2.5TB HDD – 2010-ųjų pradžioje

Japonijos TDK korporacija, atsakinga už kietųjų diskų (HDD) magnetinių plokštelių (platter) gamybą, pradėjo 640GB duomenų talpinančių HDD komponentų testavimą.

Skirtos staliniams 3.5 colio kietiesiems diskams, šios keturios plokštelės įvairiems HDD gamintojams leistų pristatyti net 2.5TB informacijos talpinančius kietuosius diskus. Masinė 2.5TB HDD gamyba turėtų prasidėti jau šių metų lapkričio mėnesį, o gamybos apimtims pasiekus pagreitį 2010-ųjų sausį, turėtume sulaukti ir pirmųjų 2.5TB HDD pasirodymo rinkoje.

TDK nestovi vietoje bei taip pat didina 2.5 colių nešiojamiesiems HDD, skirtų magnetinių plokštelių apimtis. HDD, turinčių 320GB talpos magnetinius diskus, gamyba turėtų prasidėti gruodį, o patys tokio tipo kietieji diskai turėtų pasirodyt sekančių metų pradžioje.

Pavykus sumontuoti penkias 640 GB talpos magnetines plokšteles, HDD gamintojai taptų pajėgūs pristatyt net 3TB informacijos talpinančius kietuosius diskus.

11 Komentarai

  1. Wyshniukas parašė:

    Realiai, pagal kvailą terminologiją, būtų 2.3TB … vis tiek gal neblogai kaip vienam HDD turėt vietoj RAID\’o kokio.

  2. crooked parašė:

    HDD talpa dideja nebe metais, o menesiais, turbut uz metu jau ir 5TB pardavines, bet SSD jau galima sakyt juos prazude, turbut kokie 7 is 10 rinktusi sparta vietoi talpos? 🙂

  3. marazinas parašė:

    Wysjniukas: RAID ar ne RAID, vistiek išlieka patikimumo klausimas. Pas mane jau 4 metai kaip kompiuteryje yra 620 GB talpos (3 HDD), bet tam šalia yra 500 GB išorinis kaupiklis atsarginėms kopijoms.
    Todėl turint ir tą patį 2,5 TB HDD vistiek norėsis turėt dar vieną tokį pat atsarginėms kopijoms, nes HDD patikimumas vistiek nėra labai jau didelis. Ir niekas to paneigt negali, nes duomenys nėra beverčiai, kad juos taip lengvai galima būtų prarast.

  4. Domast parašė:

    jap jų laukia CRT monitorių ateitis 🙂 bet kol kas dar naudosimės jais bent trejetą metelių drąsiai 🙂

  5. crooked parašė:

    marazinas tai jau jau ant tiek svarbus duomenys tai kuri raid 1 ir viskas, kame problema

  6. nanoWorld parašė:

    crooked, galimas ir kitas variantas. Deti 1 greita bet mazos talpos SSD kaip sistemini, ir tarkim du po 2.5TB HDD i RAID1 duomenims. Nemanau kad bent artimoje ateityje HDD taip greit prazudyti bus 🙂

  7. AP0323 parašė:

    kaipir OCZ jau turi 1TB SSD, aiksu kaina kosmine – 6000LT, bet pasirodzius konkurentams, kaina kris

  8. ozzWANTED parašė:

    Po 2 metų 1TB SSD kainuos 600 litų. Spėju remdamasis rinkos dėsniais. Tad SSD kainų kritimas dabar yra žiaurus, pirkti SSD kol kas tikrai neapsimoka.

  9. BigMan parašė:

    jei, taip gyveni, galvodamas kad nieko neapsimoka pirkt, tai eik kartis. Arba eik dirbti ir uzsidirbsi daugiau pinigeliu nei reklamas keitaliodamas ar tvs kurdamas..

  10. ozzWANTED parašė:

    Prajuokinai. :D. PC tikrai nėra ta sritis kuri apskritai verta didelių investicijų :). Aš tavo vietoje apie naują moto, ar geresį auto pasvarstyčiau vienoje minčių apie PC ;). Naudos bus daugiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.