„Noctua NH-U12A“: NH-D15(S) efektyvumas kur kas mažesniame pavidale?

Intro

„Noctua NH-D15S“ laiko savo viršų prieš „Be Quiet! Dark Rock Pro 4“ aušinant tiek „Core i7-8700K“, tiek „Ryzen 7 2700X“ procesorius (abu spartinti) ir būtų galima manyti, kad austrų kompanijai daugiau nieko nereikia. Pasirodo – reikia. Apie naująjį NH-U12A kalbama kaip apie produktą, kuris gali sėkmingai pakeisti didžiulių matmenų NH-D15(S). Skamba kiek beprotiškai, nes NH-U12A yra vieno bokšto tipo, nei viena kryptimi neištemptas orinis aušintuvas. Kompaktiški gabaritai leidžia garantuoti visišką suderinamumą net su aukščiausias DRAM moduliais. Į radiatorių „Noctua“ sutalpino net septynis šilumos vamzdelius – tai absoliutus rekordas, kadangi minėta NH-D15S aušintuvų šeima yra gavusi tik šešis vamzdelius. Būtent ši ypatybė galėtų padėti atsverti mažesnį radiatoriaus paviršiaus plotą. Šansus padidina ir tai, kad NH-U12A komplektuojamas su naujos kartos NF-A12x25 veniliatoriaus, kurie optimizuoti darbui tiek korpusuose kaip sisteminiai ventiliatoriai, tiek ir darbui ant įprastų ar H₂O radiatorių, kur reikalingas aukštas statinis slėgis. NH-U12A priklauso du NF-A12x25 ventiliatoriai, kurie veikia push pull režimu. Kartu bus ne tik įdomu patikrinti, ar mažesnis NH-U12A sugebės įkasti didesniam NH-D15S, bet ir kiek daug nuo jo atsiliks push pull konfigūraciją taip pat naudojantis „ARCTIC Freezer 34 eSports DUO“.

6 Komentarai

  1. ojojoj parašė:

    Tai pvz ausinant 8700k ties 4,9ghz tuom ir baigiasi, jei reiktu atsukt iki 5,2ghz ir 1,4v+ tai be vandeniu ausinimo sprendimo niekur neprasisuktum. Is esmes as manau, kad orinis ausinimas nebent butu tinkamas ausinti pvz 8700 be K raides, nes perkant proca su K bent jau mano atveju norejosi atsukti max su protingu voltazu. P.S. pas mane yra 8700k su 5,2Ghz (AVX-1) ir 1.392V ir per vasaros karscius daugiau 80c nebuvo pakile testuojant su prime.

  2. BC00 parašė:

    Kad tas vanduo kažkuo imtų padėti prie 1,4 V pirma reikia delid pasidaryti 🙂

  3. ojojoj parašė:

    O kas sake, kad nepasidare? :p ir dar papildomai neuzdejo varinio dangtelio? Viskas padaryta 😉

  4. Hellas parašė:

    Kitas klausimas yra ar 5.2 jau tau visiskas life changeris yra pries 4.9 ar cia tik kaip „first“, „the best“, entuziazmo lygis ar tarakonai galvoj ale jeigu jau nusipirkau su K raide tai jis ir turi ten po max varyt, nu nes… kokia esme buvo pirkti su K jau nekalbant apie water coolinga ir kitus pribombasus vien tik tam, kad pasiekti ta 5.2 🙂 Itariu daugumai tokiu zmoniu tai eina tiesiog asmenine satisfakcija, o naudos realiam naudojime nelabai jau daug

    • ojojoj parašė:

      Jei cia man adresuoji, tai pasakysiu, kad prie pora metu nieko geresnio is sios kategorijos procu kaip ir nebuvo, o noras pasidaryti dar geriau atejo veliau 😉 cia tiesiog toks kaip vos ne hobis gavosi, aisku su proto riba 😉 Galiu atsukt ir virs 1.4v bet tikrai neverta gadinti proco vien del pvz 100mhz, nes 5.2Ghz ir taip yra labai labai gerai. Del satisfakcijos, tai taip. As ramus db :p

  5. vanduo4 parašė:

    – Overclockin ir yra tik satisfakcija, kurios eiliniai žmonės nesupranta. Lygiai kaip nesupranta kam automobilui reikia spoilerių, juk ir taip važiuoja.
    – Beje tai ne vien satisfakcija: a) naujos žinios ir (svarbiausia) ASMENINĖ patirtis;
    b) geležies ir savo galimybių ribų pojūtis; c) kūryba; d) improvizacija; e) pasitenkinimas – tai tik pats pats paskutinis niuansas.
    – Beje, procus su „K“ raide lengviau parduoti, nes yra tokia verksnių grupė, kuri nieko nesupranta bet nori geriausio ir tik ieško prie ko psisipisti, kad numušti kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.