Nebrangių ir stipriai panašių orinukų trikova: „Deepcool AK500“ ir „SilentiumPC Fortis 5 ARGB/ Dual Fan“

Intro

Sekančioje apžvalgoje turėsime orinukų trijulę: du iš „SilentiumPC“ ir vienas iš „Deepcool“. Abu gamintojai žinomi kaip siekiantys pasiūlyti kuo geresnę vertę ir besitaikantys į didžiausią vartotojų masę, t.y. į tuos, kurie nesitaško pinigais. Visi trys aušintuvai vienas į kitą panašūs savo forma, naudoja didesnį, nuo RAM lizdų atitrauktą, radiatorių už įprastą siaurą tower’į. Tiesą pasakius, „SilentiumPC“ aušintuvai yra beveik identiški, tarpusavyje skiriasi tik naudojamų ventiliatorių skaičiumi. O štai „Deepcool AK500“ yra brangiausias, vietoje šešių šilumos vamzdelių turi penkis ir nenaudoja direct-touch metodo. Be to, šis aušintuvas yra sunkiausias ir pasižymi didžiausiu TDP reitingu – didesniu už „Fortis 5 (Dual Fan)“, nors yra komplektuojamas tik su vienu ventiliatoriumi. Pagal specifikacijas AK500 neatrodo kaip neginčijamas nugalėtojas, todėl savo jam dar teks parodyti, kodėl jis vertas didesnių pinigų už „Fortis 5“ ir „Fortis 5 Dual Fan“.

8 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Suklydau tarp 12700F OC nustatymų. Pure Rock 2 nelaiko @5,1 GHz/1,25 V, tačiau Deepcool AK400 laiko geriau už Silentium: max 93 C/avg P cores 87 C.

  2. RaimaGree parašė:

    Gal butu visai idomu palyginti liquid CPU ausintuvus with a 120mm radiator palyginimus, kaip antai: https://www.deepcool.com/products/Cooling/cpuliquidcoolers/LS320-High-Performance-120mm-Liquid-CPU-Cooler/2022/15828.shtml ar https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/iCUE-RGB-PRO-XT-Coolers/p/CW-9060049-WW. Siulau nes: nemazai pazystomu galvoja apie nedidelius MiniITX formato full gaming kompiuterius ir tokiu ausintuvu su zemo profilio siurbliukais palyginimas manau nemazai kam butu aktualus 😉

    • BC00 parašė:

      Ta prasme domintų 120 mm AIO palyginimas su oriniais aušintuvais? Bet tokiais kaip dabar, ar žemo profilio kaip šitie?
      lowprofile

      • RaimaGree parašė:

        Na jei naudoti mazesnius korpusus kaip (SilverStone SG13 V2) zemo profilio siurbliukas (skyciu ausinimo atveju) ar siaip zemo profilio orinis ausintuvo ivertinimas butu idomu, ypac palyginant zemo profilio orinio ir skyciu ausinimo sprendimo efektyvuma. Beje jei tokiame korpuse naudoti SFF maitinimo saltini tai ir truputi aukstesnis siurbliukas telpa kaip antai DEEPCOOL LS320 120mm variante, bet jei naudoti iprastini maitinimo saltini (pastarasis case tai leidzia) tai ten telpa tik zemo profilio sprendimai. Net ir SFF maitinimo saltinio atveju vistiek reikalinga palikti erdve oro cirkuliacijai taigi be zemu profiliu sprendimu cia neissiversti 😉 Mano atveju as beje naudoju Corsair H60, bet su efektyvesniu Noctua NF-A12x15 PWM, Quiet Slim Premium Fan, 4-Pin (120×15 mm, Brown) ventiliatoriumi

        • BC00 parašė:

          Pats prijaučiu mažoms SFF sistemoms, tai ateityje bandysime kažką į šią temą palyginti. Jei tiks leis galimybės 🙂 SSF korpusų įvairių turime, tereik aušintuvų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.