„MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon“: nepageidaujami Z390 panašumai su B450

Intro

Ar kas nors pastebėjo, kad MSI Z390 serijos pagrindinės plokštės dabar turi keistus MEG, MPG ir MAG trumpinius? Mes pastebėjome ir iškart po MSI sekantis trumpinys, pavyzdžiui, „MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon“, asmeniškai atrodo ganėtinai keistai. Pasirodo, tai prieš kelis metus MSI suplanuotas pagrindinių plokščių hierarchijos pertvarkymas, bandant sumažinti žodžio gaming naudojimą produkto pavadinime. Žinant, kad gaminių, turinčių pavadinime žodį gaming, nuperkama iki kelių kartų daugiau, toks MSI žingsnis jų atžvilgiu neatrodo itin logiškai, bet pasak kompanijos, tai atlikta norint įvesti daugiau aiškumo perkančiajam. Štai MEG (MSI Enthusiast Gaming) segmentui priklausanti pagrindinė plokštė savybėmis bus pati turtingiausia, ką tik geba pasiūlyti MSI, MPG (MSI Performance Gaming) savybių ir išvaizdos prasme taiko į viduriuką, o MAG (MSI Arsenal Gaming) turėtų užtikrinti būtiniausią funkcionalumą ir įtikti savo karo tematikos išvaizda. Jeigu pažiūrėsime, tai MSI žodį gaming yra įvedusi į ne tiek ir daug savo Z390 modelių („ASRock“ tokių turi dar mažiau), tačiau šiandien „MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon“ nėra ta, kuri atspindėtų MSI planą sumažinti gaming populiarumą. Tiesą pasakius, apžvalgininkui turėtų mažiausiai rūpėti, kaip vadinasi apžvalgai gautas produktas. Taip yra ir su mumis, nes „MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon“ pavadinime esantis žodis gaming nedaro jokios įtakos ir nepasako nieko konkretaus, skirtingai nei MPG, kas reiškia, kad susidūrėme su dar viena aukštesnės klasės Z390 pagrindine plokšte. Patikrinime, kaip MSI atrodys 200 eurų zonoje greta „Gigabyte“ ir „Asus“, kurias šiame kainų lygmeny jau įvertinome.

2 Komentarai

  1. PauliusP parašė:

    Atėjai į Technews.lt ir išsirinkai. Manau nuoroda į Z390 roundup turėtų būti kiekvienoje forumo temoje, kurioje renkamas toks kompas. Ačiū!

  2. BC00 parašė:

    Taip, visai smagiai čia pavyko užsukti šiokią tokią Z390 duombazę. Laukiam X570, jamsim CPU ir bandysim kažką panašaus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.