„Transcend DrivePro 200“ vaizdo registratorius

Įvairių taip vadinamų išorinių priedų arba gadget‘ų apžvalgų mūsų tinklalapyje toli gražu nėra daug, tačiau šįkart savo rankose, o dar tiksliau automobilyje, turime labai praktišką įrenginį – vaizdo registratorių. 3 MP CMOS sensorių turintį „Transcend DrivePro 200“ išbandysime ne tik dienos, bet ir nakties sąlygomis, taip pat patyrinėsime palaikomas savybes, tarp kurių įsimaišo Wi-Fi funkcijos palaikymas.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Transcend“ labiausiai linkusi didžiuotis tuo, kad šalia dviejų metų garantiją turinčio DP200 atsiduria ir 16 GB microSDHC atminties kortelė. Taivaniečiai mums prideda taip reikalingą vaizdo registratoriaus laikiklį, automobilinį maitinimo adapterį, video kabelį ir vartotojo gidą.

 

Apie įrenginį

84 gramus tesveriantis „DrivePro 200“ rankose jaučiasi pažeidžiamas, tačiau kažko kito tikėtis buvo sunku. Nors galbūt yra gaminamų ir tokių prietaisų, kurie išgyvena ir kraupiausias avarijas, bet ar tikrai egzistuoja kietakakčiai registratoriai nesame tikri. Pagrindinė pareiga tenka 3 MP CMOS sensoriui (F/2.0; 1920 x 1080@30 fps), kuris 160 laipsnių kampu aprėpiamą vaizdą 15 Mb/s greičiu įrašinėja į gamintojo iškart pridėtą microSDHC atminties kortelę. Neužtenkantys gamyklinės atminties turi galimybę ją padidinti. „DrivePro 200“ palaiko iki 32 GB talpos microSD korteles, pradedant šeštąja spartos klase (Class 6). Šalia lizdo turime didelį raudoną mygtuką, kurį paspaudus iššaukiamas „emergency“ filmavimas ir video medžiaga bus apsaugota nuo perrašymo. Įprastai įrašyti MOV formato failai yra perrašomi vos tik užsipildo visa atminties kortelė. „Emergency“ filmavimo nutraukti neišeina ir jis trunka tiek, kiek nustatyta pati rašymo trukmė: 1, 2 arba 5 minutes. DP200 įrašinėjimą inicijuoja vos tik įjungiamas automobilio degimas.

67 (I)  x 72 (P) x 34,3 (A) išmatavimai (mm)  prieš degtukų dėžutę

Priešingoje pusėje objektyvo, mikrofono ir garsiakalbio „Transcend“ įdiegė 2,4“ TFT ekraną, kuriame gali būti peržiūrėta vaizdo+garso medžiaga arba pakeisti vidiniai „DrivePro 200“ nustatymai. Dar vienam šone turime video išėjimą ir USB 2.0 tipo jungtį.

Naudotis įrenginiu paprasta, nes ekrano viršuje nurodoma, ką daro kiekvienas mygtukas. Galime keisti rezoliuciją, G sensoriaus jautrumą (jį sužadinus automatiškai pradedamas „emergency“ filmavimas), ekspoziciją (-1/+2), šviesos dažnį, uždėti ant daromo įrašo datą ar tiesiog peržiūrėti informaciją apie DP200. Testavimo pavyzdys atkeliavo iškart su naujausia programinio kodo versija (1.22).

Įspūdžiai

„Transcend“ taip pat siūlo „DrivePro“ įskiepį, kurio pagalba telefone galima keisti DP200 nustatymus ir peržiūrėti visus padarytus įrašus. Tam reikalingas mobilus įrenginys su ne senesne nei „Android 2.3“ ar „Apple iOS 5.0“ operacine sistema. Realiu metu į „Gigabyte Gsmart Roma R2“ transliuojamas vaizdas gana stipriai atsiliko ir turėjo sklandumo problemų. Taip pat pastebėjome, kad kartas nuo karto Roma R2 nepavykdavo rasti fonotekos, tačiau kai problemų nekildavo įrašytų video peržiūros nestreikuodavo ir buvo rodomos sklandžiai.

„DrivePro 200“ buvo išbandytas tiek nakties, tiek dienos metu ir sukurtas bendras penkių minučių įrašas. Nuo trečios minutės įrašomas ne tik vaizdas, bet ir garsas.

Neturėdami kito palyginamojo vaizdo registratoriaus galime pareikšti tik subjektyvią savo nuomonę. DP200 turimas apžvalgos kampas tikrai platus, nors ir nepasiekia „Transcend“ deklaruojamų 160 laipsnių. Į kadrą pakliūna ~140° diapazone esanti aplinka. Bendra vaizdo kokybė tiek naktį, tiek ir dieną atrodo tikrai kokybiškai – vaizdas detalus. „White balancing/metering“ sistema ir ekspozcijos keitimas vyksta tiksliai ir greitai. Nakties tamsoje priešpriešinių automobilių lempos toli gražu neužpildo filmuojamo vaizdo šviesomis ir vis dar gaunamas kokybiškas vaizdas. Šviesoms išnykus, grįžtama prie didesnio aplinkos detalumo. Turint aukštą aplinkos objektų detalumą nakties metu, detalumas automatiškai išlaikomas ir šviesiu paros metu. Kartais išlendantys spalvų perėjimai (colour shifting) iš mėlynos į rudą ir atvirkščiai (aiškiau matosi nuo 2:20) yra normalus reiškinys ir neturėtų pernelyg blaškyti, kaip ir protarpinis spalvų „užšiltinimas“ naktį. Mikrofonas – jautrus, bet stokoja kokybės, todėl gali kokybiškai įrašyti tik normalią žmonių šneką ar automobilio salone negarsiai grojančią muziką.

Apibendrinant, „Transcend“ akivaizdžiai koncentravosi į vaizdo kokybę, bet apleido garsą. Mikrofonas tikrai prasilenkia su ~110 € prašoma kaina, tačiau ar tai didelis trūkumas kiekvienas turi teisę įvertinti asmeniškai. Mūsų nuomone, prastesnei vaizdo kokybei ir įrenginio funkcionalumui, net ir išskaičiavus 16 GB talpos microSD kortelę, šalia tokio įkainio tikrai ne vieta. Laimei, taip neatsitinka, ir būtent šie du kokybiškai išpildyti aspektai mažų mažiausiai privers pamąstyti apie DP200 įsigyjimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.