„Synology DS220+“ apžvalga: ką galima atlikti su „Synology“ NAS?

Intro

„Synology Inc.“ yra Taivano korporacija, kuri specializuojasi prie tinklo prijungtų duomenų laikymo (NAS) prietaisų. „Synology“ produktai platinami visame pasaulyje keliomis kalbomis. Korporacijos būstinė yra Taipėjuje, Taivane, o dukterinės įmonės yra išsidėsčiusios visame pasaulyje. „Synology“ buvo įkurta 2000 m. sausio mėn., kai Cheen Liao ir Philip Wong paliko „Microsoft“ tęsti savarankiško projekto. Jie abu pradėjo rašyti naują operacinę sistemą „Filer OS“, paremtą „Berkeley Software Distribution“ (BSD), kuri turėjo būti naudojama su „Fastora NAS“ aparatine įranga NAS sprendimui sukurti. Siekdama glaudžiai integruoti NAS programinę įrangą į standartinę aparatinę įrangą, Synology 2004 m. išleido savo pirmąjį išsamų sprendimą – „DiskStation DS-101“. Nuo to laiko „Synology“ tiekia savo produkciją visame pasaulyje. Šiemet priistatytas naujausias „Synology DS220+“ NAS sprendimas yra ilgai lauktas DS218+ patobulinimas, kuris buvo išleistas dar 2017 m. Tai kompaktiškas ir efektyvus prie tinklo jungiamas sprendimas, skirtas supaprastinti įvairių duomenų valdymą.

12 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Realiai kiek teko domėtis NAS, tai synology softas pats patogiausias naudot. Asmeniškai, tai reikia man jo tik dėl backup ir Plex serverio, kad nereiktų pc visad laikyt įjungto.
    O, kad dėl backup verta nusipirkt NAS įsitikinau neperseniausiai, nusprogo kompe HDD ir bad sektoriai tiesiai ant nuotraukų/video informacijos, tai realiai koki 5% nuotraukų dingo (antrą kartą vestuvių ir vaiko krištynų nenufotkinsi…). Tada supranti kaip palyginus pigu nusipirkti NAS, negu bandyt atstatinėt info hdd gedimo atveju. Ir žinoma reikia nepamiršt NAS konfiguruot tinkamu RAID 🙂
    https://i.imgur.com/QWkvNAm.png

    • foozz parašė:

      Ydomu kokia raid konfiguracija gali pasirinkti su dvieju disku NAS ..? 1 arba 0 …
      Kad pats patogiausias softas hmmm vartotojo reikmem galbut … butu ydomu sulaukti kada nors NAS palyginimo (na kad ir 4 home use) tarkim tarp Qnap , synology, Asustor, Buffalo ar NetGear ir jei jau visiskai freakui bunant palygint tarkim su DIY OpenMediaVault kokia nors dezute kad ir ant Raspbbery Pi 🙂

      • ToBeX parašė:

        Na gali kas nors sugalvot 0 pasirinkt arba visai nedaryt raid grupės, dėl to ir sakau, nes tada toks pats saugumas duomenų, kaip tiesiog laikymas komper 🙂
        O tai kokia dar softo paskirtis, jei ne vartotojo reikmėms?
        O brendant labai giliai į mišką, tai taip, dedikuotas serveris, su softu, kur viską gali daryt visad bus pranašesnis, bet ne paprastam namų vartotojui dėl backup ir tokių basic reikalų kaip plex.

  2. Frantisekas parašė:

    Dar faina kai gali uzmoutint NAS diska per iSCSI i PC kaip lokalu. Nezinau tik ar sitas modelis palaiko.

  3. sketchy parašė:

    Iš savo asmeninės patirties sakau, kad Synology vienareikšmiškai geriausias. Sprendžiu iš to, kad turėjau 4is buffalo, 2 qnap ir kokius 7 synology. Visi buffalai nudvėsė ir duomenų ištraukti nepavyko. Nudvėsė pats hardwaras, ne diskai, o diskus įdėjus į kitą NAS – jų nematė… Qnap tiesiog nudvėsė po kelių metų – duomenų nepraradau, bet jie man pasirodė labai dideli skystalai.. nu bet ir kaina pati kalba už save.. Synology tuo tarpu 9ni metai, kaip sukasi. Diskus gali laisvai perkelti ant kito Synology NAS – jokių problemų. Niekada nebuvo netikėtumų. Valdymas labai paprastas ir patogus. Taip pat ir aplikacijų (servisų) viduje pilna.

  4. blacksilentbox parašė:

    Esu kiek kitokios nuomonės. Jeigu fotkės neužima gigų ir nefotkinama kas savaitgalį, tuomet visi klaudai patogiau, geriau, ir spėčiau, kad pigiau. Nes Nasai sensta, reikia keisti, diskai nusprogsta (kalbu apie soho variantus, nes enterprise kainos yra ne namams). Turiu jau antrą qnap, tai bukvaliai tik video blue ray tyrinys guli, kurį vaikai retkarčiais dar įsijungia. Sekančio greičiausiai jau nebepirksiu, nebent vis bus prieinamas 4 – 8k turinys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.