„SilentiumPC Navis EVO ARGB“: kiek gera pigiausia 360 mm AIO sistema?

Intro

Iki šiol AIO sistemų apžvalgose pagrinde dominavo brangūs CPU aušinimo sprendimai, įskaitant ASUS, NZXT ir „Corsair“ kompanijų flagmanus. Pavyko ištestuoti tokias AIO sistemas, kaip „Ryujin“, „Kraken X72“ ir H150i Pro. Pastarosios dvi sistemos turi 360 mm radiatorių. Flagmanai kainuoja brangiai, pavyzdžiui, „Kraken X72“ solidžią 170 eurų sumą, tačiau niekam ne paslaptis, jog rinkoje apstu ir geru trečdaliu pigesnių 360 mm AIO sistemų. Navis EVO ARGB yra viena tokių. Vos 110 eurų kainuojantis 360 mm modelis užima flagmano poziciją lenkų kompanijos „SilentiumPC“ portfelyje. Ant popieriaus atrodo, kad Navis EVO ARGB pasižymi ypač puikia verte, kadangi turėdamas pakankamai konservatyviais 1600 RPM besisukančius ventiliatorius geba išskaidyti 350 W karštį, priklausydamas ne „Asetek“ sistemų grupei yra suderinamas su TR4 lizdu, ir, kaip supratote iš pavadinimo, siūlo adresatinį (angl. Addressable) RGB pašvietimą. Skamba labai patraukliai, tačiau kaip viena pigiausių 360 mm AIO sistemų atrodys greta brangiausių ir našiausių orinių aušintuvų kol kas visiškai neaišku. Skubame tai patikrinti.

6 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Gali būti, kad termo pasta ne pati geriausia. 1-2 laipsniu mažiau tikrai reiktų šitam AiO. Aišku, perkant optimaliau būtų pigesnis 280mm, dėl ko bendram kontekste atrodytų geriau. Bet kol yra http://www.skytech.lt/acfre00066a-arctic-liquid-freezer-280-s115x-20113-2066-am4-p-480391.html nelabai yra prasmės į šitą žiūrėti. Nebent norisi žiūrėti tiesiogine prasme 🙂

  2. BC00 parašė:

    Kažkur mačiau SilentiumPC pastą round-up’e, gal guru3d, tai ne performance king, kažkur viduriuke. Bet vienareikšmiškai konsistencija man labai nepatiko. Prie Freezer II norisi patiems prisiliesti. Kažkokį modelį užrezervavo, bet gausim tik sausį ar vasarį.

  3. Knocknevis parašė:

    Jau metus naudoju Navis 240mm be RGB versija. Rinkausi tarp nebrangaus vandens ir High-End orinuko. Panasu, kad neprasoviau, nes problemu pakolkas nebuvo ir 2700x ausina gerai.

  4. BC00 parašė:

    Gal teko domėtis koks OEM’as šitų AIO, nes bent man nepavyko aptikt?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.