„Samsung 870 QVO“: visai „nesamsungiškas“ SSD

Intro

SATA magistralę turinčių SSD kaupiklių apžvalgų skaičius pastebimai sumažėjo ir tam yra svari priežastis – gamintojai naujų SATA kaupiklių pristato vis mažiau ir mažiau. Nereikia abejoti, kad rinkoje taip pat vyksta pokyčiai ir vis patrauklesniais tampantys NVMe kaupikliai išstumia SATA įrenginius. Juos ant paviršiaus gali išlaikyti patrauklios kainos, tačiau tam pasiekti reikia atitinkamų sudedamųjų dalių. Vieną tokių, t.y. 3D QLC NAND atmintį, turi „Samsung“. Tai gamybos atžvilgiu pati pigiausia NAND atmintis, kurią Pietų Korėjos milžinė pasigamina pati, taip išvengdama trečiųjų šalių ir galutinės kainos, kiek tai lemia šis komponentas, išsipūtimo. Nors negavome įspūdingai talpaus 8 TB 870 QVO modelio, pasiūlytas 1 TB mums tinka idealiai, kadangi praeityje esame patikrinę identiškos talpos 850 EVO ir 860 EVO. Be to, duombazėje turėsime ir dabar jau senesnės kartos 860 QVO kaupiklį. Dar įdomesnė dvikova turėtų užvirti tarp QVO ir biudžetinių „Patriot“ SATA kaupiklių, tokių kaip „Burst“ ir P200. Pastarieji turi teoriškai greitesnę (bent kol gryna 3D QLC V-NAND sparta mums nėra žinoma) 3D TLC NAND atmintį, tačiau stokoja DRAM spartinančiosios atminties. „Samsung“ į savo 870 QVO serijos kaupiklius įdėjo didelius kiekius DRAM, todėl yra šansas, kad spartinančioji atmintis neleis „Samsung“ kompanijos SSD kaupikliams atsidurti už „Patriot“.

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jei būtų kaina kaip Crucial BX ar Patriot Burst būtų tada variantas šitas 870 QVO 😀

  2. Frantisekas parašė:

    Nezinau kas gali pirkt tokius diskus uz tokia kaina. Nei greicio nei geros kainos. Manau ju rinkos kaina turetu but 70eu uz 1TB.

  3. Laimius parašė:

    Kaip intel vis dar gyvena iš savo vardo taip ir samsung. Jei nesidomi tai imi žinoma ar girdėtą vardą ir gal permoki bet tikiesi kokybės. Kas pirks 1TB gal pirks dėl vardo. Kas 8 tai greičiausia dėl pasiūlos trūkumo ar dar ko, nes spėju tiek mokėdamas pasidomės.

  4. Xron parašė:

    Patriot burst p200 ~150euru, +3% grazinimas taigi apie 145eurai uz 2TB (Pigu saite), manau, kad samsungui be sansu…

    Dekui uz apzvalga.

  5. BC00 parašė:

    Riebų TPU header’į uždėjo, bet big respect už objektyvumą.

    https://www.techpowerup.com/review/samsung-870-qvo-1-tb/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.