Power eSATA – dar viena sąsaja duomenų perdavimui

Šiandien mus pasiekė žinia apie naujo duomenų perdavimo sąsajos standarto atsiradimą – Power eSATA. Šią naujieną mums pranešė gerai kompiuterinės technikos sferoje žinoma Taivano bendrovė MSI.

Naujo standarto sukūrimas tikrai nėra bereikšmis. Dauguma išorinių atminties įrenginių, tokių kaip USB atmintinės ar 2,5“ diskiniai kaupikliai pastaruoju metu tampa vis našesni ir talpesni. USB 2.0 jungties tipo suteikiama sparta tiesiog nesugeba patenkinti nuolatos skubančių vartotojų duomenų pralaidos poreikių tad vis dažniau reiklesni žmonės renkasi eSATA sąsają kaip alternatyvą. Tačiau kad ir kaip bebūtų tai sukelia papildomų nepatogumų, kadangi jungiant įrenginius per šią sąsają yra būtinas papildomas maitinimas iš tos pačios USB jungties, o tam naudojamas papildomas kabelis.

Taigi, minėtoji MSI bendradarbiaudama su JAV kompanija OCZ Technology sujungė USB ir eSATA jungtis į vieną, universalesnio tipo jungtį, kuriai suteikė Power eSATA vardą. Prie pastarosios prijungtiems įrenginiams nereikės papildomo USB lizdo maitinimui, o ir greitis lyginant su USB išaugs net aštuonis kartus, kas teoriniu aspektu yra išties neblogas rodiklis.

Kita vertus, turint omenyje, kad tai yra visiškai su USB ir eSATA jungtimis nesuderinamas standartas bei žinant, kad trečiosios USB kartos specifikacijos jau yra pristatytos (plačiau apie USB 3 pasiskaityti galite čia) kyla abejonių dėl jo išpopuliarėjimo tarp atminties įrenginių gamintojų, o kartu ir vartotojų. Šiuo metu vienintelis įrenginys, kurį galima prijungti prie MSI nešiojamuosiuose kompiuteriuose bei vieno modelio pagrindinėje plokštėje esančios Power eSATA jungties tėra vienintelis – tai OCZ Throttle atmintukas. Plačiau apie naują technologiją bei ją palaikančius prietaisus galite pasiskaityti apsilankę oficialiame pristatomajame puslapyje.

4 Komentarai

  1. -NRJ- parašė:

    senai reikejo tokio 🙂 nes be sito e-sata patogumas labai kentejo 🙂

  2. ligonis parašė:

    sukure kazka kas bus nauding tik keliems, am pirkt yranga kuri naudoja tokia jungty, kai usb3.0 sugeba tapaty ir yra suderinama su viskuo kas metosi aplinkui. turbut yra net saldytuvu su usb jungtim…

  3. tomaxsas parašė:

    per velai per velai susigriebe…

  4. aciddo parašė:

    Tai juk greitai usb 3.0 prades plisti, jau sitas bus nebereikalingas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.