SSD230S: „Transcend“ prisijaukina 3D TLC NAND atmintį

Intro

Kažkada praminėme „Transcend“, o tiksliau šios Taivano kompanijos SSD370 kaupiklį, maža pilka pelyte, sugebėjusia pagasdinti rinkos dramblius. Pagal paskutinę informaciją „Transcend“ užimama rinkos dalis neviršija 1 procento, tačiau juk neperkame produkcijos pagal tai, kokią pyrago dalį yra atsiriekusi gamintoja(s). Be abejonės, lyderystė gali parodyti, kad gebama pasiūlyti aukščiausios spartos ir kokybės produktų portfelį, ką pirkėjai įvertina. Tačiau visada atsiranda tas mažai išreklamuotas, puikią vertę turintis, produktas, kokiu būtent kadaise ir tapo SSD370 (pagrinde dėka sėkmingą architektūrinį dizainą turėjusio „Silicon Motion SM2246“ valdiklio). Naujos kartos SM2258 valdiklis, prieš kurį sekė dar SM2256, išlaikė ta patį vienbranduolį 32 bitų RISC „Argonaut“ procesorių, tačiau gavo 3D TLC NAND atminties ir LDPC (Low-Density Parity Check) klaidų taisymo palaikymus. Su 3D TLC atmintį turinčiu SSD230S nesistengsime mušti rekordų, o labiau bandysime pranokti tiesioginį, jau seniau išbandytą, konkurentą – „ADATA SU800“.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    va sitie gamintoju zaidimai uzknisa
    „Išsekus kešui rašymo sparta krinta iki ~60 MB/s, toks rezultatas taip pat kone identiškas SU800 modeliui“
    Tikrai sita turetu nurodyti spec’uose…deja matosi gamintojai kaip visada daro ka nori…nelabai kas gina tuos vartotojus…
    60 mb/s SSD ?!?!?!?! tiesiog pasityciojimas is pirkejo…

    O siaip reziume…SSD skirtumai nera dideli tarp zinomesniu gamintoju…

  2. BC00 parašė:

    Trečdalis disko, ~150 GB.
    Crucial savo MX300 serijoj, kuri naudoja tą pačią Micron 3D TLC atmintį, sumažino kešą, bet išlaikė didesnius greičius jį užpildžius. Reikia nepamiršti, kad norint užpildyti tą kešą reikia nepertraukiamai pavaryti 150 GB, kas nelabai realu.
    Dabar Toshiba jau po truputį pradeda kalbėti apie 4-bit 3D QLC atmintį. Išloš dar daugiau vietos, bet kaip bus su realia sparta ir dėvėjimusi – neaišku.

    • newdiamond parašė:

      aisku teisingai sakai, 150 Gb aisku paprastose situacijose daug, bet ne visi diskai turi 1/3 pSLC.
      O gamintojai duomenis apie tai slepia. Tikrai spec’uose nenurodineja…ir kaip visada vsio zakonno 🙂

  3. BC00 parašė:

    Iš Transcend gavau patvirtinimą, kad AES-256 nepalaikomas, o oficiali ištvermė, kas kiek keista, šiek tiek mažesnė už SU800.
    512 GB – 364 TB
    256 GB – 182 TB
    128 GB – 90 TB

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.