AMD Deneb AM3 veiks ir su AM2+

AMD gavome tai, ko nesitikėjome. Pirmieji 45 nm pagrindu pagaminti keturių branduolių procesoriai, dar žinomi kodiniais pavadinimais Deneb ir Deneb FX, bus skirti AM3 lizdui, tačiau tai ne viskas. Pasirodo, kad Deneb procesoriai galės veikti ir AM2+ lizde.

Taip yra dėl to, kad AM3 naudoja tokį patį jungčių skaičių kaip ir AM2+ lizde (Socket 940) ir tai leis tokiose pagrindinėse naudoti Deneb procesorių su DDR2 atmintimi, o pagrindinėse su AM3 lizdu galės veikti drauge su DDR3 tipo darbine atmintimi.

Tai bus labai patogu, nes AMD nusprendė padaryti lengvą perėjimą. Per daugybę metų AMD pirmą kartą nusprendė leisti taip lengvai vartotojams pasikeisti naują CPU ar darbinės atminties tipą. Ankščiau kompanija pakeisdama atminties naudojimo tipą mums liepė pirkti naują pagrindinę plokštę ir keisti procesorių, tačiau čia viskas kitaip. Norite DDR3 atminties? Jums nebereikės keisti procesoriaus, tiesiog nusipirkti naują pagrindinę plokštę.

Viskas iš dalies suprantama – AMD su artėjančiu Deneb ir vėliau išeisiančiu Propus nori būti kuo lankstesni, nes jiems reiks kovoti su iš pažiūros nenugalimu Intel Nehalem lustu ir Yorkfield. Kaip matome, spaudimas iš Intel lėmė mums malonų siurprizą, kurio padariniai teigiami. Nenorite DDR3? Naująjį procesorių galėsite įsidėti į seną AM2+ pagrindinę, tačiau jei norite DDR3, jums bus nebūtina pirkti naują procesorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.