Atskleistos nVIDIA Tesla specifikacijos

Kaip žinia, nVIDIA planuoja pristatyti Fermi architektūra paremtas vaizdo plokštes ne tik žaidėjams, tačiau ir įvairioms stotims, užsiimančioms moksline veikla. Tam nVIDIA yra paruošusi Tesla grafinius spartintuvus.

Kol kas žaliosios kompanijos planuose yra du Tesla produktai: C2050 ir C2070. Įdomu tai, jog nors plokštėse ir yra sumontuoti 512 stream procesorių, tačiau pilnai aktyvuoti yra tik 448 vienetai. Stream procesorių dažnis sieks atitinkamai 1250MHz ir 1400MHz, o GDDR5 atmintis dirbs 1800MHz ir 2GHz dažniais. Tesla C2050 modelyje sumontuota 3GB, o C2070 – 6GB atminties, kuri su grafiniu procesoriumi jungiama 384bit\’ų pločio atminties magistrale.

Naujieji Tesla produktai turėtų startuoti 2010-ųjų antrąjį ketvirtį, o kainos atitinkamai sieks 2499$ už C2050 ir 3999$ už C2070.

Spėjama, jog toks nVIDIA žingsnis sumažinant aktyvių stream procesorių skaičių gali būti susijęs su siekiu sumažinti išskiriamos šilumos kiekį iki 225W arba tiesiog gamybos efektyvumas nėra toks produktyvus, kuris galėtų užtikrinti, jog sėkmingai veiktų visi 512 stream procesorių.

Panaši situacija gali būti pritaikyta ir asmeniniams kompiuteriams skirtose GeForce vaizdo plokštėse. Tokiu būdu nVIDIA galėtų pristatyti žemesnės klasės vaizdo plokštę bei tuo pačiu metu išspręsti potencialias problemas.


11 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Testu rezultatu reikia….

  2. Povilas parašė:

    butent kokiu testu? su kuo ja lygint nori?:)

  3. Fostil parašė:

    Man atrodo nvidia su uzrakintais streamais nori cia suzaist kaip amd su cpu. Netikiu, kad siaip sau sukure 512, o po to uzrakino \"tipo\" bugovi…

  4. Bara parašė:

    nu bet su kainom Nvidia tai tikrai nepralenkiama ;DD

  5. hd797pg2810s parašė:

    Bara skaityt moki, kad ne tik žaidėjam skirtos jos, o labiau orientuotos į mokslinę veiklą. Manai šiaip siūlo žaidėjams 3/6GB vram?

  6. alonzo2 parašė:

    Povilas aplamai Fermi architektūra paremtu vaizdo ploksciu….

  7. suck4it parašė:

    alonzo2, tai cia tas pats kas lygint suda su sausainiu… 😀

  8. alonzo2 parašė:

    suck4it (ciulpiantis) jei nesupranti tai tylek ar eik i savo ta games.lt. Ka negalima lygint ankstesnes kartos ploksciu su busimos? Cia ir durnam aisku, kad testuot ne ant zaidimu… Geriau patylek issisokeli…

  9. suck4it parašė:

    alonzo2, gerai ziurek neapsiverk.. 😀
    \"aplamai Fermi architektūra paremtu vaizdo ploksciu….\"
    Tai turi omeny tas GT300 kurios dar neisleistos, o ir kai bus isleistos jos bus skirtos skirtingam dalykam? 😀
    \"Ka negalima lygint ankstesnes kartos ploksciu su busimos?\"
    Tai dabar jau nebe apie fermi sneki? Apsispresk.. 😡
    Vel ant games.lt stumi nors 100% ten uzsiregines.. 😀

  10. tomaxsas parašė:

    suck4it: taip, vienos plosktes bus skirtos zaidimams, kitoms, Tesla rimties darbams, realiai jos nelabai kuo ir skirsis tik VRAM dydziu, BIOS ir driveriais. Kaip anskciau paprastas kortas eidavo softmodint i quadro, galbut ir Fermi eis softmodint i Tesla

  11. alonzo2 parašė:

    suck4it(ciulpiantis) matau, kad supratai ka norejau pasakyt, bet cia tikriausiai tavo tox iprotis durneliu apsimest…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.