Intel gavo rekordinę baudą

Intel jau gana seniai susilaukė didelio dėmesio iš Europos Komisijos dėl antimonopolistinių susitarimų nepaisymo, dėl ko mikroprocesorių gamybos gigantui grėsė net 3,8 milijardo JAV dolerių bauda. Visgi Europos Komisija šiandien kompanijai Intel skyrė „tik“ 1,44 mlrd. dolerių (1,06 mlrd. eurų) baudą, rašo TCMagazine

Intel pripažinti kaltais dėl nesąžiningos konkurencijos, kai 2002 – 2007 metų laikotarpiu savo partneriams taikė oficialiai nedeklaruotas arba tik dalinai deklaruotas nuolaidas savo gaminiams, jeigu partneriai įsipareigos rinktis Intel produkciją didžiajai daliai savo kompiuterių. Nors bauda daugiau nei dvigubai mažesnė nei maksimali, kurią galima skirti, tačiau tai vis tiek yra rekordinė suma, buvo paskirta Europos Komisijos vienai kompanijai.

Be abejo, tokio dydžio baudą gavusi kompanija nusprendė sprendimą apeliuoti, teigdama, jog per tuos metus klientai dėl Intel kaltės visiškai nenukentėjo. Tuo tarpu AMD, kurių iniciatyva ir buvo pradėtas tyrimas, teigia, jog Europos Komisijos sprendimas „grąžins valdžią iš piktnaudžiaujančio monopolisto kompiuterių gamintojams, mažmeninikams bei visiems asmeninių kompiuterių vartotojams“.

17 Komentarai

  1. tyRonas parašė:

    Akivaizdūs monopolistai – EK šauniai dirba.

  2. suck4it parašė:

    Man idomu kas bus po apelecijos.. ;D Cuju arba dar labiau sumazins bauda, arba isvis issisuks, nenustebciau..^^

  3. crooked parašė:

    nagrinejo 9metus, intel paduos epeliacija tai ir dar turbut 9 metus uzsites…

  4. raimundas78 parašė:

    Kaip galima nagrineti 9metus, kai visi sitie dalykai vyko 2002-2007 metais?:)

  5. pushaz parašė:

    Is 3.8mlrd liko puse,dabar paduos apeliacija ir kaip hebra snekejo,nagrines dar kelis metus turbut.Realiai tos baudos skonio ES nepajus turbut.
    Idomu butu suzinoti,kiek per tuos \\\"sukciavimo\\\" metus intelis uzdirbo?Itariu,ta bauda palyginus su ju pelnu per tuos metus kai vyko \\\"tyrimas\\\" labai juokingu santykiu pavirstu.
    Jo,puikiai dirba EK 😀

  6. crooked parašė:

    raimundas> viskas prasidejo 2000m kai AMD apskunde intel, o dabar yra 2009m kai bauda gavo, praejo 9metai, intel paduos apeliacija tai sitas cirkas prasites dar bent 5 metus

  7. ligonis parašė:

    o uz pinigus kuriuos uzdirbo, kiek jie pakele mikroprocesoriu lygi. pirmyn, keikiam juos kad turim tokius greitus kompiuterius

  8. vanduo parašė:

    Man keisčiausia, kad tos kompanijos, kurios priimė Intel pasiūlymą liko nenubaustos. Juk jos taip pat įsivėlusios į šį skandalą.

  9. crooked parašė:

    ligonis o ne pagalvojai, kad jai taip nebutu nutike, dabar AMD procai GAL butu i7 lygio, o zinant intel gal isvis butu pagamine bilekiek sparcius uz dabartiniu i7 kaina? snekek ka nori, bet mes (vartotojai) is to sanderio tikrai nieko nelaimejom… ir tik nesakyk, kad be to sandoro intel neturetu pinigu \"kelt\" procesoriu lygi, nes sneketum grynas nesamones

  10. pushaz parašė:

    Siuo atveju pilnai pritariu crooked – amd is procu niekad neturejo realaus pelno,ka jie gali investuot i tyrimus?Athlonas turbut vienintelis realiai geras cpu (buvo)(kuri viename kompe dar po siai dienai mielai naudoju),kuri leido tol,kol galejo issiverst be investiciju.
    Dabartiniai Phenomai II neblogi,bet tikrai neprilygsta i7,o ir tuos pacius i7 manau intel galetu lengvai pakeist dar geresniai be vargo,kas amd neimanoma.
    Ligonis – deja,visos IT kompanijos turbut pamazu \"melzia\" vartotojus – primesk,kam isleist iskart kazka tokio,isigys kam reikia ir viskas,o cia pastovus pelnas,nors tiek intel,nvidia,ati,amd turbut galetu kazka tokio isleist,bet ar jiems apsimoka?
    Apie bauda – intelis tikrai juokiasi,jau ji sumazinta per puse,dar neaisku kiek uztemps su apeliacija,paskui neaisku koks apmokejimo budas bus,zodziu cia dar ilga kelione per kopas su ta bauda 😀

  11. Kiewliszki parašė:

    Dėl i7 ir greitesnių. Sukurti aišku gali, tačiau tai reikalaus milžiniškų ir neatsipirksiančių investicijų. Taigi, praktiškai negali ir tai matosi vien iš i7 monstriško dydžio.

  12. Deft parašė:

    Sutinku su pushaz jie tikrai gali išleisti kur kas spartesnių CPU tiesiog jiems nėra tolko skubėti, kol vejasi juos kažkas… Prie ko čia i7 dydis? jo ir pagaminimas nėra brangus, taigi visi tiek 920 tiek 965 procai tokie pat tik QPI magistrale sumažinta ir dažniai skiriasi, nors kaina 3x skiriasi.

  13. AP0323 parašė:

    pavizdys visiems: kompanija gamina 1 GB, 2GB, 4 GB, 8 GB ir 16GB flashus, kuriu savikaina vienoda, o kaina skiriasi 10 kartu. gali pagaminti monopolininkai CPU gera, tik geriau varyti marketinga ir dulkinti vartotoja. LT tai maxima yra blogis ir energetikai. gauna juokingas baudas…mokam uz elektra 3 ES, su atomine ir greitai busim pirmi, nors savikaina KWh savikian atomineje 7 centai, mokam paskirstytojam +30 ct…o nupirkti debilai valdzioj veblena, kad dar kils

  14. complexxL9 parašė:

    nesnekekit nesamoniu milijardas euru ir inteliui pinigai ir tikrai pajus jei tiek sumoket tures.

  15. Deft parašė:

    Pasidomėk koks jo pelnas, grynasis pelnas, o ne apyvartinės pajamos.

  16. raimundas78 parašė:

    Is kur tokia informacija, kad intel gali isleisti galingesniu procus bet nenori, o amd jokiu sansu galingesnius isleist?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.