„Roccat Kone Pure Hellfire Red“ — krapštukų pelė

Prieš penkis metus „Roccat“ labai sėkmingai startavo entuziastams skirtų žaidimų pelių seriją „Kone“. Per šį laikotarpį Hamburge įsikūrusi kompanija susilaukė daug dėmesio ir nenustoja tobulinti savo produktų.

Štai tokiu medaliu apdovanota pelytė pasiekė ir mus, tiksliau, mūsų rankose „Roccat Kone Pure Hellfire Red“. Tai viena iš keturių „Special edition“ pelyčių, be jos galima pasirinkti dar tris dizainus: „Inferno Orange“, „Polar Blue“ ir „Phantom White“.

 

 

  • Pakuotė ir komplektacija
  • Savybės ir specifikacijos
  • Techninės specifikacijos
  • Bandymai
  • Programinė įranga
  • Išvados

Pakuotė ir komplektacija

Pelytė įpakuota į juodą dėžutę, su produkto atvaizdu ir pagrindinėmis specifikacijomis priekyje. Ant galinės nugarėlės galima rasti daugiau specifikacijų ir įvardintų dizaino sprendimų, taip pat lentelę skirtą trumpam produkto aprašymui devyniomis kalbomis. Šoninėje briaunoje išvardintos svarbiausios pelės savybės su iliustracijomis. Dėžutės priekinis dangtis, tvirtinamas magnetu, atsidaro ir atveria vaizdą į pačią pelytę, bei dar vieną puslapį specifikacijų. Viduje esantis dėklas išslenkamas pro dėžutės viršų, čia taip pat patalpinta instrukcija.

Savybės ir specifikacijos

„Kone“ pirmtakas buvo beveik simetriškas, o tai leido pelę naudoti dešiniarankiams ir kairiarankiams. Šį kartą „Roccat“ nusprendė pagriežtinti dizaino linijas ir „Pure“ kairiarankiams naudotis pavyks nebent labai nepatogiai. Keitėsi ne tik dizaino linijos, dabar pelytė yra apie 91 proc. originaliosios dydžio, sumažintas dydis provokuoja jos laikymą pirštų galais (angl. „claw grip“), nebent jūsų rankos itin mažos.

Pirmą kartą paėmus pelytę į rankas apima keistas jausmas, sunku patikėti koks švelnus ir malonus liesti jos paviršius — tai įtakoja kieta guma aptrauktas visas korpuso paviršius. Šis sprendimas turi ir didesnį tikslą, nei suteikti šypseną palietus „Kone Pure“ — karštą dieną, kai nuo delno šilumos aprasoja pelytės paviršius, ją sugriebti vis dar lengva. Nerimą kelia įspejimas, esantis pačiame dokumentų ryšulėlio priekyje — „Pasistenkite, kad pelės paviršius būtų visada švarus, nes prakaitas gali išblukinti spalvas“. Reikia suprasti, kad jei rankos labai prakaituoja, teks pasiruošti pastoviai valyti pelytę arba rinktis labiau „prakaitui pritaikytą“ variantą.

Vizualiai dizainas išlaiko stiprų „Roccat“ pelyčių stilių — laužytos tech-linijos ir 16.8 mln. spalvų palaikantis švytintis logotipas. Ryški raudona spalva suteikia išskirtinumo, tačiau raudonas korpusas šiektiek sumažina skoningo spalvų derinimo galimybes — žalias švytėjimas su raudonu fonu estetiką mėgstančiam žmogui gali rėžti akį, bet visa tai galima pataisyti apsiribojus raudona ar kita labiau tinkama spalva. Gaila, kad tarp tų 16,8 mln. spalvų vis dar neatsirado „tiesiog baltos“, nes, kad ir kaip žaistum su RGB spalvų palete, grynai balto atspalvio išgauti nepavyks (tikriausiai dėl techninių LED limitacijų).

„Omron“ jungikliais susieti pelės mygtukai spragsi ne per garsiai ir spaudžiasi maloniai, bei informatyviai. Patogus guma dengtas ratukas juda tik Y ašimi —  tai nebūtinai yra trūkumas, nes dviejų ašių ratukas yra per daug komplikuotas ir trapus. Prieš ratuką yra du mygtukai, standartiškai skirti dpi jautrumo keitimui. Virš nykščio pozicijos yra dar du papildomi mygtukai. Mygtukų kiekis lyg ir nieko nenustebins, tačiau su „Roccat“ siūloma „Easy-Shift[+]“ technologija jie tampa daug funkcionalesni nei iš pirmo žvilgsnio.

Kaip ir įprasta tokios klasės pelėse, laidas apvytas medžiagine pyne, tai sumažina painiojimąsi ir padaro jį ilgaamžiškesniu. Pelės apačioje, beveik per vidurį, reguliuojamas 8200dpi „Pro-Aim R3“ lazerinis sensorius, jo jautrumą galima nustatyti nuo 800dpi iki beprotiškų 8200dpi. Kolkas, tai jautriausias jutiklis rinkoje, atėmęs karūną iš neseniai mūsų apžvelgto „Razer DeathAdder 2013“.

Iš kraštų dugną gaubia pagalvėlės pegerinti slydimui ir jų darbas mums padarė tikrai didelį įspūdį. Pelė paviršiumi slysta lyg oru, bet išlaiko rimties poziciją kai sustoja. Tai taip puikiai suderinta, kad stumdyti „Kone Pure“ — vienas malonumas.

Techninės specifikacijos

  • „Pro-Aim R3“ lazerinis sensorius, jautrumas iki 8200dpi, 12000kps, 10.8 megapikselių, 3.8m/s (150ips)
  • 1000Hz, 1ms atsako laikas
  • Akceleracija: 30G
  • 16-bit duomenų kanalas
  • Reguliuojamas aktyvus atstumas tarp pelės ir pagrindo (1-5mm)
  • Pagrindo tekstūros skanavimas
  • „72MHz Turbo Core V2“ 32-bit „Arm“ technologijos procesorius
  • 576kB vidinės atminties
  • 1.8m dengtas pyne USB kabelis
  • Dimensijos: plotis 7cm, ilgis 12cm
  • Svoris: apie 90g (be kabelio)

Bandymai

Visose apžvalgoese darydavome pakėlimo aukščio testą, šį kartą, „Distance Control Unit“ technologijos dėka, šį testą galime pamiršti. Programinės įrangos dėka pakėlimo aukštį galima keisti nuo 1 iki 5 mm.

„Enotus Mouse Test v0.1.4“ testavimo programa su „Kone Pure“ elgėsi keistai, kad ir kaip žaidėme su nustatymais, tiksliai pavyko nustatyti tik dpi ir atsako laiką. 3.8m/s greičio pasiekti nepavyko, o tikslumo rodiklis buvo prastesnis už bulvės su USB laidu. Tačiau šiuo testu vadovautis reiktų atsargiai, nes kiek domėjomės, kartais „Enotus“ nesusidraugauja su pele ar jos programine įranga ir rezultatai yra iškreipti. Net neabejojame, kad šį kartą taip ir buvo, nes pelė gerai tvarkosi su staigiais judesiais, o ir tikslumo turi per akis. Dar vienas subjektyvus testas — tiesios linijos brėžimas.

Nieko nenustebins, kad ir šioje pelėje yra programinis krypties nuspėjimas, tai arkinį rankos judesį pataisanti funkcija, kuri padeda nupiešti tiesią liniją. Jei šios funkcijos nebūtų, nubrėžti tiesią liniją pele be liniuotės praktiškai neįmanoma.

Programinė įranga

„Roccat“ garsėja ne tik prietaisais, bet ir programine įranga. Kiekvienas jų produktas turi galybę nustatymų kuriuos galima valdyti iš visai neblogai atrodančio prietaisų skydelio. Funkcijų išdėstymas aiškus ir nustatymus keisti galima pakankamai intuityviai. Be standarinių jautrumo, makro ir mygtukų nustatymų radome kelis įdomesnius: vertikalų ir horizontalų sensityvumą galima reguliuoti atskirai, „Tracking Control Unit“ funkcija leidžia geriau sukonfigūruoti pelę tam tikram pagrindui jį nuskenavus, „R.A.D.“ seka kiekvieną vartotojo judesį ir apdovanoja trofėjais už atliekamus veiksmus, LED spalvų reguliavimas ir labai naudinga „Easy-Shift[+]“ technologija. Pastaroji leidžia pasirinktą pelės mygtuką naudoti kaip klaviatūros „Shift“ klavišą ir priskirti po dvi funkcijas tam pačiam mygtukui. Taip pat įdomiai skamba „Roccat Talk FX“ technologija — ja galima susieti turimus „Roccat“ prietaisus ir žaidimus. Kad geriau įsivaizduotumėte, štai pavyzdys: žaidžiant MMORPG jums baiginėjasi gyvybės ir klaviatūra su pele pradeda švytėti ryškiai raudonai, pasibaigus manai — mėlynai, o gavus nuodų dozę — žaliai ir pan.

Gaila, kad tvarkyklės nėra sujungtos ir naudojant kelis „Roccat“ produktus teks įrašinėti kiekvieno produkto programinę įrangą atskirai. Toliau, reikia įrašyti dar vieną tvarkyklę —  „Roccat Talk FX“, kad susieti visų įrenginių tvarkyklės. Tai atveria daug galimybių, tačiau procesas erzinantis. Dar vienas nesusipratimas su kuriuo susidūrėme, tai apie 15-20 sek. trunkantis nustatymų pritaikymas, negana to, kartais prietaisų skydelis rodydavo, kad pakeitimas įvykdytas, tačiau pelė elgėsi kaip niekur nieko ir pakeitimus priimdavo tik iš antro ar trečio karto. Sunku pasakyti ar tai brokuotas produktas, ar nesuderinamumas su testavimo sistema, nes kita „Roccat“ pelytė šiame scenarijuje pasirodė kuo puikiausiai.

Išvados

Programinė įranga yra didžiausias šios pelės privalumas ir trūkumas. Jei planuojate įsigyti visą rinkinį „Roccat“ produktų, verta pamąstyti ar neerzins komplikuotas tvarkyklių diegimo procesas, taip pat derėtų pasitikrinti ar su jūsų sistema pelė elgiasi gražiai. „Easy-Shift[+]“ technologija prietaisui suteikia didelį pranašumą, nes įprasti mygtukai, kuriuos pirštai spaudo refleksyviai, tampa dvigubai naudingesni — neabejotinai, tai daug geresnis sprendimas nei prilipdyti tuziną mygtukų sunkiai pasiekiamoje vietoje. Nustatymų gausa leidžia išnaudoti stebinančias „Kone Pure“ charakteristikas visu pajėgumu, o tai tikrai įvertinis ir profesionalai ir mėgėjai. Maloniai nustebinęs paviršius, solidus dizainas, aukščiausio lygio technologijos ir nebloga kaina (apžvalgos metu — apie 260 Lt), leidžia rekomenduoti šį produktą, tik reikia nepamiršti, jog teks pasikrapštyti prie tvarkyklių, nes „Kone Pure“ potencialas atsiveria tik tinkamai ją sukonfigūravus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.