prieš seną, bet originalų SN550?

14 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Klausimas chebra, kokį M2 1TB SDD geriausia dabar imti. Neseniai nešiojąmą nusipirkau, tai galvoju reik dadėti papildomai 1TB.
    Kol kas manau apie šitą: https://www.skytech.lt/asx8200pnp1ttc-adata-xpg-sx8200-pro-ssd-1tb-pcie-gen3-2280-35003000-mbs-p-413428.html
    Pagal kainą ir greitį neblogas variantas, nebent geresnių kas žino 🙂

  2. SoTOP parašė:

    Renkantis biudžetinį Nvme dar yra Kingston A2000 1TB už 95€. Jeigu nepakeitė jam nieko, turėtų būti konkurencingas.

  3. newdiamond parašė:

    iki siol nesuprantu kodel nera skirstymo ssd disku kategorijoje….
    hdd vs ssd dar ne visi supranta.

    o ssd tiek dabar visokiu parametru….kodel niekas nereikalauja kad tie produktai butu tinkamai zymimi.
    pvz. ant pakuote -dramless. pvz. reikalavimas nurodyti greicius ne pseudo visokiu buferiu.
    ne…neprieina niekas prie tokiu „smulkmenu“
    gal tada ir piena visur pardavinekime vienodai…koks skirtumas koks ten riebumas….

    keisti procesai vyksta pasaulyje…marketingas isisiubaves kaip reikiant…panasu kad nelabai kad idomu ji pristabdyt

    • SoTOP parašė:

      Pats ir atsakei, kad ne visi net žino kas per daiktas SSD yra. Bent 9 iš 10 nežino kas tas dramless, ir nesuprastų ar čia geriau ar blogiau kad jo nėra. Aš šiaip visiškai sutinku kad daugiau info niekada nepamaišytų, bet čia problematiška šitai pasiekti būtų ir dar taip kad paprastiem pirkėjams padėtų pasirinkti teisingai. Tas pats su ramais tarkim, kai kurie gamintojai iš visų vėlinimo laikų nurodo tik CL, visi kiti „bus kokie bus“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.