„Patriot Viper VP4100“: rimčiausias bandymas pažaboti „Phison E16“ karštį

Intro

Iki šiol bandyta PCIe Gen 4 kartos NVMe kaupiklių pora („ADATA XPG Gammix S50“ su „Seagate FireCuda 520“) sutartinai pasižymėjo viena ir ta pačia yda – dėl itin karšto „Phison E16“ valdiklio gavę intensyvios apkrovos jie netrukdavo greitai perkaisti. ADATA pabandė situaciją pataisyti su šilumą išsklaidančia plokštele, tačiau tai nedavė jokios apčiuopiamos naudos – iš esmės „Gammix S50“ perkaisdavo taip pat greitai kaip „FireCuda 520“, kurį dengė tik paprastas lipdukas. Į E16 valdiklio ypatumus „Patriot“ nusprendė pažiūrėti dar rimčiau. Ant „Viper VP4100“ NVMe kaupiklio atsidūrė iš pažiūros itin rimtas aušinimo sprendimas – ne plokštelė, bet tikras radiatorius. Nuodugnus testavimas parodys, ar toks sprendimas yra bent kažkiek pranašesnis už „Gammix S50“ turimą plokštelę. Tai gali būti vienas iš kertinių aspektų, kuris leistų VP4100 išsiskirti, kadangi techniškai visi PCIe 4.0 kartos NVMe kaupikliai kol kas yra identiški ir spartos skirtumai gali atsirasti tik dėl programiniuose koduose atliktų pokyčių.

7 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Šiaip įdomu, kas geriau aušina, ar tokį maži radiatoriai , ar ant motininės esantys dangteliai. Aišku kalba ne apie visas motinines, nes pilna tik vizualiai dengiančių, net be termo padų… 🙂

    • BC00 parašė:

      Ilgiau ir tikrai reikšminai ilgiau atlaikytų motininės plokštės radiatorius, bet ar visi iki vieno apsaugotų nuo perkaitimo nesu tikras.

      O kurią motininę matei be termo padukų? Nesu su tokia susidūręs 🙂

  2. Xron parašė:

    Koks Sansas isigyti gera 2TB Pcie 4 SSD 2021metais uz normalia kaina? iki ~250euru.

    • SoTOP parašė:

      Tokio lygio kaip apžvelgiamas SSD kitų metų pabaigoje tikrai turėtų būti galima rasti <250€, gal net greičiau. Jau dabar tokio lygio SSD nukrenta iki 300€ Europoje dažnai, pas mus tik vėluoja viskas kaip visada.

      Jeigu nori greitų, kurie pilnai arba beveik pasiekia Pcie4 limitus, tai sunkiai tikėtina.

  3. BC00 parašė:

    Toks visai įdomus variantas yra Gammix S50 Lite. Nors turi PCIe 4.0 x4 šyną ir netraukia tų magiškų 4000 MB/s, bet pagal kainą įdomus jau dabar.

  4. Sigitas.lk parašė:

    Gal galit kas patart, galvoju i laptopa isimest papildoma 500gb M2. Bet nenoeiu sumoket daug, ir kad butu patikimas (100tbw nelabai tiktu). Cia testuose WD blue gerai pasirode ir 60€ tekainuoja uz 500gb, geras variantas? Ar geriau koki kita rinkits?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.