Pigi mechaninė vs membraninė: „AOC GK200“ ir „AOC GK500“ apžvalga

Intro

Kompiuterio periferijos gamintojų skaičius auga ne dienomis, o valandomis. Atminties rinkoje besisukę „Adata“, „Kingston“ ar „Patriot“ jau seniai siūlo klaviatūras, ausines ir peles. Tą patį galima pasakyti ir apie naujas roles atradusias „Asus“, „MSI“ ir „Gigabyte“. Prie šios smagios kompanijos prisijungia ir dėl savo monitorių geriausiai žinoma „AOC“.

Kodėl matome situaciją, kai visi, kas netingi, ėmė skverbtis į šią rinką? Sėkmingai dirbančios kompanijos neturi kur plėstis ir ieško naujų rinkų. Pristatyti naujus produktus periferijos rinkoje nėra sudėtinga, todėl tai gan populiarus variantas produktų portfelio papildymui. Aišku, jis turi ir stiprų minusą – rinkoje yra krūva žaidėjų, todėl reikia begalės pastangų tapti pastebimam.

Per savo apžvalgininko karjerą esu išbandęs krūvą skirtingų gamintojų mechaninių klaviatūrų. Kiekvieną iš jų galėjau pasilikti savo asmeniniam naudojimui. Nepaisant to, kiekvieną dieną vis dar maigau membraninę „SteelSeries Apex [RAW]“. Tam yra logiška priežastis, apie kurią seniai laukiau progos pakalbėti.

Šiandien testuojame dvi klaviatūras – membraninę „AOC GK200“ ir pigią mechaninę „AOC GK500“. Kompanija taip pat siūlo aukštesnės klasės „AOC AGK700“, mechaninę klaviatūrą, kurią jau spėjome apžvelgti anksčiau.

Nors ir esu suinteresuotas papasakoti istoriją, kodėl dar nenaudoju mechanikos, bet manau, kad jums bus daug įdomiau susipažinti su kita testo dalyve „AOC GK500“. Tai ypač pigi mechaninė RGB klaviatūra. Daug taupančių žaidėjų ieško kuo mažiau kainuojančio mechanikos + RGB derinio ir vos 50 eurų siekianti kaina yra viena žemiausių šiame segmente.

4 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Aš būčiau linkęs nesutikti, kad su mechanine blogiau tekstus rašyt.
    Pradžioje buvo sunkiau, bet pripratus našumas tikrai pagerėjo. O dabar su membranine net neišeina rašyt, kartais lieka mygtukas nepaspaustas, nors atrodo tikrai spaudei jį.
    Žmonai mechaninės pradžioje labai nepatiko, bet dabar irgi pripratus nenori membraninės.
    Darbe naudoju pigią logitech G413, bet net su tokia prasta mechanine vis tiek patogiau negu su membranine.

    • SoTOP parašė:

      Viskas nuo pripratimo priklauso. Dėl to tie, kurie rašydavo kad su klaviatūra už 20 litų ne prasčiau galima nei už 1000 irgi yra teisūs.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Mechaninė mechaninei nelygi (tiksliau switchas). Su redais rašyt tikrai yra nepatogu man, su blue smagu, su brown irgi malonu. Aišku galima priprasti prie bet ko ir kiekvieno supratimas skiriasi.

  2. Ndx parašė:

    Tekste paminėjau kad tai tikrai galioja ne visiems, kiekvienas turi savo pomėgius. Manau, kad per daug įsisenėjus mintis, kad mechanika = gerai, membranos = blogai, tuo pačiu gamintojai neturėtų žiūrėti į membranines klaviatūras kaip į žemos kokybės produktą tik tiems kas neįperka mechanikos.

    Vienintelės klaviatūros, su kuriomis neįmanoma rašyti, yra su Cherry MX Speed. Choleros amżinai doubleclickina

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.