4G/LTE atkeliauja ir į pigius telefonus

Dar prieš dvi produktu kartas 4G/LTE ryšys buvo skirtas tik aukščiausios kainos ir kokybės mobiliems telefonams, bet panašu, kad situacija sparčiai keičiasi. 

Šiemet viskas pradėjo keistis kai lustų gamintojai nusprendė pasiūlyti pigiesnių sisteminių mikroschemų (SoC) gebančių priimti 4G/LTE ryšį. Teigiama, kad dabar pigiausi lustai palaikantys 4G kainuoja vos 8-9 dolerius, bet tikimasi, kad 2015 metų pirmame pusmetyje kainos kris netgi iki 6-7$.
 
Jeigu žiūreti į kainas pagal gamintojus, tai „Qualcomm“ už savo „Snapdragon 210“ dviejų branduolių lustą prašo 9$. Tuo tarpu „MediaTek“, „Marvel“ ir „Broadcom“ už 8-9 dolerius siųlo keturių branduolių lustus su 4G palaikymo galimybe. Tuo tarpu vidutinės spartos sisteminės mikroschemos kiek brangesnės, aštuonis branduolius turinčios modifikacijos kainuoja 15-20$, keturių branduolių versijos 12-15$.
 
Dabar aparatinė įranga palaikanti naujausią ryšio standarta kaip ir nebekelia rupeščių, o norint pajausti 4G pranašumus nebereikės net brangaus telefono. Tačiau lieka kita problema. Kol kas 4G ryšio paplitimas gan prastas, ypač besivystančiose rinkose, džiaugsmo neprideda ir brangūs mobilūs duomenys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.