Tinkamos tiek muzikai, tiek žaidimams? „SPC Gear Viro Plus“ apžvalga

Intro

Kokį automobilį galime vadinti idealiu? Tokį, kuris yra greitas ir manevringas kaip sportinis automobilis, yra komfortiškas kaip limuzinas, pravažus kaip „Land Rover Defender“ ir bagažinėje gali sutalpinti euro paletę. Deja, sukurti tokį modelį yra fiziškai neįmanoma. Vis dėl to, dažnas pirkėjas ima ieškoti kompromisų. Sportinis universalas gali pasiūlyti neblogą komforto įrangą, gatvėms pakankamą greitį, jūsų atostogų poreikius tenkinančią bagažinės talpą, o keturių varomųjų ratų sistema gal ir neprilygs  „Land Rover Defender“, bet bent jau padės įvažiavus į didesnes pusnis.

Panaši situacija yra ir kalbant apie ausines. Dar niekas nėra sukūręs idealių ausinių, kurios yra geriausios tiek žaidimuose, tiek visų žanrų muzikoje. Turėti penkias skirtingas ausines, tinkančias skirtingiems scenarijams, nebūtų nei praktiška, nei protinga, nei patogu. „SPC Gear“ bando ieškoti aukso viduriuko tarp žaidimų, muzikos, patogumo kelionėse ir pristato „Viro Plus“ ausines. Negana to, šis kompromisas parduodamas už labai patrauklią kainą, kas sukuria dar daugiau intrigos.

2 Komentarai

  1. Szaroo parašė:

    Visos ausinės tinkančios muzikai tinka žaidimams. Kuo geriau atkuria muziką, tuo geriau atkuria ir žaidimų garso failus. Nėra jokių aukso vidurių tarp muzikos ir žaidimų – visiškas bullshit.

    • Ndx parašė:

      Pirmiausia, tipinės žaidimų ausinės paprastai turi didesnius garsiakalbius, stipriai užkeltus aukštus ir žemus dažnius, o vidurinieji tyliai rūko kamputyje. To priežastis – kuo efektingiau perteikti kulkų garsus, sprogimus ir pan. Daugumos žanrų muzika tokiose ausinėse skamba ne kaip. Tuo tarpu muzikai skirtos ausinės turi turėti kuo tolygesnį dažnių pasiskirsymą. Yra ir kitų konfigūracijų – pvz pokalbiams skirtos ausinės turi turėti išryškintus aukštus vidutinius dažnius ir neegzistuojančius žemus.

      Yra ne tik garso bet ir fizinių skirtumų. Faktas, kad kai kurie gaming dizainai neįsipaišo į aplinką už namų – tokios žaidimų ausinės kaip Patriot Viper V380 gatvėje atrodytų labai keistai. Taip pat dauguma muzikai skirtų ausinių neturi integruotų mikrofonų.

      Žaidimų ausinės kartais turi tik USB jungtį, arba veikia tik su USB wireless adapteriu, tad jų neprijungsi prie telefonų ar planšečių. Tuo tarpu bevieles muzikines ausines bus sunkiai suderinamos su stacionariaisiais kompiuteriais be Bluetooth’o. Žaidimų ausinės visada būna uždaros, o muzikinės – dažniau atviros nei uždaros. Žaidimų ausinės dažnai būna su išorinėmis garso kortomis, imituojančiomios erdvinio garso efektus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.