Didžiojoje Britanijoje sulaikyti septyni asmenys susiję su LAPSUS$

Londone policija sulaikė septynis asmenis, kurie gali būti susiję su programišių organizacija LAPSUS$, kuri neseniai įvykdė atakas prieš NVIDIA, „Samsung“, „Okta“, „Electronic Arts“ ir „Microsoft“. Ketvirtadienį „BBC News“ pranešė, kad „Septyni žmonės nuo 16 iki 21 metų amžiaus buvo areštuoti dėl įsilaužėlių grupės tyrimo“, – žiniasklaidai pranešė policija. Įtariamieji buvo paleisti, kol bus pradėtas tyrimas. „Tas tyrimas vis dar vyksta“, – „BBC News“ sakė policija.

Areštai įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai „Bloomberg“ reportaže parodė, kad paauglys iš Oksfordo (JK) kaltinamas tapęs dabar žinomos LAPSUS$ organizacijos smegenimis. Keturi tyrėjai, tiriantys naujausius gaujos pažeidimus, teigė manantys, kad 16-metis, kuris internetiniais slapyvardžiais vadinamas „White“ arba „Breachbase“, yra LAPSUS$ vadas, o „Bloomberg“ sugebėjo jį susekti po to, kai asmeninę informaciją internete atskleidė konkuruojantys įsilaužėliai.

Pasak „BBC News“, buvo susisiekta su paauglio tėvu. Tėvas nežinojo apie galimą sūnaus elgesį. „Niekada apie tai nebuvau girdėjęs iki šiol. Jis niekada neminėjo apie įsilaužimą, bet yra nepaprastai įgudęs dirbti su kompiuteriais ir prie jų praleidžia daug laiko.“

3 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Labai abejotina, kad šešiolikinis galėtų vadovauti tokio lygio grupei.

  2. svabas2 parašė:

    duodi vaikams laisvę žaist su degtukais ir narkotikais ir BŪM tau Avangardas

  3. Daemon parašė:

    Haha, fotkėj Adam’ų pora stovi, wtf 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.