„ZOWIE G-CM“ (XL) pelės kilimėlis

Išsirinkti kokybišką pelės kilimėlį kartais būna net sunkiau, nei sudėtinį PC komponentą, tarkim, vaizdo plokštę. Negelbsti net ir tai, jog pagrinde yra tik dvi kilimėlių rūšys: plastmasiniai bei medžiaginiai. Ir taip ne mažas gamintojų skaičius bei daugybė kilimėlių versijų tikrai nepagelbsti šioje situacijoje, o kur vis dar atsirandantys naujų gamintojų produktai… Šį kartą mes žvilgtelsime į mažai kam Lietuvoje žinomo gamintojo, “ZOWIE”, G-CM kilimėlį. Taigi, pradžiai susipažinkime su “ZOWIE.”

 

  • Apie gamintoją
  • Pakuotė
  • G- CM specifikacijos ir savybės
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Naudojimas
  • Išvados

 

Apie gamintoją

„ZOWIE“ yra labai jauna ir nedidelė amerikiečių kompanija, įkurta vos 2008 metais. Pagrindinis šio gamintojo moto – sukurti geriausią ir kompetetingą produkciją žaidėjams. Šiuo metu „ZOWIE“ savo misiją siekia įgyvendinti ne tik pelės kilimėlių, bet ir žaidybinių ausinių,pelių bei klaviatūrų rinkose. Kompanija neslepia ambicijų tapti pačiu didžiausiu geriausios/kompetetingos produkcijos gamintoju. „Jei mes sugebėsime sukurti produktą, kuris padidins „geimerio“ komfortą bent 1 %, mes būsime pajėgūs įgyvendinti savo tikslą.“

 

Pakuotė

„ZOWIE G-CM“ atkeliauja įprastoje pelių kilimėliams pakuotėje – pailga stačiakampio formos dėžutė. Įpakavimas tamsiai pilkos spalvos su vienu „langeliu“, pro kurį galima matyti nedidelį kilimėlio fragmentą. Ant dėžutės šonų randame keliomis kalbomis aprašytas G-CM kilimėlių serijos savybės, kurias netrukus ir paminėsime.

 

G- CM specifikacijos ir savybės

  • Lygus paviršius, prieinamas keturiomis skirtingomis spalvomis, leidžia susikurti savo dizainą
  • Lygus ir vienodai išbaigtas paviršius užtikrina tolygų pelės slydimą
  • Naujai suprojektuotas gumos pagrindas siūlo padidintą stabilumą, naudojant ant bet kokio paviršiaus
  • 100 % suderinamumas su viso tipo pelėmis
  • Prieinamas trimis skirtingo dydžio išmatavimais

 

Žvilgsnis iš arčiau

„ZOWIE“ mums atsiuntė rožinės spalvos didžiausią G-CM (XL) kilimėlio versiją, kurios išmatavimai siekia 440 x 320 x 2 mm. Didžiulių matmenų kilimėlis turėtų labiau tikti vartotojams, besinaudojantiems mažo jautrumo pelėmis.

Pačiupinėję G-CM suprantame, kad tai medžiaginis švelnus kilimėlis, kurio viršutinis paviršius itin lygus ir puikiai (smulkiai) išdirbtas.  Įstrižai slystamojo paviršiaus turime švelnesniu rožiniu atspalviu ištekstūruotą „ZOWIE“ pavadinimą. Audimo kokybė palieka aukščiausios kokybės įspūdį, tiesa, panašu, kad kraštuose „ZOWIE“ nenaudoja surišamųjų klijų, todėl  kilimėlio kraštai po ilgesnio laiko gali kiek pleišėti.

Didiąją dalį G-CM kilimėlio storio, kuris siekia tik 2 mm, sudaro gumos pagrindas. Čia panaudotas vientisas gumos sluoksnis, o ne guminis paralonas su mažais oro tarpeliais. Šio kilimėlio pagrindui būdingas mažai slidus, šviesą atspindintis, paviršius, kurio sukibimą su stalu galima padidinti nuvalius jį šlapia servetėle.

 

Naudojimas

Nors G-CM pelės kilimėlis ir nepasižymi storu pagrindu, kuris padeda kilimėliui išlikti nepakitusioje vietoje intensyvaus žaidimo metu, „ZOWIE“ gaminys ant stalo paviršiaus laikėsi tvirtai ir be papildomos drėgnos servetėlės pagalbos. Ant šio kilimėlio puikiai jautėsi tiek optinė "Logitech MX 518", tiek ir lazerinė "Steelseries Ikari" pelės. Pabandysiu apibūdinti skirtumą, kurį pajutau perėjęs nuo taip pat medžiaginio "Razer Goliathus Control" kilimėlio.

„Logitech MX 518“ G-CM kilimėliu judėjo kiek nuosekliau ir šiek tiek greičiau, tačiau tas pojūtis buvo labai nežymus. Tai greičiausiai susiję su labiau išdirbtu G-CM kilimėlio paviršiumi. Būtent tankesnis G-CM  audinio tekstūravimas leido pajausti kur kas švelnesnį „ZOWIE“ paviršių, šiek tiek sumažinant  juntamą trintį. Vertinant bendrai, esminio skirtumo tarp dviejų kokybiškų kilimėlių nebuvo: užtikrintas pelės žymeklio judėjimas tiek greitoje šaudyklėje „Crysis 2“, tiek didesnio tikslumo reikalaujančioje programoje Paint.

Norėčiau paminėti, jog „Razer Goliathus Control“ kraštai taip nėra sutvirtinti klijais ar kokiu kitu būdu, tačiau net ir po intensyvaus naudojimo skųstis pleišėjančiais kraštais negalėčiau. Nemanau, kad tai galėtų kilti „ZOWIE G-CM“ problema.

 

Išvados

„ZOWIE G-CM“ kilimėlis tikrai nenuvylė – tai kokybiškas, patvarus, didelių išmatavimų produktas, turintis puikiai tikti bet kokio tipo pelėms. Galbūt daugelis pasakys: „ ta, rožinė, spalva mane nužudė“. Dėl to jaudintis nereikėtų, mat „ZOWIE“ siūlo G-CM produkciją keturiomis skirtingomis spalvomis (rožinė, juoda, raudona ir mėlyna). Tiem, kas naudoja didesnio jautrumo peles, gamintojas taip pat siūlo to pačio dizaino mažesnių išmatavimų versijas – N-CM ir P-CM. Kaip minėjau, „Zowie“ produkcija Lietuvoje kol kas nepaplitus ir ja prekiauja vienintelė "BalticMart.eu." Čia mūsų apžvelgtas produktas kainuoja beveik 84 LT. Kaina ne iš mažųjų, tačiau nereikėtų pamiršti, jog tokių išmatavimų konkurentų produkcija kainuoja labai panašiai.

 

Privalumai:

  1. Prieinamas trimis dydžiais ir keturiomis spalvomis
  2. Aukštos kokybės medžiaginis paviršius
  3. Pagrindo lipimo savybės gali būti "atnaujintos" vandeniu
  4. Itin plonas (2 mm)
  5. Didelis
  6. Paprastas dizainas

Vidutiniška:

  1. Kaina
  2. Kai kam gali būti per didelis ar per mažai spalvingas

 

1 Komentaras

  1. Fostil parašė:

    Gal ir neblogas kilimelis, bet su savuoju steelseries qck ne uz ka nesiskirciau. Lipimas jo pats tas, nei per daug nei per mazai ir kaina ~60lt uz panasu dydzi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.