„WD Blue SN550“: paslaptingas, nebrangus, bet pakankamai įspūdingas

Intro

„Western Digital“ (WD) turbūt buvo paskutinė didesnė žuvis, kurios NVMe kaupikliai mums buvo mažai žinomi. Sąraše jau seniai yra „Samsung“, „Kingston“, ADATA, „Crucial“, „Patriot“, tačiau WD trūko. Vos tik pasitaikė galimybė apžvelgti nuo mechaninių HDD laikų pagarsėjusio gamintojo SSD kaupiklį iškart nedvejodami pasinaudojome šia galimybe. Startą pradėsime ne nuo high end „Black“ serijos, o vidutinės „Blue“ klasės, tiksliau šviežiausio WD produkto SN550. Tai yra SN500 pasekėjas, vis dar neturintis dedikuoto DRAM modulio, todėl yra priskiriamas DRAMless kaupiklių grupei. Šis faktas prieš testavimą kelia šiokį tokį nusivylimą (nesitikėjome, kad WD ryšis tokiai strategijai), nors SN500 taip pat buvo be DRAM. Reikia pasakyti, kad SN550 stebina ne vien dėl šio fakto. Nepaisant solidžios 1 TB talpos mūsų bandomas kaupiklis turi vienintelį NAND lustą – montažinė plokštė beveik visiškai tuščia. Ar tokia pati tuščia yra ir SN550 sparta netrukus patikrinsime. Visi iki šiol testuoti tokio tipo SSD kaupikliai aiškiai parodė savo limitus ir įprastus darbus atliekantį vartotoją erzino vis atsirandančiomis duomenų perdavimo pauzėmis.

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kažkoks nesveikas SSD. Turėtų prie dugno ar per vidurį pagal spartą, bet atrodo kai kur labai stipriai ir dar be DRAM atminties.

  2. Guja parašė:

    Kai kas iš pirmo žvilgsnio galbūt ieškotų ko tai geresnio.Tačiau NE viskas auksas,kas auksu žiba..Įdomus variantas

  3. BC00 parašė:

    Kad šitas WD kitoks patvirtina ir secure erase trynimas su Parted Magic. Visi kiek teko testuot DRAMless trinami labai ilgai, būna net nepavyksta sėkmingai ištrinti iš pirmo karto. Su šituo viskas flawless, trina kaip kad turint DRAM.

  4. kernelis parašė:

    Kazkiek DRAM gali buti paciame kontroleryje suintegruota. Aisku nebus tiek, kiek dedikuotam chipe, bet jeigu in-house daiktas, palaikyti salygiskai geram nasumui galbut pakanka.

  5. BC00 parašė:

    Paprastai valdikly būna 32 MB SRAM. Pusę lūpų kalbama, kad WD į savo valdiklį pavyko keliais MB daugiau įdėt, bet tas stebuklingas našumas DRAMless diskui tikrai ne iš tų poros papildomų megabaitų…

  6. svabas parašė:

    geimuose, man asmeniškai pilnai užtenka WD Blue SSD M.2 SATA 1TB, žaidimuose kai kraunama kita lokacija intarpe žaidimo rodomi naudingi patarimai, kurių per greitą krovimąsi nespėji perskaityt, žaidimų devai galėtų su tuo kažką padaryt gi nesunku

  7. BC00 parašė:

    Kol (jeigu) sukurs teks vėl į HDD rašyti. Tada ir perskaityti viską įmanoma įdėmiai dukart ir dar arbatos atsigerti 😀 O jei rimčiau, tai geimuose bet kokio SSD užtenka, SATA ar PCIe 3.0 sparta bus ta pati.

  8. BC00 parašė:

    Kas netikėjo, kad SN550 (1 TB) taip gerai važiuoja, guru3d dar kartą tai patvirtina 🙂

    https://www.guru3d.com/articles_pages/wd_blue_sn550_1tb_nvme_ssd_review,18.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.