3DMark siūlo pasitikrinti kompiuterio spartą

Visame pasaulyje žinoma trimatės grafikos testų leidėja – kompanija Futuremark – ne taip senai pristatė online veikiančią VirtualMark testavimo tarnybą. Ši tarnyba veikia kaip internetinės naršyklės įskiepys, kuris įsidiegia į jūsų kompiuterį tik darbo interneto naršyklėje metu. Įskiepys neatlieka jokių testų su jūsų kompiuteriu, jis tik apsiriboja kelių parametrų nuskaitymu – jūsų vaizdo plokštės, procesoriaus bei kelių kitų techninių specifikacijų nustatymu. Tuomet įskiepys pasinaudoja Futuremark kompanijos sukaupta milžiniška duomenų baze ir nustato jūsų kompiuterio tikėtiną vietą tarp visų rezultatų.

Kaip rodo VirtualMark rezultatai, pačios sparčiausios žaidimų sistemos yra sukurtos spartintų AMD/ATI Radeon 3870 X2 pagrindu. Tačiau, Nvidia Geforce turėtojams nereiktų nusiminti – Radeon X2 sistemos reikalauja ypač geros kokybės tvarkyklių tam, kad atskleistų visą savo potencialą. Deja, lankstumo kaina yra didelė – tvarkyklių rašymas yra sudėtingas, dėl šios priežasties retesnių žaidimų mėgėjams vertėtų pasižvalgyti į Nvidia vaizdo plokštes.

Sveiku protu vertinant dabartines sistemas, būtų galima tikėtis, kad Geforce 9800 GX2 keturguboje SLI konfiguracijoje turėtų būti greičiausia, bet VirtualMark teigia kitaip. Greičiausiai taip yra dėl to, kad AMD vaizdo kortos lengviau spartinasi ir laimi daugiau taškų.

Nuoroda

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.