Naujasis „MyKronoz“ laikrodžių šeimos narys – „ZeRound“

„MyKronoz“ yra jauna šveicarų kompanija, įkurta 2013 metais, kuri projektuoja, kuria ir gamina nešiojamus prietaisus, skirtus pagerinti mūsų mobilų ir skaitmeninį gyvenimo stilių. Gamintojas teigia, kad stengiasi suteikti vartotojui stilingus, intuityvius ir funkcionalius aksesuarus. Kompanija siūlo platų išmaniųjų laikrodžių asortimentą, kuris atitiks bet kokius poreikius ar skonį. „MyKronoz“ kiekvieną ketvirtį pasiūlo vis naujus modelius, komanda nuolat dirba prie novatoriškų technologijų ir kūrybiškų dizainų.

Kompanija siūlo dar vieną, pristatytą 2016 metų pirmą ketvirtį, naują išmanųjį laikrodį – „MyKronoz ZeRound“. Elegantiško dizaino, apvalaus spalvoto ciferblato laikrodis su galimybe atsiliepti į skambutį ir naudotis juo kaip laisvų rankų įranga turėtų sudominti visus, kurie ieško nebrangaus, bet stilingo naujo žaisliuko.

„ZeRound“ turi visas jau anksčiau apžvelgto „ZeWatch3“ funkcijas, tačiau yra gerokai patobulintas – jam suteikta kiek geresnė atsparumo vandeniui klasė, geresnis akumuliatorius (deja, bet naudojimosi laikas trumpesnis dviem dienomis), galimybė laikrodžiu naudotis kaip telefono foto kameros užraktu ir, žinoma, spalvotas ekranas. Prie viso to gamintojas suteikia galimybę ne tik priimti telefono skambutį, bet ir skambinti tiesiai iš laikrodžio. Instrukcijoje nurodoma skambučio trukmė – 2,5 valandos.

Žinoma, galite tikėtis visų skambučių, SMS žinučių, el. laiškų, priminimų ir socialinių tinklų pranešimų, žingsnių, nueito nuotolio, sudegintų kalorijų ir miego kokybės duomenų kaupimo.

Kaip ir ankstesni modeliai, „ZeRound“ turi specialiai jam sukurtą išmaniąją programėlę, skirtą „iOS“ ir „Android“ operacinių sistemų naudotojams, tačiau kai kas „iOS“ vis dar nėra skirta – atsakymas iš anksto paruošta SMS žinute.

Pakuotė ir komplektacija

zeround (1) zeround (3) zeround (2) zeround (4)

Laikrodis supakuotas skaidrioje plastikinėje dėžutėje, prie kurios dugno priklijuota plono kartono dėžutė, kurioje rasite instrukcinę knygutę ir priedus. Pakuotė leidžia laisvai apžiūrėti laikrodžio išvaizdą, apyrankės spalvą, užsegimą, ant dėžutės surašytos visos pagrindinės funkcijos, kurių galite tikėtis iš pasirinkto modelio.

zeround (5)

„ZeRound“ savo komplektacijoje turi trumpą instrukcinę knygutę, micro usb magnetinį kroviklio adapterį  ir USB kabelį.

Specifikacijos

zeround specifikacijos

„ZeRound“ turi apvalų, spalvotą, lietimui jautrų TFT 240×204 ekraną. Tiksliau ne visiškai apvalų, apatinė ciferblato dalis yra šiek tiek nurėžta, paliekant vietos šviesos sensoriui, kuris yra vos įžiūrimas juodame fone. Patį ciferblatą galima keisti pagal poreikį, nustatant elektroninį ar analoginį laikrodžio dizainą. Tai galima padaryti tiek telefone suinstaliuotoje programėlėje, kuri yra pritaikyta Android 4,3+, iOS 8+ operacinėms sistemoms, tiek pačiame laikrodyje. Laikrodis turi 3 ašių akselerometrą, kuris skaičiuoja žingsnius, sudegintas kalorijas, įveiktą atstumą ir miego laiką bei kokybę.

„ZeRound“ su telefonu susiejamas per Bluetooth 4.0 BLE versiją, žinomą dėl savo greitumo ir žemų energijos išteklių. Laikrodyje sumontuotas 300 mAh ličio jonų akumuliatorius, kuris, anot gamintojo, budėjimo režimu turėtų atlaikyti 3 dienas arba 2,5 valandos pokalbio trukmės. Realiai visapusiškai naudojantis įrenginiu jį reikėjo įkrauti kas pusantros-dvi paras. Gamintojas nurodo, kad laikrodis pilnai pasikrauna per vieną valandą – kiek greičiau, nei prieš tai bandyti „MyKronoz“ laikrodžiai.

Laikrodis, kaip jau minėta, yra atsparus dulkėms ir vandeniui (stipriam aptaškymui). Vis dėlto dėl sumontuotų garsiakalbio ir mikrofono nerizikuočiau praustis su šiuo laikrodžiu, nes atsparumo vandeniui klasė tik IP56.

„ZeRound“ galima rinktis iš trijų skirtingų korpuso ir prie jo priderintų apyrankių spalvų, arba rinktis įmantresnio „Premium“ dizaino modelius metaline ar odine apyranke.

Išorinis dizainas

„ZeRound“ išmanusis laikrodis atrodo solidžiai dėl nuožulniai išpjauto ciferblato stiklo ir jį rėminančio metalinio korpuso, kuris nėra labai lengvas – laikrodis sveria 63 gramus ir, jei užsegamas laisviau, turi įprotį persisukti ant riešo dėl savo svorio. Pats korpusas yra 13,2 mm storio, pagamintas iš metalo, stiklo, o apvertus laikrodį išvystame plastikinį dangtelį, dengiantį vidinę pusę. Jame integruota jungtis įkrovimui ir išpjautos ertmės garsiakalbiui. Garsiakalbis sumontuotas truputį neapgalvotai, nes jei nori ką nors girdėti, reikia atkelti laikrodį nuo rankos, nes jis tiesiog prisispaudžia ir nieko nesigirdi.

zeround (14) zeround (7)

Laikrodžio korpuso dešinėje pusėje randame įjungimo/išjungimo/meniu mygtuką, žemiau jo – mikrofoną.

zeround (8) zeround (9)

Šis modelis turi silikoninę minkštą keičiamą apyrankę, pritaikytą įvairios apimties riešams, užsegimas metalinis, tos pačios spalvos, kaip ir korpusas.

Naudojimas

Gamintojas džiaugiasi galėdamas pasiūlyti išmanųjį laikrodį su skambinimo funkcija, tačiau ji buvo apgalvota ne iki galo, nes priverčia vartotoją arba atsiliepti į visus įeinančius skambučius tik laikrodžiu, arba visai išjungti šią funkciją kartu su valdymu balsu.

Laikrodžio ciferblatas įžiebiamas dvejopai: paspaudus mygtuką arba tiesiog pasukus riešą. Tai yra labai patogu dieną, bet truputį erzina naktį, kai pajudinus ranką laikrodis staiga įsijungia.

Laikrodžio ciferblatas – ryškių spalvų, lengvai reaguoja į prisilietimą, meniu sudarytas iš trijų pakopų – fizinio aktyvumo sekimo (braukiant iš kairės į dešinę), pilnas telefono funkcijų bei laikrodžio vykdomų užduočių (braukiant iš dešinės į kairę) ir laikrodžio fizinių parametrų (kaip akumuliatoriaus būklė, ekrano šviesumo nustatymai) bei orų meniu (braukiant iš viršaus į apačią). Apatinė dalis yra taip pat jautri, ją palietus grįžtama į prieš tai buvusį žingsnį. Tačiau kai kurios funkcijos, kaip telefono numerio rinkimas, ekranėlyje yra sunkiai įvykdomos didesniems pirštams.

zeround (11) zeround (10) zeround (12)

Apvalųjį ekraną turintis „ZeRound“ turi visas bazines fizinio aktyvumo stebėjimo funkcijas, kaip žingsniamatis, nueito atstumo matavimas, sudegintų kalorijų skaičiavimas, miego laiko ir kokybės stebėjimas, aktyvumo lygio ir progreso stebėjimas. Tačiau tai nėra sportinė apyrankė, o tikras išmanusis laikrodis, siūlantis žadintuvą, kalendoriaus priminimus, pranešimus apie gautas SMS, el. pašto, socialinių tinklų žinutes (ir rodantis jas ekrane), leidžiantis atmesti skambutį paruošta žinute, atsiliepti į skambutį ar netgi skambinti tiesiai iš laikrodžio, išsirinkus vardą čia pat adresų knygelėje ar pačiam surinkus numerį rankiniu būdu. Tiesa, skambinančiajam balsas kalbant per laikrodį atrodė kiek duslus.

Taip pat laikrodį galima naudoti kaip telefono foto  kameros užraktą ar perjungti grojančias dainas. „ZeRound“ meniu galima rasti kalendorių, laikmatį, skaičiuotuvą, balso įrašymo ir telefono ieškojimo funkciją.

Nuo iki šiol bandytų modelių „ZeRound“ kiek skiriasi savo išmaniąja programėle, tačiau labai nežymiai. Skiltyje „Notifications“ čia siūlomos beveik visos programėlės telefone, kurių atnaujinimus/pranešimus galima pageidauti išvysti laikrodyje; dingo sinchronizacijos mygtukas, kurį reikia paspausti, norint sugeneruoti telefone visus fizinio aktyvumo stebėjimų duomenis – jie atsinaujina automatiškai prisijungus prie programėlės. Kaip ir anksčiau, jai naudoti reikalingas internetas.

zeround (1) zeround (5) zeround (6)zeround (3)

Išvados

„MyKronoz“ didžiuojasi galėdami savo klientams kiekvieną ketvirtį pasiūlyti vis naujus išmaniuosius laikrodžius/sportines apyrankes. Jų dizaineriai stipriai pluša prie savo produktų išvaizdos, per ketvirtį paruošia naują partiją laikrodžių savo klientams. Gamintojas ryškiausiu šio laikrodžio akcentu įvardija apvalų liečiamą jo ekraną, kuris akiai yra patrauklus ir primena įprastą analoginį laikrodį, tačiau leidžia atsiliepti ar atmesti įeinančius skambučius ir gauti pranešimus neišsitraukiant iš kišenės telefono. Tai vienas didesnių „MyKronoz“ siūlomų išmaniųjų laikrodžių modelių tiek korpuso diametru, tiek jo storiu.

zeround (13)

„ZeCircle“ ir „ZeRound“

„ZeRound“ išmanusis laikrodis yra labiau skirtas būtent išmaniosioms funkcijoms, kurių galima rasti apsčiai, telefoną išsitraukti tenka nebent norint atrašyti žinutę. Fizinio aktyvumo sekimas nustumiamas į antrą planą, tačiau, jei jis jums aktualus, išmanioji programėlė telefone būtent tam ir skirta.

Vis dėlto, kuriant šį laikrodį buvo palikta keletas kabliukų, kaip, pavyzdžiui, skambučių priėmimas į laikrodį, kuris yra labai patogus, jei reikia greitais atsiliepti ir trumpai pasikalbėti, bet kol kas yra taip, kad arba atsiliepsi tik laikrodžiu, arba reikia atsisakyti šios funkcijos; garsiakalbis įmontuotas nepatogiai, nes reikia atkelti laikrodį nuo rankos, kad išgirstum skambinantįjį. Tačiau šiame laikrodyje gerai atidirbta grafinė sąsaja, kuri braukiant per ekraną skirtingomis kryptimis leidžia greitai išsirinkti, kas naudotojui tuo metu reikalingiausia – aktyvumo stebėjimas, išmaniojo laikrodžio funkcijos ar tiesiog akumuliatoriaus būklė.

Laikrodį galite įsigyti www.topocentras.lt

Pliusai:

Patrauklus dizainas.
Nedidelė kaina.
Nemažai funkcijų.
Daug informacijos internete apie įvairių laikrodžių funkcijų naudojimą.

Minusai:

Naudotis programėle (atnaujinti/peržiūrėti duomenis) būtinas internetas.
Visi įeinantys skambučiai peradresuojami į laikrodį.
Trumpas akumuliatoriaus gyvavimo laikas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.