Pagalbos...
Sveiki,
Tai va, tokia nestandartine situacija pas mane... Sugedo stacionarus kompiuteris, (kalta motinine: isijunginedavo arba isvis neisijungdavo), pakeite i visiskai nauja, atsiveziau namo ir neveikia. Nuveziau atgal, tenais kuo puikiausiai veikia pats maciau, OS kuo graziausiai uzsikrove. O vat pas mane neveikia, maniau kad gal maitinimo laidas trumpina ar taip blogas, bet pakeitus i kita tas pats, pakeiciau i kita PSU, tas pats, perejau per visas namuose razetes, tas pats. Nunesiau pas kaimynus paziureti, tas pats. O vat kilobaite veikia. Gal numanot kas gali buti blogai ? Nes pries sugedima veigdavo graziai. Gal elektros brokas.... ? Bet pries tai veigdavo gerai. Padetu bet kokia informacija, kas tai galetu buti... Pirkti UPS'a nenoreciau, brangoki jie.
Tai va, tokia nestandartine situacija pas mane... Sugedo stacionarus kompiuteris, (kalta motinine: isijunginedavo arba isvis neisijungdavo), pakeite i visiskai nauja, atsiveziau namo ir neveikia. Nuveziau atgal, tenais kuo puikiausiai veikia pats maciau, OS kuo graziausiai uzsikrove. O vat pas mane neveikia, maniau kad gal maitinimo laidas trumpina ar taip blogas, bet pakeitus i kita tas pats, pakeiciau i kita PSU, tas pats, perejau per visas namuose razetes, tas pats. Nunesiau pas kaimynus paziureti, tas pats. O vat kilobaite veikia. Gal numanot kas gali buti blogai ? Nes pries sugedima veigdavo graziai. Gal elektros brokas.... ? Bet pries tai veigdavo gerai. Padetu bet kokia informacija, kas tai galetu buti... Pirkti UPS'a nenoreciau, brangoki jie.
kuo tas neveikimas pasizymi ? ar isvis nereguoja power mygtukas ?
Ryzen 7700||Be Quiet Pure Rock 2||Asrock B650 PG Lightning||Asrock RX 6750 XT||Kingston 32GB 6000MHZ 36CL||WD Black SN770 1TB + Crucial P5 Plius 1TB + Crucial MX500 1TB + Seagate Skyhawk 3TB||Be Quiet system power 600W||Fractal Design Arc Midi R2||LG UltraGear 27GP850 + AOC 24G2U||Logitech PRO X Superlight||Logitech G610
Taip teisingai pastebeta, neveikimas tas pats kaip ir per sugedima. T.y Ijungiu pc jis padirba kokia 1-5 sekundes, arba kokia 1min, ir isijungia, vintiliatoriai pasisuka ir sustoja... Iki vaisdo kartais daeinu kartais ne, jai esu prijunges monitoriu. Siap jungiant tik su matinimo laidu t.y be jokiu peliu, klaviaturu ir t.t. tas pats.
-
1) istrauki mb is korpuso (kaip jau siule foozz), kad pasalinti visus imanomus su korpusu susijusius veiksnius (perverzta kazkur, trumpina ir pns) 2) itraukta mb jungi tik su cpu (be ram, be hdd, be nieko) 3) pypsi? gerai. dedi ramus po 1 kaula. nepypsi? dedi kita. paskui keisi slotus. Jei nepadeda (tikimybe kad abu ramai blogi mazoka) - tikrini PSU (jei neturi is ko pasiskolint PSU, neturi testerio, gali bandyt 12v koki prietaiseli namuose pajungt su laidais i molex, bet cia jau...). 4) kilobaite sakei veikia - su ju procu ir psu, ar su tavo? 5) jei su ju - tada dar variantas gali buti, kad bios'o revizija tavo cpu nepalaiko be updeito?
Avatar, ar tu nors skaitei komentarus ?? Nes toks jausmas kad perskaitei tik pirma mano komentara. Kilobaite, viskas veike SU MANO PSU ir t.t. Pats buvau uzejas, pas juos nieko jie nekeite. O kas del mobo, tai visa pc isrengiau, vistiek tas pats, lieka pagal mane tokie variantai: PSU, CPU, Motinine. PSU galim atmesti, nes su tikrai veikianciais keliais PSU tikrinau, tas pats. CPU patikrinti, yra problematiska, beto garantinio kaip ir nera. Motinine ta pati situacija tik garantija yra. Ketvirtas variantas, gal pas mane namuose elektros instaliacija kalta ???