Idomi diskusija.
Apskritai, tai as nemanau, kad AMD Ryzen'as pakartos Bulldozer'io istorija. Realybe yra tokia, kad iki siu metu AMD'as buvo "siknoje" ekonomine prasme, ir jeigu Ryzen'as bus toks masinis nuvylimas, kaip kad buvo Bulldozer'is, tai bus vienas paskutiniuju viniu i AMD'o karsta iki tol, kol kas nors papigiai ji nusipirks. Aisku imanoma, kad viskas iki siol buvo "fake-like" tipo reklama ir galingiausias Ryzen'as pasirodys kokio i5 6600 lygio, bet visgi as manau, kad jie tikrai bando lipti is duobes ir sukure gera produkta. Zinoma, tie visi event'ai yra reklaminiai ir juose viskas pateikiama labai graziai, bet as islieku optimistas, ir manau, kad Ryzen'as turetu buti visiskas analogas bent jau 6 branduoliu LGA2011/66 procesoriams.
Kas del visos tos testavimo metodikos - ai, koks skirtumas. Liko ~3 menesiai ir suzinosim tikra, objektyvia situacija. Is filosofines puses, tai mano nuomone yra tokia, kad dvieju daiktu palyginimas yra validus tol, kol jiem taikomos tokios pacios salygos. Produkto reklamavimo akcijos metu as pateisinu tokio softo, tokios konfiguracijos ir tokiu duomenu parinkima, kad reklamuojamam produktui tai butu palankiau rezultato prasme tol, kol lygiai tas pats parenkama ir oponentui islaikant vienodas salygas. Tas reikstu, kad specifiniu instrukciju naudojimas man nera "cheat'inimas", bet kazkokiu instrukciju isjungimas oponentui - yra. Is tikro - tai cia perspektyvos klausimas. Jeigu mes testa apribojam iki generic instrukciju, vadinasi mes testu lyginam mikroarchitekturas. Jeigu mes testa optimizuojam kiek imanoma abiems daiktams - mes lyginam produktus. Man labiau norisi matyti, kiek is daikto "galima isspausti" nei tai, ar jo formalu architektura pranasesne. Galbut kiti nori matyti priesingai - cia skonio reikalas. Bet netgi ir siuo atveju pas Ryzen'a yra tik "clzero" instrukcija ir "PTEC" mechanizmas, ko neturi Intel'is, abejoju ar su jais jie kazka daug "prichimicintu".
Mano spejimas del brangiausio Ryzen'o butu toks:
1. Scenarijuje, kuris SMP/SMT palaiko ypac gerai: kazkas tarp 6850K ir 6900K
2. Misriame/suvidurkintame scenarijuje: kazkas tarp 6800K ir 6850K
3. Scenarijuje, kuris SMP/SMT palaiko prastai/nepalaiko (singlethread, zaidimai): 6700 (ne K)
Kaina iki 500USD