SteelSeries pelė Kinzu V2 Pro Edition

Daugelis kompiuterinių žaidimų mėgėjų ar net profesionalų yra susidūrę arba bent jau girdėję apie Danijos kompaniją SteelSeries. Šį kartą Jums pristatysiu vieną iš šios kompanijos biudžetinės klasės gaminamų pelių, skirtų žaidėjams – Kinzu V2 Pro Edition.

 

  • Šiek tiek apie Steelseries
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Pelės dizainas ir techninė informacija
  • Programinė įranga
  • Testai
  • Išvados

 

Apie SteelSeries

Kompanija SteelSeries įkurta 2001 Danijoje ir nuo pradžių pradėjo gaminti žaidėjams skirtus išorinius įrenginius. Pelės, klaviatūros, ausinės ar kilimėliai pelėms – pagrindinai produktai sudarantys SteelSeries asortimentą . Taip pat kompanija užsiima žaidėjų komandų, tokių kaip SK Gaming,  ar pavienių žaidėjų rėmimu įvairiuose turnyruose. SteelSeries biurus galima rasti Kopenhagoje, Taipėjuje ir Los Andžele.

Pakuotė ir komplektacija

Kinzu V2 Pro Edition pas mus atkeliavo kartoninėje, juodos spalvos dėžutėje, kurios viršuje yra „langas“ ir per  jį galima pamatyti patį produktą įvilktą į permatomą plastmasę. Manau, kad tai yra gana geras sprendimas, kadangi pirkėjas iškarto gali pamatyti kaip atrodo pelė, pamatyti bent apytikslį jos dydį, formą neatidarant pačios pakuotės. Taip pat ant viršutinės pakuotės dalies matome SteelSeries logotipą, pelės pavadinimą, bei išvardintas kai kurias technines pelės savybes, kaip SteelSeriesEngine programinės įrangos palaikymas, optinio sensoriaus savybės, tačiau apie tai papasakosiu kiek vėliau. Ant šoninių pakuotės sienelių matome pelės nuotraukas bei jos pavadinimą. Kiek daugiau informacijos pateikta ant galinės dėžutės sienos. Čia randame pateiktą pagrindinę informaciją apie „žiurkėną“, technines savybe keturiomis kalbomis (anglų, ispanų, prancūzų ir vokiečių). Taip pat matomos kelios pelės nuotraukos, gaminio pavadinimas bei lentelė su techninėmis specifikacijomis. Dabar turėčiau Jums papasakoti apie komplektaciją, tačiau ji mane gana nuvylė. Pirkdami komplekte gausite tik plonyte knygutę, kurioje skirtingomis kalbomis parašyti sisteminiai reikalavimai ir prijungimo gidas.Programinę įrangą turėsite atsisiųsti iš gamintojo puslapio.

Pelės dizainas ir techninė informacija

Dėl simetriško pelės dizaino, pele galės naudotis ir kairiarankiai, ir dešiniarankiai. Ji sveria 73g, o pelės dydis – 36 x 64 x 117mm. Kinzu V2 Pro turi keturis mygtukus, trys standartiniai (du įprasti ir ratukas) bei vienas, skirtas vienu paspaudimu pakeisti pelės jautrumą. Štai čia ir radau pirmąjį pelės minusą. Pelė skirta žaidimams, tačiau neturi nykščiui ar kitiems laisviems pirštams skirtų papildomų mygtukų? Kažkas čia ne taip. Yra įprasta, kad žaidėjams skirtos pelės turi papildomus mygtukus, kurie yra skirti palengvinti žaidimų valdymą. Tokių mygtukų tikrai pasigedau. O ką kalbėti apie keičiamą svorį ir panašius priedus, esančius komplekte prie žaidėjams skirtų pelų. Žinoma, nereikia pamiršti, kad tai biudžetinės klasės pelė, galbūt todėl gamintojai nutarė pataupyti ir neįdiegti papildomų funkcijų. Ši SteelSeries gaminys išsiskiria ir tuo, kad yra gana žemo profilio. Tačiau pabandęs supratau, kad tai nėra labai gera savybė. Galbūt tokia žema pelės forma bus patogi mažas plaštakas turintiems žmonėms, tačiau aš jaučiau diskomfortą,  laisvus pirštus buvo nepatogu laikyti ant pelės. Kinzu paviršius slidus, o daugiau pasinaudojus pele delnai gali pradėti prakaituoti. Apatinėje dalyje rasime tris tefloninius padukus, kurie užtikrins geresnį pelės judėjimą paviršiumi. Taigi aptarus dizainą, kaip matote, randame ne tik gerų, bet ir neigiamų pelės savybių. Iš techninės pusės, naujoji Kinzu V2 nuo savo pirmtako skiriasi tik tuo, kad naujasis gaminys turi naują mikrovaldiklį ir sensorių. Daugiau techninės informacijos apie sensorių galite pamatyti lentelėje:  

Frames per second

3600

Inches per second

3,7

Mega pixels per second

65

Maximum acceleration

30G

Counts per inch

400 – 3200

Sensor data path

True 16 bit

Lift distance

~2 mm

Maximum polling

1,000Hz

 

Vienas iš šios pelės privalumų – labai tikslus judėjimas, tačiau apie tai papasakosiu testų dalyje. Prie kompiuterio ši pelė, kaip ir dauguma šiuolaikinių įrenginių,  yra jungiama USB 2.0 jungtimi. Kinzu veikia su Windows ir Mac operacinėmis sistemomis. Laidas, kad būtų tvirtesnis, iš viršaus padengtas medžiaga, kuri apsaugos jį nuo lūžimų.

Programinė įranga

Kaip jau minėjau pradžioje, pakuotėje nėra duomenų laikmenos su programine įranga tada ją teks atsisiųsti iš gamintojo svetainės. Programa yra itin paprasta naudotis ir ji yra padalinta į keturias dalis. Pirmojoje, pavadintoje Buttons, vartotojas plabai paprastai užprogramuoti esamus mygtukus papildomoms funkcijoms žaidžiant. Tam sukuriami atskiri profilai. Settings dalyje, kaip galima suprasti iš pavadinimo, radame pelės jautrumo nustatymus. Galima pakeisti ant pelės esančio mygtuko funkciją, t.y. nustatyti intervalą, kuriuo veiks mygtukas. Taip pat tame pačiame lange galima nustatyti ratuko veikimo dažnį. Trečiasis langas ypač naudingas žaidėjams, kurie mėgsta skirtingai užprogramuoti mygtukus skirtingiems žaidimams. Prie žaidimo paleidimo failo priskiriamas reikalingas pelės nustatymų profilis. Išties patogu. Paskutiniojoje programos dalyje Statistics vartotojas gali rinkti informaciją apie mygtukų paspaudimų kiekį. Galbūt žaidėjai ras tam pritaikymą, tačiau asmeniškai nematau, kur galėčiau šią statistiką panaudoti. Bendrai, programinė įranga paprasta, lengvai naudojama, yra visos reikalingos funkcijos.

Testai

Kinzu naudojau apie dvi savaites, tik po to pradėjau rašyti šią apžvalgą, taigi turėjau laiko pamatyti visus jos trūkumus ir privalumus. Išbandžius „žiurkėną“ pirmojo asmens šaudyklėse, ji paliko puikų įspūdį. Pelė veikė tiksliai, puikiai atliko visas jai pateiktas užduotis greitai ir preciziškai. Tiesa, kaip jau minėjau ankščiau, trūko papildomų programuojamų mygtukų. Taip pat naudojant pelę buvo jaučiamas šioks toks diskomfortas, nes žemesnis nei įprasta pelės dizainas nevisai tiko mano rankai. Taigi perkantiems siūlyčiau pirmiausia pažiūrėti ar patogu laikyti palę rankoje. Kinzu V2 puikiai veikia ant medinio, popierinio paviršių, o ką jau kalbėti apie specialų kilimėlį. Tiesa atradau dizaino trūkumų, nebūdingų pelėms. Ant blizgaus pelės paviršiaus lieka  pirštų antspaudai. Mes, kaip galite matyti, gavome sidabrinę versiją, todė antspaudai matosi ryškiai, kas atrodo negražiai. Ilgiau panaudojus pelę, ranka pradeda prakaituoti ir pelė tampa kiek slidi.

Išvados

Taigi, pirmiausia norėčiau pradėti nuo vieno iš svarbių aspektų – pelės kainos. Gamintojas savo internetinėje parduotuvėje pelę siūlo įsigyti už 44,99 eurus (apie 155 lt). Tokios pelės Lietuvos prekybos centruose neradau. Tiesa, galima rasti ne Pro versiją kuri kainuoja apie 120 litų. Nuo paprastos versijos Pro skiriasi tuo, kad Pro yra naudojama Omron mygtukų įrangą, kuri laikoma aukščiausios klasės dalimi. Ar tai verta mažiausiai 30 litų, palieku spręsti Jums. Pelės  nepatariu pirkti didelės plaštakos savininkams bei norintiems daugiafunkcinės pelės. Žinoma, pagrindinį darbą ši pelė atlieka greitai ir tiksliai.

Privalumai:

+ Puikiai veikiantis optinis sensorius

+ Lengvai valdoma programinė įranga

+ Pelę gali naudoti kairiarankiai ir dešiniarankiai

Trūkumai:

– Mažesnė pelės forma tiks ne visiems

– Nėra papildomų mygtukų

– Blizgus pelės paviršius greitai išsitepa

– Kaina

11 Komentarai

  1. corehead parašė:

    svarsciau apie kinzu v1, nepirkau vien del soniniu mygtuku nebuvimo, nors pvz razer pigiausias modelis irgi neturi soniniu mygtuku – ale kaina irgi virs simto litu… na bet ne 150…

  2. Uzsispyres parašė:

    Nezinau kaip jums bet man kolkas geriausia yra logitech G5. Turiu jau ja kokius 4 metus ir ji veikia be jokiu priekaistu. Ir neiskeisciau jos i jokia kita pele 🙂

  3. ironvolf parašė:

    Apžvalga nėra tobula, bet iš jos pakanka suvokt, kad šitas mėšlas už ~150 LT nėra vertas kainos. Jau geriau http://www.skytech.lt/pele-razer-deathadder-refresh-3500dp-laser-35g-usb-p-24414.html imt keliais litais brangesnę 🙂

  4. ZigZag parašė:

    Taip, 150 litų ji tikrai neverta (bent jau man). O dėl pačios apžvalgos jei yra kokių pastabų, prašom į pm parašyt, daugiau rašant bus atsižvelgta. Kaip sakoma, tobulėjimui ribų nėra 🙂

  5. ironvolf parašė:

    ZigZag-> Pastebėjau tikrai ne vieną nukirptą galūnę ir kai kurių sakinių formuluotė nekokia.

  6. krimon parašė:

    Kimba prie galuniu ir formuluotes…. Dieve dieve graudu klausytis. As dziaugiuosi, kad visai apzvalga yra.

  7. ZigZag parašė:

    ironvolf, galūnes ir sakinius ir esamoje apžvalgoje galima pataisyt. Tik prašom pavyzdžių į pm, nes nelabai suprantu, apie ką kalbi 🙂

  8. allieduser parašė:

    Steelshit series, pasiziurekite youtube apie steelseries peles ir ju bugus:D Pervertinta produkcija:) Beto ju pelese pastoviai islenda koks bugas:) del kurio, pele neatlieka savo funkciju taip, kaip turetu…

  9. ironvolf parašė:

    krimon -> Jei tavo manymu technikos portalas besiskelbiantis geriausiu LT gali prižert apžvalgų su klaidom tai tikrai graudu.
    ZigZag, prašom pasiieškot savo klaidų 🙂 Ką naujienose pastebiu, tą pranešu redaktoriui, o apžvalgose nežadu kapstytis 🙂

  10. ZigZag parašė:

    Ironvolf, ne viskas iš karto. Ir mes nesiskelbiam tokiais, o pamažu įrodysim, kad tokie esam (tapsim) 🙂

  11. Ambient parašė:

    siulau sita isbandyti: asus gx900 man labai patiko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.