2018 metais „GeForce“ vaizdo plokščių atminties talpa pasieks 60 GB

Be „GeForce GTX Titan X“ pristatymo GTC 2015 renginyje „nVidia“ pasidalino skaidre, parodančia kompanijos planus vaizdo plokščių sektoriuje artimiausiems dviems metams. Kartu su ja buvo pateiktos ir skaitinės išraiškos, kiek ir kokioje srityje patobulės „Maxwell“ pasekėjas „Pascal“.

Seniau buvo atskleista, jog „Pascal“ architektūros vaizdo plokštės turės HBM tipo apjungtą atmintį ir „NVLink“ technologiją. Naujausioje skaidrėje atminties kešavimas nėra minimas, tačiau HBM pagalba „nVidia“ ketina padidinti atminties pralaidumą iki trijų kartų, o atminties dydį iki 2,7 karto. Lyginant su galingiausia „Maxwell“ architektūros vaizdo plokšte GTX Titan X, „Pascal“ turėtų turėti iki 32 GB atminties ir kiek daugiau nei 1000 GB/s siekiantį pralaidumą, nors pati „nVidia“ linkusi paversti 3x į 2,2x faktorių ir ~750 GB/s.

Dėka „NVLink“ ir tikėtina pasikartosiančio dvigubo slankiojančio kablelio (FP64) spartos apkarpymo, ektremaliomis situacijomis „Pascal“ sugebės pasiūlyti iki dešimties kartų geresnį spartos/sąnaudų santykį. Kas ta ekstremali situacija, deja, nėra žinoma, bet akivaizdus faktas, kad pagaliau sulauksime patobulinto technologinio proceso.

Na, o 2018 metams ruošiamos „Volta“ kartos vaizdo plokštės siūlys net iki 64 GB atminties, kuri pompuos duomenis 900 GB/s srautu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.