„Samsung 990 PRO“: paskutinis Gen 4 PRO

Intro

Visi 990 PRO kaupiklių laukė kaip pirmųjų turinčių nebe Gen 4, o naujausios kartos Gen 5 magistralę. Vis tik spalio mėnesį, prieš pat oficialų išleidimą, paaiškėjo, kad 990 PRO tebenaudos šiuo metu labiausiai paplitusią Gen 4 magistralę, ir tik sekantis PRO bus tas tikrasis naujos kartos produktas. Toks „Samsung“ sprendimas turi savyje dėsningumo. Pietų Korėjos milžinė toli gražu nebuvo pirmoji išleidžiant savo Gen 4 kaupiklį (980 PRO), be to, spalis gali būti dar kiek per ankstyvas periodas pilnai paruoštiems Gen 5 kaupikliams. Iš esmės tuo jau įsitikinome, nes metams baigiantis nėra galimybės išsigyti Gen 5 kaupiklio nė iš vieno SSD gamintojo. Panašu, kad šiais metais šie įrenginiai taip ir nedebiutuos. Su PCIe 5.0 x4 magistrale 990 PRO būtų neabejotinai dominavęs, tačiau dabar sparčiausiojo statuso teks siekti su turimais resursais. Ar „Samsung“ kompanijai su 990 PRO pavyks susigrąžinti greičiausio kaupiklio statusą netrukus išsiaiškinsime.

11 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Atėjo laikas iš failų kopijavimo ir IOPS testų išmesti dalį ne tokių aktualių rezultatų, nes ypač IOPS nebesimato nieko 🙂

    Kiek esu matęs apžvalgų, tai 990 gana užtikrintai lenkia 980, bet priklausomai nuo testų ne visada tai matoma, kaip yra čia.

    Bet kuriuo atveju, 1TB 990 PRO už ~170€ atrodo netgi labai prastai, kai teoriškai vos lėtesni, o praktiškai identiškos spartos KC3000/Renegade Fury ir 980 PRO serverinė versija PM9A1 yra parduodami už ~105€.

  2. BC00 parašė:

    Praktikinių testų mažai ir mačiau, tik vieną kitą, kuriuose sakoma, kad 990 prakopijuoja duomenis sparčiau už 980. Kad 990 tikrai spartesnis matuojant IOPS prie nereiškingų QD=32 ir pan net neabejoju.

    Taip, reikės šiek tiek pravalyti 🙂 išvis mintis, jog reikėtų sukurti realių testų lentelę, kai vietos likę tik keli šimtai GB.

  3. Darbdavys parašė:

    Kada ateis laikai kai 4tb ssd kad ir ne vme kainuos 100eur? Vis dar kosmines kainos lyginant su hdd

  4. Darbdavys parašė:

    tai cia tik laiko klausimas, tik idomu kada tas bus 🙂 juk nesedesim amzinai su 1tb ssd 🙂

    • Daemon parašė:

      Tai galima paimt 2TB už 100 eurų dabar 🙂 Pas mane stovi kompe trys SSD, vienas geras Samsungas 500GB sistemai, terabaitas downloads, failams, žaidimams ir 2TB satanistinė pamoikė. Likę dar daug vietos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.